I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Att leva som förr i nutid

Man ska hinna med så mycket som möjligt på kortast tid som möjligt och fort ska det gå också, och medans man är igång och far runt kan man passa på att göra annat med sen på kvällen somnar man innan man ens landat på kudden.Vissa dagar kan se ut så här och det där lagom är bäst känns väldans avlägset.

Jag har tagit det lugnt med kameran ett tag och tänker fortsätta med det ett tag till med. har provat och lägga mej att läsa lite och det liksom blir inte många rader förrän john blund är där och häller ton med grus i ögonen. och detta har nog med att göra man är uppe i varv och kanske skulle tas allvarligt.

då kanske man skulle ta efter dessa jag fotade för ett tag sedan och leva lite mer harmoniskt och inte fara omkring som man gör. har ju en dröm om att få leva lite mer spartanskt och kanske lite mer i harmoni med naturen. Ett torp där i skogsgläntan och en stor fin öppen spis att elda med ved i. Jag kan se mej där vandrande omkring och sitta där ute på verandan och lyssna på skogsfåglarnas rop.

Det skulle kanske i början bli lite tuffare men ju längre man bor så här skulle man lära av sina misstag och i slut ändan kanske man finner det man söker en harmoni med allt . men just nu är det en massa snack och ingen handling men jag hoppas ta mig över tröskeln och testar att leva lite enklare man kan ju ångra sig men då har man ju testat detta liv under ett tag förhoppningsvis.

men min resa har inte börjat än så under tiden får jag avundsjukt fota andra som lever i sin dröm......

bilderna är fixade i silver efex pro 2 för att få dom att se lite äldre ut än vad dom igentligen är

allt gott

peter

Postat 2012-11-29 19:04 | Läst 4821 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Das Kabelverk

 Så var dagen inne och istället för att traska ned en trapp och byta om så gick jag upp en trappa för att få en skylt omkring halsen med stor text foto tillstånd och en underskrift av Fabrikschefen Fredrik Dalstedht. Sen var det bara att sparka igång detta projekt som börjar här på Kabelverket eller som det heter i verkligheten Ericsson kabelfabrik. 100 år har fabriken funnits så det finns en hel del historia i väggarna här, men det är inte därför jag är här utan för att ta bilder på dessa människor som håller fabriken igång. Från minsta på golvet till den som håller i allt.

Fredrik våra fabrikschef och den som ansvarar för tillverkningen här. På fabriken tillverkas det kablar av alla slag från högspänning till enkla kablar som finns hemma hos var och en. Dom flesta eller många jobbar 5 skift på fabriken och för dom som testat vet hur det kan vara.. när alla andra grillar en varm skön sommar dag ska man packa sin väska och åka och jobba natt.

Många som jobbar i det tysta och som man aldrig riktigt vet vad dom gör men som finns med i det stora hjulet som drar allt framåt och går dag ut och dag in till sin fabrik sin maskin och jobbar sina 8 timmar. som 5 skift arbetare är det svårt med en socialverksamhet då arbetet styr mycket av ens vardag.

Men som för en egen del så finns det tid för min fotning på fri veckorna och det är en fördel med detta. nåja nog om mej, Alla dessa stor helger som passeras och man finns där på sin plats på jobbet ,tycker att alla dessa vardagshjältar borde få komma fram mer i rampljuset 

Och fabriken finns det ju en massa andra som oxå förtjänar en plats alla elektriker , reparatörer , flödeschefer, smörjare, inköpare ja alla dessa som får våra maskiner att snurra här på kabelverket och som gör så småningom att vi får el framdragen eller vi kan surfa på nätet allt sånt där som man tar förgivet.

Dessa som trycker på knappen och som får allt att snurra, mina arbetskamrater på kabelverket vi finns tillsammans en stor del av vårat liv och delar både på gott och ont saker som händer runt omkring oss. stöttar , jävlas bli vansinnigt förbannad på men för det mesta är stämningen på topp för man lär sig med tiden att det funkar bäst när humöret är uppe.

Och mitt i detta grabb gäng så finns det ju kvinnor med som med skinn på näsan kastar sig in i disskutionen eller vrider på start knappen för att starta dagen. Marie våran flödes chef som ser till att vi alla drar åt samma håll.

Mycket hårt och tungt arbete är det på fabriken och dom flesta maskinerna snurra dygnet runt 51 veckor om året endast jul och nyår står det still och då jobbar alla dessa som ser till att maskinerna underhålls för att kunna köras 51 veckor till.

Detta var det första delen av mitt projekt att dokumentera alla dessa vardagshjältar som finns där ute på ett fabriks golv eller på ett lasarett eller kontor  eller  nått annat ställe som man inte tänker på så ofta men finns där och jobbar i det tysta.

ha en fin kväll

peter

Postat 2012-11-27 21:05 | Läst 6336 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Det är dags nu

Dags att lugna ned sig lite och gå i ide ett tag tills julen och vintern har kommit till våra marker , några strö bloggar kommer det kanske att bli , men det känns som en paus från allt kommer att bli fint . Året som gått har bjudit på en massa även om sommaren aldrig riktig blev av. Nya objektiv har inhandlats så det kommer att bli kul att ha med sig dom in i det nya året.

Tycker att man kan se en bitter ton på sidan hos vissa men när man kliver in och kollar in deras bilder så ser man dom har samma tråkiga kommentarer på bilderna som dom ger igen på andra istället för att tänka till   tråkig att se. Nu har jag inte vart utsatt för nått sånt men tycker likaväl det är tråkigt att läsa.

Hösten som passerat hade några fina dagar och motsatts mot förra året då det blåste nästan varje dag så han man med att fånga naturens färg skiftningar  vilket var kul att få göra. Jag tänker fortsätta med mina projekt som är igång och fotandet på kabelverket hoppas jag göra så snart som möjligt.

Jag har lärt mig massor detta år på alla dessa stigar man farit fram på och för det mesta ensam och det har vart skönt att få vara själv en stund där ute med sig själv. Planer inför nästa år finns då jag fått klart att utforska ett ställe där ingen kamera vart förut vad jag vet=) och en del annat är på g men annars så kommer ju Utställningen till sommaren och nästa år så kommer vi bli ännu fler som ställer ut.

Ja det får väl samman fatta detta år på nått vis=) 

Glöm ej att leva min vän dagen som gick kommer aldrig igen.

ha det så gott

peter

Postat 2012-11-13 19:11 | Läst 6321 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

En nya dag med nya mål

Solen dök upp denna morgon och efter en helg på kabelverket så var det skönt att få komma ut och njuta av ljuset som visade sig från sin finaste sida denna dag. Halt och runt nollan , snorhalt på vägen men med nya vinterdäck så var det inge problem att hitta ut på skogen. Senaste tidens regn har blött upp skogsvägarna rejält och efter ett tag hade bilen en ny färg.

jag stannade vid en liten sjö där jag sett ett härligt fall eller en liten fors med härligt fall så ut med stativ och riggade kameran och skärpan ställdes in .

Betydligt råare i luften här vid sjön och mellan tagningarna fick man värma upp händerna så man kunde böja på fingrarna.

En timme senare börjar fingrarna inte vilja vara med och kände det var dax att åka vidare . värmen i bilen fick en att vakna till och värmen i kroppen kom tillbaka.

Åkte runt stannade och fotade där man hittade nått som kändes ok att föreviga på bild. Tre timmar tog turen idag och hur skönt som helst med frisk luft.

ha det så gott!

peter

Postat 2012-11-12 13:38 | Läst 4770 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Grattis på Farsdag=)

Min far bor alldeles för långt bort för ett besök denna dag så det får bli via blogg ett grattis får komma då jag vet han läser dom=) Vädret utanför är som vanligt grått och trist men du får ha en bra dag idag Far och GRATTIS=)

Och grattis till er alla andra pappor denna dag och till er alla andra en fin söndag får ni ha....jag ska snart till kabelverket men tänker ha en bra dag ändå=)

peter

Postat 2012-11-11 08:12 | Läst 4538 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa