I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Och dömdes till döden enligt jägarens rätt....

Så trots protester och tidigare löften så blev det klart med vargjakt ändå denna vinter , 18 vargar tillåts att skjutas. Och snabba beslut och bråttom har man då det blev klart igår och imorgon börjar jakten. Då kan man undra om detta är ett gigantiskt röst fiske eller om man har en plan bakom detta beslut?  Hela varg frågan har blitt en brinnande bomb där tonen i dom båda lägren blir allt hårdare och beslutsfattarna gör det ena felet efter det andra. Och i tidningarna kan man läsa kommentarerna  hur man hånar varandra och när man läser dessa så väcks en avsky. Vart är vi på väg? uppenbarligen på väg mot ett tråkigt slut kan jag tänka mig.. När man slutar att respektera varandra och istället provocerar varandra då har man kommit in på fel väg. Vargen väcker mycket känslor hos alla både på gott och ont och felet gjordes i början då man borde ha hållit sig till den linje man haft istället för att lyssna på alla gruppers högljuda protester. Nu blir det bara snabba korkade beslut som inte är till gagn för någon. 

Ha en fin dag

peter

Postat 2013-01-30 11:07 | Läst 5224 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En annan del av Naturen i svart/vit

Testade lite bilder i silver efex pro och det är riktigt kul att leka med och visa bilder får en annan utseende i svart/vit dvs passar bättre då man kan få lite mer dramatik i bilden. den här vintern har inte bjudit så värst mycket på solskens dagar men då det vart har man fått en energi kick och inspirationen har växt sig ännu större man vill liksom inte åka hem man hittar nya saker som lurar där bakom hörnet. nå nog spånat över det här kommer det lite bilder som jag tagit den sista veckan men blitt färglösa.

nå det var några av bilderna jag gjorde om från veckan som gått. och tycker det är riktigt kul att kunna testa och se vad det må bliva av dom.

ha en fin söndag

peter

Postat 2013-01-27 12:48 | Läst 4776 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Morgon ute hos vargarna

Tanken var att jag skulle åka ut på sen natten men då klockan ringde slog jag av den jag var allt för trött efter dom senaste dagarnas promenader tidiga mornar och sena kvällar. Jag kom ut ändå nån timme senare innan solen kommit fram och parkerade bilen en bra bit därifrån och promenerade in i området.

Jag funderade på dom senaste dagarna medan jag gick och kunde konstatera att få en levande varg på bild här ute i det fri var nog inte det enklaste utan det skulle till en massa tur och kraft för att det skulle funka. Har under dessa dagar lärt mej en massa och Länstyrelsens spårare vart här och konstaterat antalet individer som han kallar det i området.

Har dokumenterat med kameran spår och legor och en massa revi markeringar . och framför allt så har jag vid 2 tillfällen hört dom så trots ingen bild på en varg så känner jag mej nöjd . Skulle ju kunna sätta upp ett gömsle men det är inget som lockar direkt. Och konstaterar medan jag promenerar fram till området att kroppen den inte är ung längre och jag behöver träna upp lite bättre kondition.

Den blå timmen och jag hittar en del nya spår men tröttheten säger mej att låta bli att utforska dom nått mer . Naturen runt mej får mej att plocka fram det lilla extra att ta mej fram. Jag är som lyckligast ute här och bara få vara och njuta . -22 grader och det knarrar under mina fötter . plötsligt så står dom där och kollar på mej....

Ingen kanon bild men ett bevis dock att det finns älg i området och jag får hoppas att dom klara sig undan från vargarna men naturen är hård mycket hårdare än vad vi tror ibland . Jag vänder mot bilen och med trötta steg kliver jag in tar en kopp kaffe och en macka innan jag far vidare.

En sista bild från morgonen och en bild på som visar hur civilisation finns nära ändå men ändå en bit bort. Idag faller det snö här och imorgon reser jag ut hit igen till området en sista gång denna period. dock har jag fått löfte att hänga med killen från Länstyrelsen när han ska hit nästa gång så hoppas det blir snart

peter

Postat 2013-01-26 09:54 | Läst 4503 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

I Dimmornas Rike

Efter tidig natt/morgon i bland bergen så for jag till ett annat ställe som jag fått nys på och med temperatur runt -  22 så skulle nog det vara alla tiders nere vid älven för att fota fina dimma. Efter en kopp kaffe på macken så vaknade man till och väl ute där så lyste man upp när man såg naturens skådespel framför sig.

Dimman och solen och rimfrosten i träden gjorde detta till ett fantastiskt skådespel och det var bara att låta kameran jobba allt eftersom man fann en ny vinkel att fota naturen framför sig.

Den lilla ön mitt i älven lystes upp av solen och dimmorna dansade runt träden och över det kalla vattnet. ett leende från öra till öra och glömt var morgonens bravader.

Knallade runt för att finna nya vinklar och nya mål och det var liksom att komma till himlariket om man nu är dim nörd. och det är man ju

Jag njöt av stunden och tystnaden runt om en man liksom kopplade bort omvärlden och for omkring som en tok där. 

En sista bild från dagens möte i dimmornas rike nu väntar snabeldraken och mat 

ha en fin dag

peter

Postat 2013-01-25 13:32 | Läst 4358 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Mitt i vargarnas rike

For ut tidigt idag på skogen  det var ca 20 grader kallt och solen började göra sig påmind, en rosa himmel och absolut mygg fritt där ute högt bland dom fantastiska bergen. Min resa började längs vägen där vargarna håller till, och visst dom är kvar men mer om det senare. jag parkera och går längs reviret och njuter i kylan. frisk luft och en sol på väg upp och en underbar natur runt en, kan inte bli så mycket bättre.

Tar en promenad på ca 3 kilometer rakt ut i skogen längs ett spår av flera individer och hjärtat det bultar extra ju djupare in i skogen jag kommer, korparna är mina vänner idag hörs dom är dom jag följer nära och i skogen är det dödstyst. tankarna liksom svänger hit o dit och det är bara att bita ihop och fortsätta uppåt i berget, ingen tvekan nu.

Jag fortsätter längs spåret och efter ett tag så känner jag att detta funkar inte luftrören gör sig påmind och jag flåsar som ett godståg . stannar upp ett tag och låter flåset lugna sig innan jag återvänder till bilen. Här om dagen så möte vi jägare som vart och försökt att utplåna spåren men dom visste inte att jag vart där redan....

Lämnar området för denna gång och styr min färd mot väl kända trakter och en stund i ro med en varm kopp kaffe och macka. trafiken på området har ökad under dessa dagar jag på området  och ryktet bland jägarna sprids jag hoppas att dom får vara ifred. kliver ned mot ån i Grängshammar där dimman ligger över ån .

svanar och gräsänder härskar i den lilla ån och man kan ju undra hur dom står ut i det kyliga vattnet , letar upp ett bra ställe att ta stöd och för att vara lite dold för svanarna men snart trumpetas det och dom ser mej  skrattar högt för mej själv kan tänka mej att det ser komiskt ut i deras ögon, den där med nått svart mitt i nyllet=)

Lycklig i själen och kylan är som bortblåst jag jagar svanarna med 100-400 på och försöker hitta fina bilder på dom där i dimman. tiden går fort och en timme springer iväg fort när man har hittat känslan där i dimman. i natt nästen full måne och jag ska åka ut ännu tidigare imorgon och förhoppningsvis få se en skymt av vargarna. 

en sista bild från dagens äventyr och imorgon en ny dag..under dessa dagar här ute har jag fått lära mig en massa om vargarna och en massa bilder har det blitt men mer om dom senare=)

nu ska jag njuta av den varma goa brasan 

peter

Postat 2013-01-24 18:39 | Läst 5068 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa