I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Älg macro =)

När man står så nära en älg att man måste slå om på 100-400 till minsta avstånd och ändå har svårt att få plats med den är det jobbigt =) jag min nöt borde ju ha vilat efter 2 dagar med utställning men for ut på skogen med kameran istället och tur var väl det. för annars hade jag missat detta möte...

god hälg på er

peter

Postat 2013-03-31 21:58 | Läst 4834 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Nya Vägar !

Efter en helt galen dag igår med över 300 besökare och man fick sålt så blir man liksom väldans glad och man sträcker på sig lite. Det är ju alltid kul att få fin respons på sitt fotograferande och igår vart det överväldigande så det nästan kändes jobbigt på ett glatt vis =) Avslutande dag idag och det ska bli kul att se hur många det dyker upp idag. Men kan rekommendera alla som bor där det finns konstrundor att haka på det är kul att få vara med på dessa.

Jag fick en negativ kommentar om mina bilder av en kille som visade sig vara fotograf och det var han tyckte jag förskönade verkligheten! Nu tog jag inte åt mej av det utan det fastnade i huvudet hur han tänkte med dom orden. Jag tror mycket är så att vi fotografer är väldigt stark kritiskt mot varandras bilder både på gott och ont. men jag har aldrig någonsin fått höra jag förskönat verkligheten . Skulle vara kul att veta vad han fotade =) 

Hade en väldans trevlig kille som granne igår på utställningen som var en väldans hejare att måla med akvarell och under dagen så bestämde vi oss för att göra ett gemensamt projekt . Vi ska besöka ett ställe som inte ligger inte alls så långt härifrån ett gammalt tegelbruk och jag ska fota och han ska måla av det jag fotar in i minsta detalj=) så jag hoppas sensorn är ren då annars får han det jobbigt =))

Jag funderar ibland varför man gräver ned sig så förbannat och liksom går med skygglappar på då man vet att efter regn kommer sol men det är väl så vi är vi gnällspikar och ibland man gör det svårare för sig än vad det behöver vara.

det är dags att sätta lite fart och göra sig klar för dag två=) ha en fortsatt fin Påsk

peter

Postat 2013-03-31 08:23 | Läst 4742 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

En stund i ensamhet

Jag finner mig själv i någon form av balans där vägen tycks vara rak och solsken längs med min färd och det känns underbart att tvivlet är borta för stunden. Fotandet har fått en mening och jag ser framåt och vet vad jag vill och stunden där jag glömt varför jag fotar är borta. Fotandet är en dokumentation av vad själen och ögonen ser och det känns som det spritter inom mej just nu och tankarna formar nya bilder som ligger längst inne i minnesbanken och där i hjärtat finner jag en del bilder som ska plockas fram.

Ibland när man skyndar fram där längs vägen glömmer man bort det viktigaste och det är att lusten och känslan måste finnas med och det viktigaste  det ska vara kul och inte kännas som nått tvång att fota. Och att man fotar dom bilder som spelas upp inom en och att man låter bli att fångas upp av andras bilder för att göra avbilder av andras tankar.

Det är på tok för enkelt att fastna i andras tankar och tycke och man låter sig följas med och glömmer bort att det dina egna tankar du ska fota. Man finner sin egen stil längs med vägen och med öppna ögon och sinne finner man den ro som det skänker att visa sina innersta tankar på bild.

Saker och ting kan visa sig från olika sidor och den ena dagens bilder ser inte alls ut som gårdagens. Mycket i det handlar ju om att man finner sig i olika tillstånd . Att en bild är rätt gjord komp och skärpa innebär ju inte att bilden förmedlar en känsla som sveper iväg betraktaren och dessa tekniska välgjorda bilder så finner man ibland att känslan saknas.

Och som vanligt i dessa helg tider så skänker jag en tanke till alla dessa som finner sig ensamma eller sjuka i sin ensamhet en tanke och en önskan om Trevlig helg. 

peter

Postat 2013-03-30 06:40 | Läst 3694 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En tur ut i förorten =)

Vaknade tidigt fast jag lovat mig själv att ta en rejäl sov morgon så blev det liksom inte så utan strax efter 07.00 var man på väg ut i den soliga morgonen och tur längs dalälven mot Hedemora. och inte var man ensam i denna arla morgon heller det var ett väldans hålligång där ute. så håll i hatten här kommer det lite   bilder från turen.

Häst

knölsvanar inte alls så vanliga omkring här

Konst i dalälven

Tänkte skriva kanadagås men det finns en variant till som är lik kanadagåsen men hittade inte namnet

Rådjur

Gömda rådjur =)

Råbock

Råbockar med sitt harem

helt underbar morgon så det ärhelt ok att jag vaknade för tidigt   ..dax att fixa lite käk sedan jobb på kabelverket bland tomtar och troll

peter

Postat 2013-03-29 11:15 | Läst 3701 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Inte ett öga är torrt denna Påsk !!!!!

Dom senaste veckorna har gått i 200 liksom och ja man kan ju inte skylla på någon än en själv att man ska ta på sig en massa jobb på sidan om fotograferingen. Men nu med helgen så blir det ett sista ryck och sedan lugnt ett tag innan jag ska ställa ut på hemma plan (Grottan Vansbro) fast hemma för mig är Dala-järna. Jag ser verkligen fram i mot detta att få visa upp sina bilder och kors i jösse namn så är utställnings lokalen stor så minst 35 st bilder ska hängas upp där.

Något påskfirande blir det inte i någon större skala då jobb och utställning kommer i vägen för det men det ska inte hindra mej att skänka en tanke till dom ensamma och önskar er en glad påsk. Jag har funnit en glädje med mitt fotande igen och inom kort så ska jag fortsätta med mitt arbete att hylla alla vardagshjältar som också denna påsk jobbar där i det tysta.

Jag är jäkligt less på en del falska människor som springer där bakom ryggen och gör sig lustiga , mycket tål man men det finns gränser  personliga påhopp där går gränsen, man kanske ska inte lägga energi på idioter  men det berömda måttet är rågat . Har precis gjort klart en massa bilder som ska visas och en sak har jag lärt mig med detta är att en del bilder passar bättre i större format och vissa gör sig bättre i mindre. precis som vissa natur bilder lyfter sig i svart / vit.

Jag påbörjade ju en bok förra året som gick till tryck men jag vart missnöjd med den så efter helgen så ska jag göra ett nytt försök med det hela och stärkt av misstagen förra gången så kommer det nog att funka bättre denna gång och fått hjälp med att få fram rätt bilder har jag fått då ibland man blir blind på sina egna och med andra ögon så får man fram lite nytänkande.

Så till sist får jag även önska er andra en riktig Glad-Påsk!!!!

Peter

Postat 2013-03-28 19:50 | Läst 4540 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa