I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Nu törs jag säga det

Man håller det tyst och liksom lärt sig att inte ta ut något i förskott för det kommer tillbaka som en gigantisk spark där bak som ofta och man får äta upp varje ord man har sagt. Men nu törs jag nog avslöja det hela och det vi alla har väntat på dök upp till slut........nämligen   Våren ! =) fina vårtecken brukar vara rådjuren börjar röra på sig ut på åkrarna för att äta sen har vi en åker här där hundra tals sångsvanar  och tranor brukar belägra under en månad, inga tranor än men dom dyker nog upp snart.

Ett fönster öppnas och allt börjar få ett nytt liv och inombords så fylls man av glädjen till ljuset och allt det som snart ska bli grönt

ha en fin dag

peter

Postat 2013-04-04 12:39 | Läst 2411 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Bocken i Paradiset !

nja ingen gammal dansk glad porr utan denna blog handlar om nån helt annan bock =) nämligen en råbock  som samlat ihop ett helt harem omkring .

10 stycken damer hade han med sig och det var inte konstigt han såg lite malig ut

peter

Postat 2013-04-03 22:03 | Läst 2529 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Fånga känslan

En stund i lugn och  ro där ute där allt är en harmoni och en lycka för en trött själ.

Ögonblick som blir fångade

Korta sekvenser av ensamhet

peter

Postat 2013-04-02 19:21 | Läst 1369 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En bok och Utställningar

Testade förra året att skriva en fotobok med text men när boken landade hemma så vart jag inte alls nöjd med den och sen gav jag liksom upp att ändra och göra om den men nu har jag tänkt mig att det ska bli en bok och kameran ska till verkstad så den kommer inte att hålla mej från det hela. Tänker mej att boken ska handla om mina resor runt här i bygden och natur upplevelser man haft på sin resa.

Förra gången hamnade boken hos crimson och tror det blir samma visa denna gång , denna gång vet man lite mer och vilka bilder jag ska ha med . Texten ska jag försöka mej på att skriva med en röd tråd genom hela boken och den ska vävas samman med bilderna  hur nu detta ska gå till men man lär ha lite utmaning mot sig själv och denna gång ska jag kontrollera bilderna innan tryck för att slippa bli besviken igen.

Har skrivit en ny artikel för Naturmagasinet som kommer att publiceras inom kort och denna gång har jag skrivit om mina barndoms dagar i naturen och mina cykel färder där i dom djupa skogarna kring dala-järna. Första och andra veckan i maj så kommer jag att ha en nya utställning denna gång blir det på hemma plan och kommunhusets stora utställnings lokal.

Och det är första gången jag visar mina bilder där och ska erkänna det känns pirrigt men samtidigt ska det bli riktigt kul att få göra det . Sen i juni ska jag till köpenhamn och stads huset där tillsammans med en annan från fotosidan och vi ska visa några av våra bilder där tillsammans med fotografer från hela världen.

Nu ska jag ta mej tillbaka till sängen och sova en stund feber och ett värkande huvud säger det är dags

ha en fin dag

peter

Postat 2013-04-02 09:10 | Läst 1774 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Följ din egen väg !

Så många gånger man har stirrat på andras bilder och liksom tappat fokus på det man gör, man glömmer bort att man har sin egna stil och alla fotar vi på olika vis. Jag har flera gånger sagt till mig själv att låta bli att stirra sig blind på vad andra gör och fokusera på det jag gör. det är så enkelt att låta sig förvirras in i andras bilder utan man borde låta sig inspireras istället och låta det vara så. Men som sagt det är lättare sagt än gjort och man svär över sig själv varje gång det händer. För egen del tror jag det mycket handlar om osäkerhet . Antar att det är fler än jag som funnit sig själva att tappa fokus på det man gör.

Just nu far jag fram på ett rakt spår som lutar svagt utför och det känns som man är inne i ett flyt vilket känns verkligen roligt och alla goda ord jag fick med helgen kommer att bära mig ett tag till får jag hoppas och hitta nya vägar att utforska. ideer finns och ibland blir det på tok för mycket utan jag måste lära mig att fokusera på en sak i taget.

Snart är dessa mörka vinter kvällar förbi och jag längtar efter dessa varm ljuvliga sommar nätter som lockar en att vara ute där och låta tankar och inspiration flöda , Jag har inte några vildsinta planer för dessa nätter än men det kommer säkert ju närmare sommaren vi kommer , nått jag skulle vilja göra är att fara runt på finnmarken och fota alla dessa vackra mossar och små sjöar och tjärnar som finns där djupt in i skogarna.

Känns som jag mognat en hel del i mitt fotande och jag menar då att man kan börja se mönster vad jag gillar och jag känner mej mer saker på hur jag vill det ska se ut även om jag har en bit kvar så känns det ialla fall som det går framåt och jag vågar mej på tuffare utmaningar som kan dyka upp. Det finns ju förstås en massa saker som jag skulle vilja ha tex ny kamera men jag bor ju i ett hus och det behöver skötas oxå så jag har bestämt att skjuta på dom planerna och min 60 d funkar ju fint än så det känns inte som jag behöver skynda mej in i nått köp än.

Det har ju funnits en massa människor längs min väg som betytt en hel del för min mognad  Annica, claes, affe sådana människor som inte är rädda att dela med sig av kunskap och tankar. Vart vore man utan dessa?

vaknade i morse rejält snorig och en värkande hals...en nära döden upplevelse =)

ha en fin dag ! själv så känns det som det blir nedbäddad i sängen i väntan på det oundvikliga=)

ha det !

peter

Postat 2013-04-01 10:23 | Läst 2136 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9