I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En Krigares själ !

Uppe med tuppen och idag var det dags för att följa med insats styrkan ut på uppdrag och fota deras fram fart i skogen . Då man kunde vara farsa till dom flesta av dessa killar och tjejer så gällde det att visa sig på styva linan idag . Att fara fram där i terrängen med kamera och försöka att fånga det som händer och utan att vara i vägen och inte få smaka på bly själv. Visade sig det inte så enkelt att hänga med i alla svängar och som tur är så har man ju ett förflutet i försvaret lite aning hade man ju . 100-400 på kameran visade sig vara ett klok beslut då man kunde ligga på lite längre håll och skjuta .

Vädret var soligt och ett litet besvär för man ville inte hamna mitt i solen . fram ryckning växelvis omgångar och en annan hängde på och tog bilder där man han och blev man för nära så var 100-400 inge bra val utan jag fick leta i terrängen precis som soldaterna efter lede fi.

Började känna mig som i forn stora dar då jag kröp ålade och försökte vara ett med naturen . efter en stunds eld strid så var terrängen tagen och vi fort satte framåt mot nästa näste. Jag kände krigarens själ vakna i en och fick en stor lust att jaga på soldaterna i terrängen då anfallet stannade upp..men idag var jag fotograf inte befäl för ett gäng unga krigare.

Svetten rann längs ryggen och några års avhållsamheten från träning gjorde sig påmind och genom hörlurarna hörde jag mitt hjärta jobba för fullt men envis dalmas som man är så biter man ihop och kameran smattrar i takt med soldaternas skottsalvor under framryckning.

så när dom stannade upp passade jag åla omkring för att hitta bra skottläge på dom och rätt håll för 100-400 optiken. Snabba kommandon snabba fötter snabba eldsalvor och smattrande från en kamera tog vi terräng och jag hade överlevt mitt första pass som fotograf i försvaret eller krigsfotograf . man kan ju tänka sig dom som är ute på skarpa uppdrag att det ter sig tuffare än så här.

Prickskytt precis som jag fångar sitt mål med sin optik . anfallet stannar upp igen och jag passar på att fylla på kortet på kameran med fler bilder på soldaterna som med vaksamma ögon följer allt som händer runt omkring och en med kamera som dyker upp lite här och där=)

Sista bilden på detta anfall och en andhämtning för en annan som kände att tröjan kunde nog vridas ur =) stor tack till soldaterna i insats styrkan all heder till er och för ert slit där ute för att försvara vårt land. Krigarens själ lyser inom er precis som hos mig en stolt dalmas som genomfört sista första uppdrag som fotograf och försök att föreviga er

ha det

peter

Postat 2013-04-27 15:27 | Läst 2624 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Gryningstimme !

Solen kryper upp över berget och dess första strålar träffar den underbara morgon dimman som ligger där på lur över ängen och ett stycke upp över skogen Jag går sakta eller mer vördnadsfullt fram och tid och rum försvinner när min själ och ögon finner mål där ute i det fria. Jag älskar dessa mornar och när det händer jag får uppleva dessa stunder fylls man av en evig tacksamhet över att få tillträde till detta skådespel.

Abstrakta bilder spelas upp för min själ och tiden står stilla där under denna stund . det är svårt med ord beskriva vad som fyller ens inre under denna stund , sakta rör jag mej fram över ängen och varje del av landskapet framför mig är ett skådespel och ibland blir det svårt att välja vad som ska förevigas

Det abstrakta skådespelet fortsätter där i all sin prakt och tystnad men lyssnar man riktigt nog med öppen själ kan man se älvorna dansa där och deras dans blir vildare ju mer solen blandar sig i deras dans. Stunder som denna får en att orka och fyller på syret i ens hjärta och dagen blir med till en glädje

Jag vandrar fram och min själ finner flera känslor där och någonstans lång bort i fjärran råmar några kor som vaknat till för att börja dagen .Ibland när stunder inte alls känns så uppåt brukar jag kolla igenom min bilder från mina resor in i gryningslandet och ett leende och minnen får en att vakna till och minnas dessa dagar.

Lika plötsligt som den kom försvinner den från landskapet och solen värmt upp dess sista kraft en stund står man där och samlar ihop sig innan man med ett leende på läppar bege sig hem igen för att vänta på nästa gång....

peter

Postat 2013-04-26 11:22 | Läst 2230 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Krigsfotograf !

Fick ett samtal och en förfrågan att fota åt dom Nationella skyddsstyrkorna under en stor övning dom ska ha under några dagar i trakterna där jag bor och dum som man va så tackade man ju ja till ett sånt uppdrag. Tanken är att jag ska följa med dom och dokumentera det dom gör och övar och fritt tillträde till allt. Och jag får nog ta en stor funderar på optik som ska med och annan utrustning man kommer behöva. Har ju stor erfarenhet från det millitära själv så det kommer nog till användning för att hitta rätt bilder då kulorna viner ovan skallen på en =)

Då man inte är någon van action fotograf  får man nog tänka till och vara snabb när bilder bjuds upp i terrängen och fånga ögonblicks bilder och krigar ansikten när man följer med dom ut . Detta är ju en rejäl utmaning men jag ser verkligen fram emot detta .

tanken är att bilderna som tas ska användas sedan för reklam för Nationella skyddsstyrkorna så det blir ett tungt ansvar som vilar på denna krigsfotografs axlar men jag är redo att anta utmaningen =)

peter

Postat 2013-04-25 12:43 | Läst 2569 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Vart går dina tankar ?

Ett fryst ögonblick en stund i tystnad tankar som kommer.......

Postat 2013-04-24 20:12 | Läst 1360 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Man måste släppa taget

Kändes som en tung blogg igår och inte ofta jag känner illa till mods men samtidigt så kändes som nått jag vill göra och då min personliga syn på det. Nå tänkte mig ut med sol uppgången för att fota i gryningen men då man slog upp dom bruna och kollade ut så var vädret strålande men det blåste så någon dimma skulle man inte få se denna dag utan satta mig vid köksbordet och njöt av en kopp kaffe och som vanligt kollade på bilder i datorn  nörd som man är men det är min form av avkoppling på morgonen för att samla inspiration och kraft.

Livet kan visa sig från så olika sidor ibland och det känns som en balans gång mellan svart och vit , jag har min ryggsäck av saker som hänt på min väg och ibland är det saker som jag stoppat ned längs ned där i ryggsäcken men ibland så kommer det upp och det blir svårt att gång på gång stoppa tillbaka det man måste ta upp det och se på det för på nått sätt så måste det bort ur systemet innan det kväver en 

En samlad kraft och med styrka så har jag haft turen att ha rätt människor omkring en som sett till att man stått upp även när livet liksom får en att knäa för det är så tungt i mörkret. Dricker lite kaffe och tankarna snurrar i huvudet utan för pågår det eviga morgon racet till jobbet men inte för mej. två nätter kvar sedan ledigt och för engång skull är det helg .

Släpper tankarna kring det mörka och funderar på sommaren och planer för den, nattliga räder kommer det att bli men tänker inte jaga om det inte är intressant väder där ute helst lite fina stackmoln   och en fin morgondimma . Finnmarken är också nått som ska utforskas och fått tips om någon riktig intressant herre som bor där ute i skogen.

Vägval och fokusera på det som intresserar mig och det jag vill fota det är vad som kommer hända och nästa vecka om det passar så ska jag tillbaka till kabelverket för att fota del två och det ska bli kul

ha en fin dag

peter

Postat 2013-04-24 08:45 | Läst 2076 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa