I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

I sommarnattens stillhet

Trots att lusten inte alls är vad den för fotografering så efter ett par tuffa dagar så behövde jag komma ut i stillheten och möta gryningen och för att låta tankarna skingras där ute i natten. Klockan ringde strax för 02.45 och innan jag fattat vad som hände så hade jag väckt upp halva huset . Kameran och väskan följde med och den ständige följeslagaren stod där vid dörren och vifta med svansen. Vädret var som gjort för att fota och på den tiden det tog för mig att färdas ut där i ensamheten så blåste det upp och mörka moln började tona upp sig snabbt.

Klev ut ur bilen och satt på det lilla objektivet för några bilder från morgonen . Det är underbart att kunna vara här ute och tystheten är näst intill total och tankarna skingras där i natten och ett igen kännande tillstånd infinner sig. Jag känner hur jag kommer ned i varv och genast kom tanken att vilken idiot man är som är ute här som en tok och far fram.

Jakten på soluppgången fortsätter trots önskan om sömn och som tur är landskapet så platt att man ser vart man ska åka för att se solen och dagen vakna till liv. Volbeats nya cd håller humöret uppe och jag känner glädjen att få färdas fram här i ett somrigt Dalarna och det vackra landskapet som möter en på färden mot gryningen.

Solen var på väg upp så sakta och jag riggade utrustningen och plockade fram termosen med kaffe och en macka medans jag väntade på solen. Blåsten tilltog mer och på sjön började vågorna så sakta rulla fram över den. När man sitter där mitt i all denna skönheten så träffas man av lyckan att få se allt detta att i stillhet här i natten få finna en form av ro och livsglädje.

Några kanadagäss dyker upp där på vågorna och kommer allt närmare men det är inte mej dom ser utan min fyrbenta vän som går längre bort i strandkanten har fångat deras nyfikenhet. Inser snabbt att detta är den morgon jag får då molnen jagar allt snabbare över himlen men på nåttvis så spelar det ingen roll jag har funnit det jag sökt en stund i stillhet där i sommar natten .

Sitter där nere på bryggan och leker med kameran tar en bild och stannar upp för att andas ut en sekund och kollar på gässen som flyter omkring på vågorna framför mig , min fyrbenta vän kommer och kräver lite uppmärksamhet av husse och lite kli senare är hon nöjd och luffar iväg på sin egna upptäcksfärd.

Jag tackar Gryningen för upplevelsen packar ihop kameran och sätter mig vid strandkanten och njuter en stund till där nu dagen börjar vakna och jag drömmer mig hem till sängen och sover med ett lättare sinne....

Peter

Postat 2013-05-29 11:28 | Läst 4077 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Till Minne av dagar som flytt

Inne i en rejäl formsvacka och denna gång känns det rejält tungt, det liksom känns som allt har försvunnit från minnet hur det skulle vara och varför man fotar i huvudtaget. Tror det är för mycket som händer runt omkring och jag känner en riktig otrevlig stress på nått som man egentligen inte skulle behöva fundera på=) men det kanske är bra att stanna upp och fundera på vad man vill och hur man finner lusten för någonstans så gnager det att man ska tappa allt det man lärt sig och tappa synen man har när man far fram där för att finna nått att fota. kanske skulle man ta det en aning lugnare och fokusera på det jag vill och inte låta mig styras så mycket

Men tänker man tillbaka ett tag så kanske det inte är så underligt att man har kommit till en vägs ände och valen värre för det har liksom gått i 200 nått år nu känns det som och man har ju lärt sig en jäkla massa under dessa år som kanske låter som en livstid men det är ju bara 4 år som man hållit på och kanske borde man lära sig att saker och ting tar sin tid.

Kanske är det ens osäkerhet som spelar en ett spratt och på fredag är man igång igen och är där ute=) nå det åter står att se vad som sker och när man ser tillbaka på dagar som flytt så finns det ju mängder som jag är nöjd med som jag gjort

Peter

Postat 2013-05-26 15:50 | Läst 4086 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Spontan glädje

inte hundra i skärpa men tycker bilden säger så mycket om glädje

Mia en kvinna jag träffade för några veckor sedan och bad om att få ta lite bilder på henne

peter

Postat 2013-05-23 20:50 | Läst 3884 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bortom vägen

Några bilder från dagens tur i regn och rusk och på nått konstigt vis så gillar jag att fota när det är grått och trist ute  det är som att färgerna lever upp, nu är ju dessa bilder i svart/vit men en del bilder funkar bättre så här än i färg =)

peter

Postat 2013-05-22 20:57 | Läst 3597 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Svenska kolandslagets första barmarksträning =)

Ca 1500 kom till janpers arena för att se det Svenska kolandslaget första barmarksträning och vädret kunde inte vart mycket bättre . förväntans fulla stod dom täta åskådarleden och när grindarna öppnas visste jublet inga gränser. 

först ut kom lagkaptenen majros tätt följd av majastina och iförda årets landslags dräkt .man såg hur åskådare ropade ut sin kärlek och alla ville high five landslaget när dom sprang ut på det gröna fältet.

stor stjärnan maja som förra året slog rekordet då hon levererade 2000 lite härlig frisk mjölk och trots anbud från farmar lagen scan så stannade hon kvar på gården trots löften om frisk halm varje dag. Hon log i mot kamerorna och råmade ut sin glädje att säsongen har startat 

Lätt löpträning anförd av landslagets huvudtränare maja stina som naturligtvis inte kunde låta bli att spexa framför kameran hon rev ned stora applåder=).

Lagets grand old lady majalena stabil och säker mjölkproducent hela hon strålade ett lugn och hennes sätt sprider harmoni i hela det svenska landslaget.

Lagets joker den lite yngre majafia ropar ut lätta kommandon till sin anfalls duo och vi får hoppas hon växer in i sin roll detta år.

Landslagets coach majaewa står på bas linjen och råmar ut till sina kokrigare och det märks tydligt att respekten för henne är stor i laget

Taktik snack=) nå detta var allt att rapportera från svenska kolandslagets första barmarks träning får önska dom lycka till under årets säsong och med det önskar jag er att ha en bra dag =)

peter

Postat 2013-05-22 14:03 | Läst 3976 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa