I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Klart det är regeringens fel

Våren har liksom kommit av sig känns det som och en kallare vår som vi haft nu kan jag då inte minnas riktigt än men vi får hoppas att sommaren blir bättre annars kan vi alltid skylla på regeringen att det blitt kyligare i Sverige , vilket vore väl inte en lögn direkt då. nå ska inte gnälla på dom nått mer idag utan mina tankar går till att fundera lite på detta med fotografi och mål som man har och vad vill man med sitt fotande, funderingar som allt oftare dyker upp i min skalle och tankarna kretsar till  Vad vill jag med mitt fotande ? har jag ett mål med resan eller det visar sig längre fram hur gör jag för att nå mitt mål? Allt detta var ganska klart förut men någonstans på resan ändrades målet.

Att pricka in rätt på sin resa med klara mål känns lite svårt då mycket handlar ju om att ta bilder som kommer att få betraktaren att minnas bilden och fotografen och vilken typ av bilder, någonstans tror jag man måste finna något nytt någon form av bild som ingen gör vilket kanske också är svårt men det kanske jag som snöat in på saker som kanske inte spelar någon roll för vi alla har ju olika sätt att tolka en bild. 

Det krävs nog inte bara bilder som är intressant utan också tror jag en massa tur att man hittar rätt människor som kan få en vidare på sin väg mot målet men att tro man skulle kunna leva på det , ja det känns väldigt långt bort, det är nog få förundrat att få göra. Just nu känns mitt eget fotande som en pys ventil och ett sätt att få ge upplopp för det som finns inom en att slippa fundera så mycket på alla måsten och på nåttvis känns det liksom jag håller på att tappa fokus att man börjar bli mätt trots att jag har en massa projekt som mal i huvudet.

Ja det är inte helt enkelt livet ibland och tur kanske att inte allt är självklart och det måste vara svårt ibland för att man skulle kunna njuta mer då det blir bättre livet. men jag är nöjd med den väg jag valt och jag har utvecklas längs vägen vilket känns skönt då jag inte ens törs tänka på alla dessa timmar jag lagt ned på mitt fotande . vägen är inte alltjämt rak och fin det slingras hit och dit uppför och nedför. men tror att det krävs en hel del till på sin väg framåt för att nå ett mål och kanske längre fram kommer det att visa sig vad som var målet på den fotografiska resan.

(bild som den gode vännen Pelle kjörling tagit på mej ) Ja kabelverks dags snart och till hösten så blir kabelverket danskt ägt då ericsson har sålt fabriken

ha en fin dag

peter

Postat 2013-05-05 10:29 | Läst 1676 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Allt ljus på mig

Nå har inte drabbats av storhets vansinne men det kändes som dagen blev så och det var ju riktigt kul att få komma hem och visa vad man kan eller rättare sagt dom bilder man tagit det senaste året. Det kom folk mer än vad jag trodde och tidningarnas kritik kan jag då inte klaga på det var den fotosidan kände Berit  Djuse som var reporter hon finns här på fotosidan och nyss givit ut boken folk och fä i fors=) trevligt att träffas live Berit.

Det dök ju givetvis en massa gamla kära kamrater också som man inte sett på länge och det var riktigt kul att få träffas igen efter så många år. Min mor var med hela dagen och hjälpte till och det var ju tur att hon fanns med för det v art en väldans massa foto,kamera prat.

Mor innan vi öppnade och vi ställt ordning allt som skulle fixas i ordning.

Efter öppning =) stor utställnings lokal men man lyckades fylla den med sina bilder.

Och man blev medlem i Dala-järna fotoklubb då anders westhed dök upp från klubben med ett medlems kort och det finns en massa goda fotografer med i den klubben och från trakterna så kom ju Gösta Tysk .

Nå en fantastisk dag jag är glad och stolt att få göra detta =)

ha en fin kväll

peter

Postat 2013-05-04 21:31 | Läst 2725 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Dagen D

Sitter vid frukost bordet och skriver med en ost macka i ena näven och den andra spelar pekfinger vals över datansskrivbord=) Gårdagen var väl ingen höjdar dag när det tycktes jävlas med det mesta men bilderna kom upp och tidningen på besök=) men nu ny dag nya tag och fokus på det som ska ske under dagen, vädret gör ingen glad denna dag

Min åldrande far vid frukostbordet=) 41 bilder uppsatta och allt är klart för drabbning  ha en fin dag

peter

Postat 2013-05-04 07:56 | Läst 1658 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Utställning !

Packar dom sista bilderna och allt det andra jag ska ha med mig upp till Vansbro för att  sättas upp i Medborgarhuset och deras stora utställningslokal och det är nog den största utställningen jag har haft med över 30 monterade bilder . Det blir mina bilder från mina natur äventyr det senaste året och nån äldre bild. Känns väldigt kul att få komma hem och visa upp sina kunskaper och resultat =)

Tänkte åka tidigt upp för det ser ut att bli en dimmig morgon och längs vägen finns det fina foto  tillfällen . Jag har mina föräldrar i Dala-järna och det blir nog tillfälle att motionera kameran där med.

några av bilderna som dyker upp=) nu ska det sovas för att orka upp före solen och avfärd mot västerdalarna

ha det peter

Postat 2013-05-02 21:47 | Läst 2615 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

En Gigantisk Gul Banan Korsade Min Väg =)

Mycket har man sett i sina dagar men detta som jag såg på min kvällstur igår var något helt nytt och när man ser en gul banan på hjul komma farandes då är det tvärnit och ut med kameran i högsta hugg här kommer lite bilder på bananen =)

Klart häftigt såg det då ut och vad det har för namn har jag ingen aning om=)

ha en fin kväll

peter

Postat 2013-05-01 18:05 | Läst 3200 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6