I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Bilar, brudar och en Nils =)

Kontrasterna är väldans stora i mitt fotande just nu=) ena dagen vackra sol uppgångar till som idag...bilar brudar och en nils =) Men så länge det är kul och det finns lite utmaning så klart man ska testa . Kitty Carlsson i stora-skedvi är en dam med en massa strängar på sin lyra och ett skaplig samling med 50-60 tals kläder. sagt och gjort en dag planerades och en plats där ägaren byggt upp en bensin station .

 Några bilder från dagen =) vilken dag jag hade det är liksom svårt att hänga läpp bland alla dessa skönheter .

peter

Postat 2013-06-30 20:26 | Läst 6149 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Skattlösberg och Loussastugan i arla morgon !

Finnmarken har jag tillbringat en hel del tid och nu är det dags att med kamerans hjälp fånga mina besök i dessa magiska trakter där det finns så många historier omkring och sånger . Dan andersson har alltid funnit omkring mig då jag är ett riktigt fan av hans tonsatta dikter och sånger. Det är svårt med bild visa hur jag egentligen känner mig när jag får ströva omkring här vid Skattlösberg och utsikten kan man inte klaga på. milsvida skogar och man ser dimman som ligger tät där nere i dalarna och en sol som snart ska vakna ja det är svårt att inte falla för denna plats.

Loussastugan ligger där på en höjd och man känner historien och sångerna strömma igenom en...helgdagskväll i timmerkojan.. en viktig del av vår historia som man ej får glömma bort , dessa skogsmän och kvinnor som bodde i dessa ödsliga trakter .

Burängarna ligger där insvept av en härlig morgondimma och man sugs in i den magi den ger med sig där den drar fram över myran. trots en helv...massa mygg så låter jag mig ändå hållas kvar här under en stund och känner energin från denna sköna morgon får mig att nästan tåras i ögonen.

Tiden springer iväg och solen börjar klättra upp bakom skattlössberg och det är dags att fara vidare på vägen här i hjärtat av finnmarken mot nya mål. Natten här är tyst och inte som hemma där en massa morgonpigga fåglar spelar en serenad men även om det så skulle vara här så skulle jag nog inte höra nått för mina tankar full av tankar om dessa trakter.

Ett stilla regn tidigare på natten gör att dimman bygger upp sig där ute över vattnet och dansar runt den täta skogen där färden går fram mot gryningen. Mitt andra projekt om nordiska väsen får en massa bilder att användas från dessa trollskogs trakter och milsvida myror.

Det fanns fler som var ute denna tidiga morgon i finnmarken  mina ögon började kännas tunga så kaffe och en macka för att piggna till för färden hemåt men en sista bild från min tur.....

Ha en fin dag 

peter

Postat 2013-06-29 18:13 | Läst 4983 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Bältarbo Tegelbruk

Ring ägaren först så att hunden är borta innan du åker dit. sagt och gjort det var bara att slå en signal till ägaren innan jag begav mig till Bältarbo i Hedemora för att ta lite bilder för kommande projekt . Tydligen så har det vart en hel del spring där så ägaren att skaffat hund och området hade fått kameror. Wow var den första tanken som slog mig när jag promenerade runt i byggnaden för att hitta fina vinklar, det var liksom ett organiserat kaos som rådde på området och jag hade medvetet låtit bli att bli guidad runt för att lista ut lite själv vad det var jag såg .

Det var något helt fantastiskt att se detta vilken häftig miljö att dokumentera och kunna liksom gå överallt och fota det man ville.

På långa rader låg teglet som skulle luft torkas innan det skulle brännas. Ibland tycktes det som man bestämt sig för att här bygger vi en litet tak och en trapp det var liksom lite huller om buller men i ett organiserat kaos .

Kärran som körde ut det ny skurna teglet till hissen eller ut till dom nedre korridorerna för torkning. Jag kände nog mig som ett barn på julafton för vart man sig vände så dök något nytt upp att fotas .

Man kunde tro när man gick här att det är övergivet men det pågår produktion än här och nu höll man på med att göra 120000 tegelstenar till ett bygge i luleå.

Kniven som skär leran i exakta bitar . min upptäcktsfärd fick ett organiserat kaos det för jag for fram överallt på området att tillslut fick jag säga åt mig själv att fokusera på det jag skulle göra.

Korridoren och på sidorna lägger man upp teglet för torkning. 

Borggården =)

Tegelsten på tork.

Ugnarna där teglet bränns när det har torkats färdigt

En sista bild från dagens äventyr, det var svårt att slita sig härifrån men om några dagar så åker jag tillbaka och fortsätter mitt jobb .Jag hoppas att jag fattat rätt hur det hela funkar med att göra tegel annars antar jag Mats kommer att upplysa mig om det hela 

ha en fin helg

peter

Postat 2013-06-28 16:39 | Läst 8217 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Farväl till en kär kamrat

Min älskade följeslagare ganja somnade in i sin bädd idag och även fast man var beredd så när döden slår till är man inte stark längre. Jag är glad att hon fick somna in hemma i sin egna bädd och hennes sista vila fick hon där ute där hon och jag älskar att vara. Hon blev 13 år och levde mycket längre än vad någon veterinär trodde . hon fick en sjukdom som heter addison och är ganska vanlig bland denna hundras .

Tungt i hjärtat och ett stort hål lämnar hon efter sig hos oss och speciellt hos mej när hon har betytt mer än någonsin än någon av dom hundar jag haft. vi var liksom ett team där jag var  där var hon och fick hon inte följa så blev hon riktigt sur, hon lärde sig att när husse tog arbetsväskan så var det ingen ide att försöka men kom kamera sakerna fram stod hon där vid dörren.

Hon får nu springa själv på dom ändlösa ängarna och jag får fortsätta mina färder in i gryningen ensam   med ett tungt sinne men ända glad över den tid vi fick tillsammans du och jag . en dag så möts vi igen.

Peter

Postat 2013-06-24 12:48 | Läst 7233 ggr. | Permalink | Kommentarer (22) | Kommentera

På väg mot nya mål

Fotograferandet har lugnat ned sig en hel del för mig men det är en nödbroms jag själv dragit i för att lugna ned mig själv lite och få lite distans till det hela och få en hunger med. Jag planerar mycket mer och åker till ställen som jag har kollat och hur ljuset är vid olika tidpunkter. Har fått en möjlighet att åka till Kuusamo i norra finland och Hannu hautalas naturskola uppe där eller gymnasium  och med rektorn på skolan få en tur runt i naturen uppe där  några dagar men jag måste planera och försöka få till det i planeringen.

Planeringen för årets utställning i säterdalen fortsätter och kommer visa en lista snart med deltagarna detta år och vilket startfält vi fått ihop=) För egen del kommer det bli en massa jobb framöver på kabelverket och semester blir det i augusti för egen del vilket känns helt ok.

Jag fortsätter mitt jobb med den Belgiske killen och hoppas under sommaren få klart dom bilder han behöver för att vi ska kunna göra klart vårat projekt om Väsen i Norden . ett annat projekt är på gång oxå och det handlar om en dokumentation om Bältarbo tegel bruk och kan lova det är ett riktigt läckert ställe att fota och med ägarens tillstånd så får jag  komma och gå liksom katten =)

Dom gånger jag åker ut nu så känner jag hur mycket mer jag njuter riktigt av att få vara här och inte fara omkring som en tok. Jag gillar ju enkla bilder och bilder som inte är fotoshoppade bilder men för att kunna förverkliga mitt projekt om sagoväsen så fick det bli så  men det viktiga i det är att försöka hålla en balans vad som är verklighet eller saga.

Jag tror för ens utveckling så är det bra att testa sig fram och inte låsa sig fast vid en sak mycket av detta jag gjort har lärt mig massor och gör att det kan vävas samman sedan i slutändan till att man blir mycket säkrare som fotograf.

ha en fin söndag

peter

Postat 2013-06-23 11:29 | Läst 4339 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa