I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Mot Södermanland !

Imorgon så far jag till Södermanland och Svärdsklova några dagar för att njuta av havet och stendörren och femöreshuvud och förhoppningsvis Havsörn =) Havet har alltid en stor dragningskraft till mig och minst några dagar behöver jag få havsluft och njuta av den fina skärgården i Södermanland . Förra året åkte vi runt några dagar där och man har ju bott själv i Nyköping och en tid på marinen så man har ju lärt sig älska havet och kustlandskapet i dessa trakter .

Ensamhet och stillhet med kameran i högsta hugg är den lugnaste varianten för att komma ned en stund på jorden och få samla sina tankar och rensa ur stressen ur kroppen =) Det har vart en tid som gått i 200 och med förlusten av min kära följeslagare som lämnade ett stort hål i hjärtat på en och en massa jobb med kameran och jobbet på kabelverket. 

Jag ser fram emot hösten som har öppnat en massa nya vägar och nya fotouppdrag har jag fått och planerat in själv. Jag har bestämt ett lugnare tempo och funnit mig själv i det och harmoni med. 

Veronika sjögren fångade mig på bild och en bild jag gillar inte bara för det är jag med men mer för att hon fångat mig där jag älskar att vara i naturen med kameran 

Peter

Postat 2013-07-29 10:18 | Läst 4478 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Plötsligt blev allt så tyst !

Några dagar av liv rörelse glada skratt långa samtal om ditt o datt och mest då om foto så är det så tyst i huset, allt är stilla och utanför faller ett regn lika plötsligt som det började så lika plötsligt vart det tyst. Glad för denna helg tillsammans men människor som kommer från olika delar i landet och det som förde oss samman är det vi gillar mest, foto!. En helg man minns genom den långa kalla vintern med värme. Det är viktigt att träffas och under några dagar få knyta nya vänskapsband få tips och ideer om nya resor och kanske nya projekt. För min del handlar det mest om detta även om det är kul att få visa sina bilder så vinner ändå dessa samtal .

Inge högtravande eller överspänt utan en träff med jordnära människor som strålar samman och under några dagar förbrödras under samma fana. tiden går allt för fort så mycket ska hinnas under en sån kort tid men en tid som finns kvar långt efter det tystnar....

peter

Postat 2013-07-28 23:12 | Läst 4754 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Att göra en Engman

10 stycken hade klivit upp 03.40 för att få följa med på en tur ut i morgon dimman vid Grängshammar och att få göra en Engman som det så flott kallades av en av deltagarna. Nå Engman var inte helt vaken kan jag säga dessa dagar har tagit hårt och det tog sin lilla stund innan ögonen hade vaknat till liv.

Dimman låg där så fint nere i dalen och det var bara att vänta på att solen skulle ansluta sig till vårat glada gäng. tankarna for iväg till gårdagen och hur trevligt det är att få träffa alla dessa goa , glada människor och även fast det var första gången vi träffats så fanns det inte ett spår av det. kul!

Det stod inte på för än alla hade spritt sig med vinden och man kunde se någon stå och fota  lite här och där. 

Niklas kör med gråfilter i gryningen ;)

Elisabeth i motljus.

Dimman en massa glada människor och en sol   vad mer kan man begära en sådan dag ?

En sista bild från morgonens uppdrag =) tack alla för ni hängde på för att få fota i gryningen nu ska jag sova en stund innan vi sparkar igång dag 2 nere i dalen   har ni inte vart dit så passa på idag!!!!!

peter

Postat 2013-07-28 07:36 | Läst 4382 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Dalarna hälsar eder Välkomna !!

Så är vi nära nära vår resa tillsammans 2013 är en tid på året som jag ser framemot att få träffa er alla både utställare och besökare som dyker upp och med Bilden i fokus och några dagar av samvaro och en massa nya härliga möten här hos oss. Det jag ser framemot är kanske inte visa bilderna utan att få prata och träffa alla dessa man sitter framför datorn nästan dagligen och pratar med. Nya vänskapsband knyts och nya ider och tips brukar man få med sig. Våran utställning är tanken att det ska vara en utställning man minns inte bara för bilden utan även dessa nya möten . En fotografisk resa i tid och rymd kom till efter en jobb natt och nu är det 3 året vi träffas i säterdalen.

Jag önskar er välkomna till vår resa 2013 

Peter Engman

Postat 2013-07-25 15:25 | Läst 4411 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Bilar och en kille och en tjej =)

Fortsätter och jobba med vintage bilder och slutmålet börjar närma sig för denna gång men otroligt kul är det och utvecklande för en själv och man lär sig lite att leka lite i dom olika bildbehandlingsprogrammen .

jag är ingen expert på poser utan man testar sig fram och leker med bilderna för att hitta rätt =)

men detta är riktigt kul och man får lära sig en hel del om amerikanska bilar och klädstilar . hade en utställning med en del av mina vintage bilder och fick en massa fin respons.

när allt är klart ska det  plockas ut dom bilderna som jag och gänget bestämmer och förhoppningsvis bli en almanacka senare i höst även en mindre vintage bok planeras.

och har ni vägarna förbi dalarna denna helg kom ned i säterdalen och kolla in våran utställning där  lovar det kommer finnas en massa fina bilder att kolla på  27-28 klockan 10.00-17.00 båda dagarna

peter

Postat 2013-07-23 18:05 | Läst 4673 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 Nästa