I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Resa in i hösten !

En resa in i hösten och alla dessa färger den bär med sig, man vill fånga mycket av den men tiden går allt för fort för att hinna med detta. Jag har gjort några resor men inte alls så många man skulle velat göra, tiden har inte räckt till. Har gått igenom och rensat i datorn dessa bilder och gjort plats för vintern när den kommer. Jag har insett att jag inte är längre 25 och att jag behöver ett lugnare tempo i mitt liv. Fotandet har fått stå tillbaka lite och på nått vis så känns det helt ok, att få samla ihop sig och titta tillbaka lite på min väg jag trampat.

Förlusten av min älskade följeslagare tidigare i sommar lämnade ett stort hål i hjärtat och resorna blev sig inte lik men jag har henne i minnet så hon finns med mej i tankarna. Många tankar om det mesta och ibland så tänker man ju helt enkelt för mycket, man låter sig påverkas av människor som både tillför god energi men det finns en massa energi tjyvar med som gör sitt bästa att trampa på en.

Livet handlar ju en hel del om resor och möten med människor av alla slag. Ibland är dessa möten svåra och ibland är dessa möten en ren skär glädje. Jag har träffat på en del nya människor detta år som kommer betyda en hel del för mig , och under vintern ska vi planera ett projekt som ska genomföras nästa sommar. Har insett att det finns en massa avundsjuka inom fotografin och ibland är det helt okej men det finns en ful sida av den också som känns mindre okej.

Men i slutändan så får man lära sig att se bortom detta och fokusera på det som är sitt och det man tror på. Jag har inte planerat nått till vintern, för det finns en massa som ska göras här hemma med som fått stå tillbaka en tid. Har börjat fundera en hel del på mitt bloggande och tankar kring detta , skriva är kul och det finns en massa att skriva om . Har inte blivit så mycket utan det blir periodvis som jag skriver, känns liksom meningslöst att skriva en massa bloggar om man ändå inte har nått vettigt att säga och inte bara skriva för skrivandes skull.

Ett lugnare tempo framöver och inte alls så framåt och ett behov att få visa sig på styva linan, även om man menar väl så finns det en massa annat som lurar där bakom hörnet . Foto ska vara kul och ska inte kännas som en belastning , jag älskar att vara ute där med kameran och det tänker jag fortsätta med . Nå en del av mina tankar om min väg och saker som ibland får en att le och saker som tynger ens sinne.

Peter

 

 

Postat 2013-10-30 14:24 | Läst 4046 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vid älven satt en flicka......

ha en fin kväll

peter

jupp och jupp photoshopat

Postat 2013-10-23 21:02 | Läst 3924 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Varför skola människor strida ?

Nå ska man bli boxare så måste man strida i ringen annars blir lyckan kort =) tack Bosse för en trevlig kväll.

Postat 2013-10-22 21:19 | Läst 3974 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fortsatta vandringar !

Nästan 7 grader kallt och en fin dimma låg vid sjön och en pigg liten mas begav sig ut på vandring längs sjön. Färgerna som spelar upp sig framför en kunde få vilken surputte som helst att dra på smilbanden . Många tankar som skingras när man går här, för vem fotar man egentligen? för andra fotografer? nä för ens egens ro och glädje, sen är det ju kul att ens bilder gillas ut av alla dessa andra som inte fotar. Jag stannar  upp tar lite bilder.

Jag fortsätter min vandring och ler så där gott som man gör när man njuter av livet. allt har gott för en och jag är en drivande person som vill lära mer, kolla vad som finns där bakom kröken. många krokiga vägar har passerats och för den delen en massa raka med. Allt blir inte guld !

Några spår har man lämnat efter sig, jag finner min ro här med mig själv där allt är så mycket enklare. Jag fortsätter min vandring där vid sjön och stannar upp ett tag för att samtala med några som känner igen mig från tidningen och en massa frågor senare tar vi adjö , jag åt mitt håll och dom åt sitt. Ett par djupa andetag för nytt frisk syre ned i lungorna och kameran tar några bilder under färden.

Kylan gör sig påmind men inte än är jag redo att ge vika för den , utan fortsätter min färd längs sjön, ett underbart stycke mark som nu ska göras om till bostadsområde . hur man nu tänker med det! Ett område för folk med pengar ska det tydligen bli, nå det är sådana tider nu , där det inte finns plats för vanligt folk. Stannar en stund och under en lång tid bara njuter av morgonen.

Jag ler och njuter, vilken morgon! Sidensvansar flyger mellan don träd det finns rönnbär på och dom låter sig villigt fotas, mer villigt än domherrarna som sticker snabbt man närmar sig dom . Snön som föll i veckan ligger fortfarande kvar och det knastrar under fötter.

Jag är inte mycket till fågelfotograf och saknar det tålamodet att fota dom med. En spännande vecka framför mig. Mina bilder från det militära ska till tidningstryckeriet så det ska bli kul att få se och på Lördag blir det utställning med mina bilder från Bältarbo.

Jag vet inte vart det bär men jag vet jag är på väg.

ha en fin dag

peter

Postat 2013-10-21 14:07 | Läst 3714 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Finnmarken !

Klockan slog 06.00 och minus 7 grader visade bilens tempmätare då vi begav oss mot finnmarken för att möta soluppgången och på vissa håll låg snön kvar efter snön som föll i veckan.  Börje och Ulla och tror hon hette Fia Ullas dotter var med på färden ut mot finnmarken. Vi kom fram i tid för att hinna ta några bilder på brudängarna innan solen hann skifta färg. I somras när jag var här gick det knappt att gå ut på myran utan att bli blöt om fötterna , men nu hade kylan fixa det gick utan problem.

Brudängarna en av dom vackrare platserna här på finnmarken och myran sträcker sig ett gott stycke längs den slingrande vägen . hade ett annat mål men älgjakten pågick och det var nog ingen ide att störa dom, så färden fortsatte mot Lövsjön och Lindesnäs.

Gänsen badade i dimma och solen dök upp där bland molnen och vi stannade för att fota en stund i dimman. lite häftigt då träden var klädda i rimfrost och några av lövträden hade dom gula bladen kvar vilket fick ett häftigt färgspel

Råheten i luften fick en att få ståpäls då man inte lärt sig att det är ju faktiskt vinter nu och varma kläder på men min far brukar säga är huvudet dumt får kroppen lida. vi fortsatte vår färd och hamnade tillslut vid fänforsen som ligger i Björbo.

Lite vatten i Älven mycket mindre än det brukar vara så antar det kommer synas på elräkningen i vinter =) vid stannade här en stund och klev omkring på klipporna och letade motiv.

Börje hittat nåt värt fota =) tack Börje Ulla för en otroligt rolig dag med en massa skratt

ha en fin kväll

peter

 

Postat 2013-10-20 19:24 | Läst 4244 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa