I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Upp och ned med solen !

Vaknade i tid för att hinna med några bilder innan solen kom upp och det var fin fina moln på valvet denna morgon och ca -8 och det bet friskt i kinderna . Bron i Stora skedvi har jag besök många gånger i alla väder och ett favorit ställe för sol uppgångar och nedgångar.  Man har inte vant sig vid kyla än och klädseln var inte därefter ,så det blev som Gunde sa man hade ståpäls under det korta tid man for omkring där på bron i den blåtimmen.

Efter ett tag fick jag nog av kylan och värmen i bilen lockade mer, så färden fortsatta ut mot Södersätra och förhoppningsvis nått att fota längs vägen. Stora öppna fält och berg som ligger som en ringmur runt landskapet. är fantastiskt vackert denna tid på dygnet och mina ögon letar efter nått mål på färden.

Jag fortsatte min färd in i Gryningen och det började ljusna upp och molnen fick en röd färg . skönt med ledighet och idag har vart en lugn dag med sysslor här hemma som ska göras, man kan ju inte ha kul jämt och fara omkring i naturen.

testade kameran handhållet med lång slutartid och det verkar som Canon gjort ett fullgott jobb på den fronten för alla märken var borta och det bådar gott då man kan fota det igen . dags för hemfärd och invänta att solen ska gå ned för att fullfölja dagen.

Solnedgången blev inte någon färgbomb utan svarta moln drog in och det känns som det kan bli snö till kvällen men min dag med möte med solen var tillända då

ha det

peter

Postat 2013-11-26 16:53 | Läst 3672 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Strövtåg i ensamhet !

Ensamhet efter en full dag med möten av medmänniskor , kul med dessa spontana möten och ett ansikte på någon man pratat med här. Har slut med inbokningar på schemat så nu kan man andas ut för en stund och landa i lite stillsamhet och ladda inför nästa år. Mycket människor som färdats på min väg denna sommar och en massa nya underbara vänner.

Foto är ett sätt att leva och ett sätt att visa det ens ögon och själ avspeglar. Vet inte hur många gånger jag sagt detta men vi har alla olika vägar att vandra, och vägarna kan visa sig ur alla vinklar . Jag finner min ro där och det är huvudsaken , sen vad mitt inre avspeglar på bild spelar ibland ingen ro, men jag får ett minnesbild när jag ser bilden och minns för det mesta alla bilder jag tagit och en historia kring denna bild.

Ens bilder avspeglar ens själ och jag ser ju ett mönster ibland i mina bilder så det kanske finns en sanning med detta. Jag finner ro och min bild dagbok fylls på med nya sidor om mina vägar där ute , en dag när jag funnit det jag letar efter på mina resor mer än ro ska jag göra ett nytt försök att överföra detta i en riktig bok, men bara när tiden är inne och min själ kan göra verkligheten sann.

Oj nu vart man djup, men man lär lätta på trycket ibland och inte vara inbunden. Möten med människor som får en framåt eller möten som får en att vakna upp och hitta nya mål och resor är sånt som driver mig framåt och min kärlek för naturen som finns runt om oss . känner att det finns det mesta här hemma som får mig att andas och behovet att färdas långt inte finns där inte än då.

Ibland kan man finna sig på en väg där slutet inte verkar klart men har lärt mig det brukar komma en förklaring på vägvalet längre fram och man förstår som med allt annat att det finns en mening med allt

Peter

 

Postat 2013-11-24 19:03 | Läst 4232 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nytt fotoprojekt !

Lugnt och fint på fronten och kameran får vila men idag så tog jag med den ut på en vandring längs sjön här hemma. nästan 10 grader kallt på sina håll och det var absolut myggfritt. Elisabeth Landerberg och Niklas Virsen och jag håller filar ihop ett projekt som kommer att bli rätt så stort och en hel del jobb och tid kommer det att bli, vad det kommer handla om är lite hemligstämplat än så länge men det kommer naturligtvis handla om ett djur.

Vädret har vart lite till och från och jag har jobbat en hel del men denna solnedgång fick jag se innan den lilla bilen beslöt sig för den behövde till verkstaden igen! nå inget att gråta över och vädret denna morgon bjöd på dimma och rejält kallt väder som sagt, men helt okej för det var skönt med rejäl frisk luft och mungiporna åkte upp:

På sjön börjar isen lägga sig i vikarna och fortsätter kylan så står det inte på förrän isen har täppt till sjön. Förra året kom snön i slutet av November så får se om det blir lika i år igen. Jag promenarar i rask takt i mellan varven för att få igång apostlahästarna .Det är stilla och över sjön rullar en vägg av dimma in och snart är allt grått runtomkring en.

På sina håll tränger solen igenom och det blir rätt läckert sken på sina håll. Jag stannar upp och kliver ned till sjökanten och ett pågående dammbygge gör att man kan gå långt på den torra sjöbotten. Ett par änder kommer för att hålla en sällskap på färden. Deras glada kvackande får en att skratta till ibland.

Jag anslöt mig till deras höjd och tog lite bilder på deras simmanden hit och dit, innan jag tackade för mig och fortsatte min färd längs den torra sjöbotten. En svartmes anslöt sig och den började kvittra så glatt där den satt i ett träd framför min färd och stannade en stund för att beskåda den lilla mesens hoppande mellan grenarna.

Jag drack en kopp kaffe och satt en stund , vilade inför hemfärden och dimman blev allt tjockare . På lördag blir det fotomässan med hans och stig och det ska bli kul, tidig morgon och färd mot Stockholm blir det. Jag fortsätter min färd hemåt och det känns temperaturen har klättrat ned mot det varmare hållet.

Väl tillbaka till den lånade bilen så tog jag fram handskarna som man glömt kvar i bilen och händerna har fått en liten ny färg.

Jag fick ny energi men värme på händerna så det blev en promenad till i det sköna vädret och även om dimman gömde solen så var det ändå skönt ute och ett häftigt sken.

så här såg det ut över sjön=) Rena London dimman liksom och med den for jag hem till goa värmen där hemma och en lite stund på sängen med en god bok i hand =)

ha det

Peter

 

Postat 2013-11-20 18:51 | Läst 4532 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En hälsning fråm Dalom !!

Regn och rusk och en typisk kväll att läsa lite ny inköpta fotoböcker =) lördagen den 23 november kommer jag att finnas på fotomässan och alldeles säker hos biofoto där jag har bilder med och visar på deras utställning=) så hoppas jag får träffa en massa glada människor från här och en pratstund

ha en fin helg

peter

Postat 2013-11-15 17:15 | Läst 3283 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I mörkret fanns ljuset!

Jag har funderat många gånger på detta med min dragning till den där skymningszonen mellan ljuset och mörkret och har väl inte kommit fram till nått vettigt i det hela men det har en stor påverkan på en. Och den där känslan när man far fram och ser en bild där framme med dom absolut bästa linserna man kan ha sina ögon och framfört allt själen. I själen sitter känslan likt ett batteri i kameran som gör att det där funkar och man ser sin bild. Ibland när jag får frågan hur jag tog en bild kan jag inte förklara rakt ut mer än dom inställningar man har och ibland kan det vara svårt ens att förklara det.

Ibland kan det vara svårt att förklara vad själen ser och man hoppas att den bild man ger är någorlunda med det man såg. Jag är väldigt självkritisk och är nog min egen hårdaste kritiker men ibland blundar man och en iver att visa det man gjort kanske är större än vad bilden är. En bild för mig som berör är en bild där man vid första blicken sitter fast och tankarna flyger omkring i bilden , man lever sig in i den.

Jag försöker att hålla mig stadig på jorden och inte sväva ut och sticker upp näsan. det gör ont när man inser att man har hållit den för högt och blir högtravande. Ibland kanske man borde inte vara så öppen med sina åsikter för ju mer man öppnar upp sig ju enklare är det att bli sårbar. Men det är väl lite så jag är som människa. men även solen har sina fläckar så även jag.

Jag älskar min tid där ute och för mig är det helande och lugnande att få komma ut från mörkret och sökandes till ljuset. Livet har lärt mig att allt är inte enkelt och allt är inte jämt så man förväntar sig men det är viktigt att komma ihåg att efter regn kommer alltid sol

Peter

 

Postat 2013-11-14 11:23 | Läst 4304 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 Nästa