I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

1000 Bloggar !

Nå är inte riktigt där än men en tanke som växt fram sedan ett tag är att skriva tills man når 1000 sedan tacka för sig. Skriva blogg är kul och jag gillar verkligen det, men det känns som man gör en upprepning varje gång man skriver en och då känns det som det är dags för en fundering och göra nått annat istället. Har man inget viktigt att skriva om så blir det lite fjantigt att skriva ändå, så det är så det känns just nu.

Och slutar jag med bloggandet här så lämnar jag sidan också , för det känns som det är dags att prova nått nytt även om det finns en massa fina bilder här att få inspiration av så behöver man vidga sina vyer lite. Finns en massa saker som känns fel och lika fel känns det att sitta här och gråta över hur sidan funkar. så det tänker jag inte göra.

Nå det är så det känns nu och jag har tagit det lugnt ett tag med bloggandet men det känns inte lika kul som tidigare. Jag har skrivit en massa genom åren om mina resor och upplevelser och det är riktigt kul att läsa dom ibland . Är väl inte det bäste på att stava eller skriva så det låter men för det mesta så kommer mina rader direkt från hjärtat . Nå är en hel del kvar att skriva tills man når 1000 och mitt medlemskap går ut i juli så det hinner hända mycket på resan mot sommaren.

Turen ut idag så var det fint väder även om det snöade som tusan i solskenet så var det uppriskande att få fara fram där ute i det vita landskapet. Imorgon dags att börja jobba igen och dagarna gar blitt färre man hinner att fota på men man njuter desto mer när man väl kommer ut .

En sista bild från dagen och får önska er en härlig kväll

peter

 

Postat 2014-01-19 16:08 | Läst 4567 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En resa in i framtiden !

Jag ställde klockan på 07.00 och det var ett tag sedan jag var ut och fotade , så att suget efter att få resa längs kända vägar var stort. Tittade länge på himlen och kunde konstatera även fast det var mörkt att en helt moln fri morgon skulle det inte bli. Beslöt att invänta ljuset hemma och fara ut då man kunde se vart solen skulle infinna sig. Packade i sakerna i bilen och färden ut mot lövåsberget så snöade det så pass att jag fick stanna en stund tills det blåst över.

Bakom snömolnen så kunde man se ljuset  som smekte över berget en bit längre bort. och genast vart man lite gladare och jag fortsatte min färd längre in efter den slingrande skogsvägen. Man känner sig lite som ett litet barn på julafton när man får fara fram på dessa vägar och Ögonen letade efter ljusa partier att avbilda med kameran längs vägen.

Jobbar treskift nu så det blir mindre tid för foto denna årstid då ljuset bara varar några timmar. Har sett fram i mot denna dag , hela veckan och jag hoppas ju på ett fint väder under resan men det växlade snabbt mellan sol och snö och skapade härliga kontraster på vissa ställen. Mycket älg på området kunde man se ,då sidorna av vägen var täckt med älgspår .

10 grader kallt men det gjorde inget efter en vecka instängd på kabelverket så längtar man efter frisk luft och fria ytor. 6 st utställningar inbokade under våren och sommaren det känns bra även om det blir lite rörigt då det är två som går samtidigt  men kul är ju detta man jobbat för. Parkerade bilen och plockade fram kameran och genast fokuserade sig hjärnan på nått helt annat än fotoutställningar.

Solen dyker upp i mellan snödämparna och jag går ett långt stycke längs vägen och njuter av den klara luften och den uppfriskande snön som faller i mellan åt i stora lass. Fortsätter min färd mot kända marker och för att kolla om det finns några sångsvanar nere i ån. Vägen ned mot Grängshammar slingrar sig som en tvättäkta rally väg och vet inte hur många gånger jag tagit denna bild.

Nere vid ån var det lite kallare och råare i luften men det bekymrade sig inte sångsvans familjen sig om. utan dom paddlade sig fram längs åns öppna vatten och tvättade sig genom att guppa till så vatten kommer på fjädrarna och sedan gäller det att vara med när dom ska torka av sig .

Ungarna är gråa och inte lika fina än som föräldrarna men vifta med sina mäktiga vingar det kan dom och det är lika härligt varje gång som dom flaxar och nästan lyfter sig upp ur vattnet med mäktiga vingar.

Jag stannade en bra stund och stod där och kollade på sångsvanarna och att smyga sig på dom kan man bara glömma innan du ensa har tänkt tanken färdigt börjar deras trumpetande och det är bara att glömma att komma dom inpå livet.

Det går fort när dom startar och med lite tur fick jag en bild på ungen även fast det kanske hamnade i fel ända så gillar jag bilden. här fick mina fötter nog och det var bara att fara hem. vädret inte helt vad jag önskade mig men det blev några timmar där ute och imorgon i framtiden är en ny dag och nya möjligheter till sol.

Peter

 

Postat 2014-01-18 17:26 | Läst 3979 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En tur ut i en förändrad natur !

Ja nog har det förändrats rejält på ett par dag från 5 grader varm till 11 grader kallt idag och absolut myggfritt . Tröttmössa i morse så jag missade solen som visade sig så fint . Packade sakerna i bilen och for ut på skogen och det snöade rejält ett tag så jag funderade på att vända, men ett par dagar inomhus så det kröp rejält att få komma ut.

En decimeter nysnö i natt och det fortsätter man kan undra om det ska fyllas på rejält med snö nu, men är det vinter så är det vinter och då får man räkna med snö. På Finnmarken så var det oplogat och jag hade ingen lust att fastna ute här, så färden gick mot Grängshammar.

Nog tycker jag det ser finare ut i naturen nu än för en vecka sedan då det var vårkänslor ett tag. Solen har lyst med sin frånvaro ett tag nu så jag vart lite sur på mig själv att jag inte gav mig ut då. Grängshammar finns det alltid nått att fånga på bild, och idag fann jag dessa här.....

Tre stycken sångsvanar som knallade omkring på isen och hade någon form av uppvisning för sig själva men det var kul att kolla in deras dans. Luftrören protesterade så det gick inte att gå nära så det var tur 100-400 kanonen följde med så man kunde stå på håll och fånga deras glada dans.

Stod en stund där och kameran dansade liksom gång på gång, tittade upp och fick se en till svan på g att gå inför landning . och det är inte helt enkelt för dessa att finna plats att gå inför landning.

Den fick flaxa till gång på gång för att hitta vatten i dess färdriktning som var öppet men tillslut fann den vad den letade efter och försvann bakom kröken på ån. Är verkligen fantastiska fåglar dessa sångsvanar och uppmärksamma på fotografer som försöker smyga sig närmare för då börjar deras sång .

så i ett huj var dom nere i vattnet och jag hade bara tack för mig och fara hem igen, lite gladare än när jag lämnade hemmet och med röda kinder steg jag in hemma och fick en varm kopp kaffe i hand...

peter

 

Postat 2014-01-12 15:46 | Läst 3428 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Björkar

Kändes som år sedan jag fotade Björkar och på den tiden det begav sig så blev det en hel del bilder av dom. Det känns helt okej att ta några steg tillbaka och titta på sånt man gjorde förr och på nåttvis så är det befriande , då man kanske inte hade så höga krav på sig själv. Björkar är nog det vackraste träslag vi har och kan förknippa oss med. Lade upp några bilder på björkar på facebook och en kvinna som nu är bosatt  i Amerika kommenterade bilden och hennes minnen från barndomen och den fina björken som dom hade hemma på gården I Sverige.

Läste i en rapport för ett tag sedan att vårt bestånd av lövträd minskar och vi är det land i Norden som har minst nå Island och Danmark ligger ju efter , men det får en ju att fundera , en natur utan dessa träd vore ju ingen höjdare . Sitter vid köksbordet och tittar ut på en natur i förändring, det är snö utanför och från 5 grader varmt till 7 grader kallt får ju en att fundera hur det är med vårt klimat.

Några dagar hemma med feber och halsont har fått ett sug att komma ut men luftrören tycker inte om den friska luften än så man får ta det lilla lugna ett tag till. Jag önskar ibland att man kunde stanna upp och titta tillbaka på det man gör och på vägar man gått tidigare och se hur enkelt det kan vara ibland , man behöver nog ta ett stopp och kolla på det som vart och som nu hittar man små glädjeämnen som dessa björkar skänker en .

Dricker mitt kaffe och kollar på alla dessa blinkande lampor som snöröjningen har på sina maskiner , en ovanlig syn dessa dagar men kul att vintern har kommit till slut här i Dalom och Björkarnas rike.

nu är det dags att starta upp dagen och beslut om att åka till Uppsala och fika med gänget där

ha en fin dag

Peter

Postat 2014-01-11 09:13 | Läst 4496 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Sagor för barn som är vuxna nu !

Ett projekt som börjar närma sig slutet och med spänning ser jag och Gusti fram emot Utställningen i Påsk med dessa bilder . En blandning mellan verklighet och fantasi , där mina bilder sätts ihop av Gusti till en bild . Och till bilderna ska en text finnas med . Förhoppningen är att en bok ska skrivas ihop till hösten .

En saga där fantasi blandas med en verklighet och många av oss som minns sagor från förr då inga robotar eller sköldpaddor med svärd i hand  fanns.

Tankar och funderingar om stunder som flytt och en stund att minnas sagor från tid som barn

peter

 

Postat 2014-01-09 13:58 | Läst 4540 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 Nästa