I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Svenska Rallyt fart fylld fest i Fredriksbergs skogarna !

09.28 så var vi på plats i Fredriksbergs skogarna , vädret nja inte helt strålande en massa dimma och regn i luften men när dom första bilarna som körde runt och förkunnade att nu snart så brakar det lös, så steg adrenalinet i en och man struntade fullkomligt i väder och vind. Mycket folk i skogen längs vägen och stämningen på topp. Långt borta där i skogen hörde man ljudet av en snabb åkande bil som kom längs vägen i en fart som skulle få vem som helst att tappa hakan. En snitt fart på 172 km/ h.

Vem som var vem har jag ingen aning om för man hade fullt upp med kameran när dom kom farande i full fart genom kurvan och ut på rakan, man kan inte annat än beundra dom.

Länge sedan jag vart på rally och måste villigt erkänna att detta är nog en av dom roligaste sporter att kolla på.

Och vilka förare! att kunna bemästra vinter väg i dessa farter och på skogsväg dessutom.

Regnet började blir värre och en kasse fick skydda kameran så jag kunde fortsätta min kamera dans där i skogarna bland snabba bilar och hög sjungande Norrmän.

Efter dom som hade bråttom ur skogen kom dom gamla hederliga rallybilarna men ni ska inte tro dom var lätta på gasen inte.

Denna bil känner man ju igen

Denna med.

denna med

Mats Myrsell en herre väl värd att beundras, tvåfaldig Europa mästare i historic cars och ni nu som tror att dessa gubbar har tappat farten...ta en tur ut på värmlandskogarna och kolla. Mats den enda masen i rallyt ligger 6 efter första dagen i historic. och han som sitter bredvid och talar om hur mats ska köra heter Esko  en viktig kugge i det hela

En sista bild från dagen och en strålande dag i regn och rusk men det gjorde inget för detta var hur kul som helst att titta på

Peter

 

Postat 2014-02-07 17:24 | Läst 1881 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

I Hästhagen !

Dag två av äventyrligheter i kamerans tjänst så begav vi oss till Mailinn som har en hel hög med islandhästar och kamerorna gick heta i det vintriga och häst fyllda landskapet . Mailinn har uppföddning av islandshästar så det finns en massa fina hästar att fånga med kamerorna nå inte fånga som med lasso utan på bild. Elisabeth var snart infångad av hästarna .

Islandshästarna tog mod till sig och snart vart det svårt att försöka fånga någon på bild , då dom krävde en massa kliande och uppmärksamhet dom små liven.

Uppställt för bildtagning.

Gamle svarten.

Mule.

Full galopp.

Elisabeth=)

Avslutning på en trevlig helg med trevligt sällskap av Elisabeth på skogen och hos hästarna. får tack för en super trevlig helg Elisabeth!

ha det

peter

Postat 2014-02-02 12:45 | Läst 1493 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I Naturen !

Tidig morgon och bilen packad med allt som ska med på ett fotoäventyr där ute och med på färden var Elisabeth Landberger. Vi hade talat om ett tag att göra en fotohelg och fara runt på markerna här i dalom och naturligtvis så for vi ut mot Finnmarken och grängshammar . vädret kunde ju vart lite bättre men det var bara att göra det bästa av det. Mycket snö i markerna och det kändes att flåset inte var det bästa.

Jag gick ned till ån för att kolla på sångsvanarna som till ens stora glädje håller till där i år. Elisabeth for iväg som en avlöning efter vägen och skönt med någon som klarar sig själv utan ledsagare ;) Stativet med jag köpte av Affe är stabilt och håller lekande lätt 100-400 och insåg att det får följa med fler gånger. Då det väger en del och skönt att ha det riggat så man kan värma händerna i mellanåt.

Tänk vad snö kan göra förändringar på  en själv och i naturen allt får ett behagligt ljus och man blir gladare inombords av ljuset. Vi knallade omkring en bra stund och fotade och medhavd kaffe och macka smakar extra bra när man är ute.

Elisabeth i fullfärd att fånga björken=) en mycket rolig dag och kul att träffa Elisabeth igen. Mycket fotosnack och vi letade efter utmaningar där i naturen och det fanns en massa att fånga med hungriga kameror.

Dimman låg tät på sina ställen och skapade fint där ute och snön ligger fint kvar på  grenarna på granarna och förstärker vinter bilden.

Efter några timmars fotande så var det dags att fara hem till värmen och ladda för ännu en dag med hysteriskt fotande

Peter

Postat 2014-02-01 15:18 | Läst 1450 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera