I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Hamnade i Tranornas rike !

Sen eftermiddag och en tur ut mot Husby för att kolla in tranorna som kommit hit i massor och sångsvanarna har dragit norrut så det var dags att testa att fota lite tranor. Våra tranor vi har i dessa breddgrader kanske inte är dom vackraste av de arter av tranor det finns men nog är dom ståtliga där dom tar sig fram på långa ben =)  här kommer det några bilder från mötet...

Ha en fin dag 

Peter

Postat 2014-03-31 14:16 | Läst 3457 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Står mitt i livet !

Snart så närmar man sig 50 och det har börjat dyka upp tankar om livet som vart. Har inte drabbats av någon åldersnoja men funderar på det liv som jag levt fram till nu. Alla vägar man gått och händelser som fått en att ändra riktning, Saker som man gjort och inte borde gjort, saker som man minns med glädje. Om jag skulle dra mitt sista andetag idag så känner jag ändå att jag har gjort en massa saker och levt det liv jag velat ,visst finns det en massa saker jag velat göra som på ett eller annat finns inte funkat.

Alla vägar har inte sol ,men någonstans där finns den. Gräver man i det förflutna så dyker det upp saker som man bär med sig med stolthet. Jag sitter här vid köksfönstret och njuter av den friska vårvinden, kaffekoppen fylld med nybryggt kaffe  och efter en arbetsnatt så behövs det för att vakna till. Saknar min älskade hund mer än vad jag kunnat tro och att hon kunde lämna ett sådant stort hål i mitt innre.

Åren går fort så fort och ibland hinner man inte med saker  man velat göra. Ibland när det tunga samvetet lägger sig över ens hjärta så kan jag känna ibland att det var så mycket mer jag velat göra för mina barn men tror dom vet hur mycket deras fars hjärta slår för dom där inne i själen på han.  Och kommer det en dag då jag inte finns så hoppas jag dom förstår att den kärleken är evig.

Jag har funnit en massa goda vänner på min väg och där finns det en hel del människor som alltid funnits där när man har behövt dom och jag funnits där när dom behövt någon att lyssna på dom. Jag ser fram emot dom år som kommer och inga stora planer för framtiden mer än att jag hoppas den resan blir lika trevlig och innehålls fyld som dom år som passerat.

Jag ser framemot ännu en sommar med varma ljusa nätter och resor ut i den för att fånga gryningen och med mig bär jag stunder som varit och tankar som får en att se fram mot ännu en natt

Peter

Postat 2014-03-29 15:28 | Läst 3117 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vänder mig om !

Ibland är det skönt att bara vända sig om och kasta den mask man har påklistrad och gå och inte vända sig om. Fortsätta sin färd mot någonting nytt !

Peter

Postat 2014-03-23 11:34 | Läst 3297 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Att fota sångsvanar är nog lika som gatufoto !

Nå är inget påhopp men ungefär som i gatufoto så väntar man att nått ska hända som sticker ut när man fotar sångsvanar annars blir det bara en hög svanar som springer omkring  och är nog lika i gatufoto. Man söker det där lilla udda ska hända som bryter mönstret.

Som denna bild blir lite annorlunda med dessa svanhalsar som sticker upp , hittade en liten kulle dom promenerade bakom och flyttade mig så jag fick med bara deras halsar.

Våldsamma samtal om vad vet jag inte men mycket hade dom att säga varandra.

Det gäller att vara snabb att fånga ögonblicket för på en sekund är det över. 

Sista bilden är från igår kväll en underbar solnedgång och jag var där för att fånga deras färd ned mot älven för natten.

ha en fin kväll

peter

Postat 2014-03-22 16:07 | Läst 3625 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En resa in i sagans värld!

Vem har inte minnen från tider som flytt ,då man kröp ned i sängen och mor eller far läste en saga för en att somna in till för natten ? Idag har mycket av dessa sagor försvunnit och bytts ut mot sköldpaddor som är ninjor och robotar, mycket blod och elände och en fantasi värld som ter sig brutalare än dessa sagoprinssesor och troll som nån i min ålder minns. Jag  minns att jag läste sagor för mina små och det var en av dom fina stunderna man minns.

Allt eller mycket i vårt samhälle idag handlar om tid och att få det att gå runt och mitt i allt så finns våra barn som i vissa fall glöms bort för man kanske inte har den tiden för dom. Jag vet har själv fruktansvärt dåligt samvete för saker jag borde tagit mig tid för men det blev inte så.

Tiden rinner iväg fort och innan man inser att det var så mycket man ville göra så har tåget gått och man missat en hel del av sina barns tid som man fått till låns. Jag har gjort massor för dom men ibland önskat det varit mer. Med dessa bilder jag och Gusti gör vill vi locka tillbaka till en tid som flytt sagor för barn som är vuxna nu. 

Vid den lilla skogstjärnen dansade älvorna i den tidiga morgondimman och skogens alla fåglar kvittrade till deras glada skratt där ute i dimman. Sitter lutad mot en tall som står där rak och ståtlig vid den lilla tjärnen och mitt sinne fylls av en glädje som ej går att sätta ord på-

Trollet smyger fram där i den tidiga gryningen och allt blir tyst och stilla som allt väntade vad som skulle hända.....

ha en fin dag

peter

Postat 2014-03-19 17:02 | Läst 4424 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa