I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

1000 Bloggar!

Ett mål som jag satt upp för länge sedan är uppnått med denna blogg. Från min absoluta första blogg så kan man säga det har skett en massa förändringar på vägen, både på gott och ont. Jag är nog inte den typen folk skulle tro att man skriver blogg, så  har man  på sätt och vis visat att dom hade fel. Ska villigt erkänna att dom sista hundra har känts lite tuffa för man skriver ofta samma saker känns det som och man inser att sitta och tjata om samma saker och visa samma bilder blir väldans tråkigt. Så tog en bild härom dagen från det ställe där det hela började och som man tog hur mycket bilder från.

Björkarnas rike ligger en varmt om hjärtat fast man inte fotar dom så mycket längre. Jag har nog tömt mig själv på att skriva och finna nått kul att skriva om, men jag har verkligen gillat detta och ibland blottat sig både på gott och ont men som sagt hur kul som helst och en massa följare har man haft vilket naturligtvis har vart kul och en massa kommentarer.

Hur blir det med bloggandet i framtiden då? nå det kommer att vara  lugnt ett tag och det är dags att vända blad och fortsätta på nya vägar. men man ska aldrig säga aldrig men just nu så känns det som det blir lugnt ett bra tag framöver tills lusten för att blogga återvänder.

Bloggandet har betytt en hel del för en och att driva en blogg utanför fotosidan ja det vet dom som testat detta att det är svårt. Har man inte testat att blogga så ska man testa och göra detta. Nå till slut ska jag önska er en trevlig sommar och hoppas få se många i Säter den 26-27 juli då fotografisk resa startar och i år med två riktigt höjdar resenärer  Mats Andersson och jan peter lahall från naturfotograferna

väl möt

Peter

Postat 2014-05-20 16:23 | Läst 3942 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

På besök i Björkarnas rike!

Dom växer sig höga för varje år som går och det var ett tag sedan man var hit på besök hos dessa underbara björkar. Jag knallade omkring och tittade efter speciella rader och vinklar men det är svårt att finna nya sådana som man redan inte har hittat utan det fick bli en annan variant idag och med hjälp av silver efex.

Det luktar björkskog här hur nu det luktar men en stillsam ro över riket . sätter mig en stund med ryggen mot en björkar och bara njuter av stillheten  

raderna tycks sträcka sig långt långt bort där i fjärran 

i givakt står dom där i praktfull paraduniform 

lämnar dom bakom mig.det var här allt började för 5 år sedan och vänder mig om en sista gång och tar farväl av björkarnas rike 

peter

Postat 2014-05-19 13:08 | Läst 3579 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

På Besök i kungliga huvudstaden !

Idag så tågade dom i mål på Stortorget i Stockholm,  vandrarna som gått hela vägen från Mora/Orsa till Stockholm. Hemvärnets musikkår från Borlänge och en massa spelmän tågade tillsammans med vandrarna den sista biten från Skeppsholmen . Här kommer lite bilder jag tog under  marschen:

Stolt mas är man när man ser och hör mitt älskade Dalarna visar upp sin bästa sida.

Peter

Postat 2014-05-17 21:45 | Läst 3867 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Okända Soldater !

I ett land som vårat som det har vart fred så länge är det nog lätt att glömma bort alla dessa män och kvinnor som trots fred , ändå finns där ute både här hemma och utomlands ! Dom har valt den militära vägen och vigt sitt liv till att lyssna på kallet om hjälp från vårat avlånga land i olika delar av världen . Många fnyser och kallar det lek men det ni kallar lek är för dom ett blodigt allvar där steget från döden aldrig är långt, då pratar jag om dom styrkor som vi har som finns i länder där det råder krig.

Man tränar och övar för att vara redo om en dag det värsta skulle hända. Och dom finns där för våran skull, och ständigt redo att ge en hjälpande hand till vårt samhälle om ett kall på dom finns. Så dom har min respekt och mina tankar . 

ha en fin dag

peter

Postat 2014-05-15 14:31 | Läst 3255 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Möte på Heden !

Dag 4 och det börjar kännas att sömnen har vart på tok för liten men men vad gör det? hur kul som helst här i norra Dalarna och idag så dök en känd profil upp från fotosidan för att fota hundar. 

Rejält beväpnad var han också ;) trevligt att träffas Magnus och efter en del strul så fick du dina bilder. Solen har börjat tränga igenom molnen som har släppt regn på oss nu några dagar och gör att orkan mattas av lite.

Koket som gjorde en bedrift igår när dom satt upp sina saker så lagade dom mat till 600 man efter det..det förtjänar dom all respekt för. Och hur gott smakade det inte ? alla vrålhungriga och all mätta och belåtna.

Trupptransport. Min uppgift idag: Hjälpa Magnus och ta bilder på soldaterna där ute i terrängen. Mycket åkande hit och dit och besökte alla kompanier under dagen och en hel del förberedelser för morgondagen.

Trött och sliten soldat i väntan, och väntan vet vi som gjort militär ibland bli lång och när det händer så händer saker och ting fort.  Efter några dar så får man den där glansiga blicken av trötthet.

En sista bild från Heden idag=) Tack Magnus för idag hoppas resan hem gick bra

Peter

Postat 2014-05-09 20:08 | Läst 3709 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa