I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Bältarbo ett stycke brukshistoria !

Gjorde ju en dokumentation förra året om det Gamla tegelbruket och fått mycket uppskattning för den bildserien så till nästa helg ska jag visa mitt bildspel och bilder från Tegelbruket och ett sug har vaknat upp inom en att får göra något liknande igen och vad det ska bli har jag inte bestämt mig för än. Men tror det kommer återigen handla om Dalarnas historia. En sak som jag funderat på är Dalälven att följa den från källa ut i havet.

Men kul att göra detta och lite avbrott från det vanliga man fotar och som alltid är det en kul utmaning att göra . Men man lär sig ju också och fyller på ens kunskapsbank om vår historia i detta kära landskap.

Och inför detta har jag funderat på att införskaffa någon riktigt gammal kamera så vi får se vad det blir eller om man är tvungen att hålla sig till det digitala 

peter

Postat 2014-07-31 14:56 | Läst 2850 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En resa tillbaka i tiden !

Jag brukar stanna upp titta tillbaka på dom avtryck jag lämnat efter mig och dom ögonblick jag samlat i bildform. Ibland tappar man fotfästet för en stund finner man sig i en återvändsgränd. Funderat mycket på mitt vidare öde här på fotosidan ,fått tillbaka lusten att skriva bloggar så tänker förlänga mitt medlemskap ett år till. Året har vart fullt med händelser både glada men även sådana som fått en del konsekvenser för min hälsa men jag tränar och kämpar på för att bli helt frisk igen även om doktorn säger det kommer ta tid att läka.

Jag har hållit på med mina resor och inte så många projekt detta år och det har vart skönt att få landa lite. Utställningarna har vart en morot och den respons jag fått från dom har gett mig blodad tand att fortsätta med mer fokus på sånt. Och några föreläsningar har jag klarat av och fått förfrågan om fler.

Jag gör mitt bästa att hålla mig jordnära och inte låta mig ryckas ut i nått jag inte är utan en stadig mark kontakt med verkligheten. Mina väg denna sommar har vart en rejäl ko stig där man ibland har möt sig själv i kurvorna. Det finns även rakor där man funnit en skönhet som fått en att flämta och hållit tillbaka tårarna som gjort sitt bästa för att få komma fram.

Jag ser framtiden an och inga stora planer inför hösten och ska bli kul att se när jag gör en avstämning i December hur hösten var . Vandrar för det mesta själv och den kärlek jag har till naturen är mitt bränsle och den gör att man orkar vandra ett stycke till för att finna nya mål och vägar där framme.

Sommaren börjar lida så smått mot höst men än finns till resor in mot gryningen och möta den nya dagen med ett leende någonstn där ute där friden och stillheten bor

ha en fin dag

Peter

Postat 2014-07-30 11:48 | Läst 3083 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

På vår resa !

Lugnet har lagt sig och efterlämnat sig en stor tomhet efter helgens resa. Många veckors jobb och sen går tiden så fort när vi träffas. Jag är så glad över detta och så många glada människor som kommer till oss som hört vårat kall att komma på vår resa. Tack alla glada goa människor. Min resa inför nästa år har startat igen för att finna nya resenärer /föreläsare och har några namn på g. Det är mycket som vara riktigt bra men det finns även saker som ska ändras på till nästa år som kan göras bättre, inga stora saker. Men responsen har vart stor och detta ger ringar på vattnet genom foto Sverige. En jordnära utställning och en glädjens utställning.Tidningar och radion har talat om vår utställning .

Vår utställning är till för alla och som vanligt finns det bilder med från alla sidor, så det är inte bara natur för så vill vi inte ha det. Och ett stort tack till Säterskommmun och biofoto Gävle/Dala för ekonomiska hjälp med detta.

Vi erbjöd alla att få testa modellfotografering på kvällen och alla åkte därifrån leendes. man får inte bli enkelspårig utan testa sina gränser, testa nya saker som gör att man utvecklas. Och gemenskapen och kontakter som skapas under dessa dagar slår nog högre än själva bildvisningen och sådana kontakter är ju utvecklande för oss alla.

Besök antalet till föreläsningarna låg på ca 75-80 besökare vilket överträffade våra önskemål rejält och vi hade även besökare från Norge foto nätkompisar som kom  vilket var riktigt kul. Nu tänker jag ta ledigt och ett huggorms bett på underbenet så har doktorn uppmanat denna mas att hålla sig i säng läge några dagar för att vila och låta pillren göra sitt.

Tanken är också under detta år hjälpa till och lyfta fram våra medlemmar och låta fler se deras verk och hur det ska gå till kommer ni få se senare, tror det är viktigt att alla får vara med och synas och inte begränsa sig till vissa för det blir inte bra i det långa loppet.

Boka in 27-28 juli nästa år för då reser vi igen i fotografins galna värld och med nya spännande möten lovas

Peter

Postat 2014-07-29 09:04 | Läst 4019 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En Skånepåg i dimmorna

När lugnet hade lags sig igår så for jag och Christian ut för att kolla efter älg men det bröt ut ett riktigt oväder så det blev inte som vi tänk så hem kolla på vädret och det lovade sol på morgonen så klockorna ställdes på strax efter 03.00 och vi for ut på mina marker för att möta gryningen.

Christian for omkring med kameran och en annan passade på att ta lite bilder på honom och hans irrfärder.

Så det blir en massa bilder på Christian i dagens blogg

Vallvägen var in svept i dimma och jag stod kvar medans Christian älgade in i skogen.

En 4 timmars tur var till ända och en trevlig tur in i gryningen och trevligt sällskap

ha en fin dag

peter

Postat 2014-07-28 18:54 | Läst 3859 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En fotografisk resa i tid och rymd !

En glädjens och gemenskapens festival. Två ord som kan sammanfatta dessa dagar i Säter, människor som är jordnära och har en glädje att under två dagar visa sina alster eller om man så vill ögonblicksbilder. Varmt är ett annat ord som dyker upp och Lördagen bjöd på värme från solen men även från dom massa besökare som dök upp och även från våra föreläsare som gjorde dagen till en varm och upplysande tillställning. 

Lördag kvällen bjöds alla utställare på något helt nytt då vi jagat ihop ett gäng modeller som fanns i terrängen när medlemmarna dök upp och alla fick en energikick av detta och skulle tro det kommer pratar länge om detta.

Jan-Peter Lahall visade sina bilder  och hade sina böcker med . En herre med en massa kloka ord och för mig sedan länge en idol bland fotografer.

Mats Andersson/N en mycket sympatisk herre som gjorde en föreläsning om sin senaste bok möten. Och alla som var där gick nog därifrån med en skara strålande bilder i sitt innre.

Jens Christian ännu en fantastisk fotograf och välkänd fotograf på fotosidan. 

Dessa tre herrar och alla ni besökare och utställare lyfte denna resa till något stort och nått man kommer minnas med stor glädje . Ännu en resa är slut och allt blir så tyst men glädjen och Stunden tillsammans på vår resa kommer värma långt in i vinter mörkret

Peter

Postat 2014-07-27 16:44 | Läst 4843 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa