I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Med stor vördnad !

Varje bild avspeglar ett kort ögonblick från ens resa på väg igenom livet! Jag tittar tillbaka på dom bilder som fångat min resa och man ser och minns olika tillstånd och humör från dessa ögonblicksbilder. Funnit min plats mitt i allt detta och vet vad som gör mig glad och fri. Resan tog sin början för fyra år sedan och det har vart en krokig resa men ändå med stor vördnad till att fått denna möjlighet. Vart min resa är på väg det vet jag ej men har inte bråttom någonstans, det som händer det händer.

Jag söker det enkla på mina fotoresor, och inte gör det svårt för en genom att pressa en själv till svårare saker. Är en enkel man med enkla krav på mej och mitt liv och ofta är det enkla lätta enklare att finna är det som ibland känns svårt. Jag vandrar längs stigar och känner fröjden att få vandra längs dessa som en fri och lycklig man.

Ständigt söker man ljuset och ibland känner man sig överväldigad att dom dagarna ljuset visar sig så glömmer man bort att fota och bara ta in allt det vackra ljus som bjuds. Ljuset spelar en stor roll för mig och säkert många andra med, men ljuset får en att leva upp och när man finner sig där på stigen och solens strålar lyser upp ens färd så kan man ju inte vara nere.

Det händer väldigt ofta jag återvänder till samma ställe jag vart förut och letar nya vinklar och ljusförhållanden och det är ett sätt för mig att utveckla mitt seende och se sånt jag inte såg förut. Och det finns ett antal sådana ställen på min väg.

Jag har påbörjat en bok ock lika många gånger som jag börjat har lusten försvunnit, kanske ett tecken på att tiden inte är mogen än men det visar sig tids nog.när det händer så händer det.........

Ha en fin helg

Peter

Postat 2014-11-28 10:53 | Läst 3412 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

På ensamhetens vägar !

Att fara omkring här i gudsnatur och en kall morgon med en dimma som får det mesta att lysa upp på ett nytt sätt , kan få vilken surgubbe som helst att dra på smilbanden. Jag tog en tur ut på välkända vägar för att finna lite sinnes ro. Ibland blir det där med humöret inge vidare så bästa sättet är en tur i friheten och på ensamma vägar. Hittar en välkänd väg sträcka och här har jag fotat några gånger .

Vägen ned till Grängshammar, alltid lika slingrande vacker. Stativet gör det tar lite längre tid för mig att ta en bild och det beror på axel och nacke och en höger arm som förlorat en hel del styrka. Ingen vän av stativ men ju mer jag använt det så upptäcker ju man vilka fördelarna är. Mycket bättre koll på bilden och skärpan. Jag lastar in kamera och stativ igen i bilen och fortsätter min färd i ensamhet.

Vädret skiftade och från lätt snöfall så såg det ut ett tag som solen skulle komma på besök, Jag stannade till vid sjön och plockade ut sakerna igen och innan det blev några bilder så käkade jag några ägg och drack en slurk kaffe. Sinnesro och allt runt omkring en var stilla. Jag riggade och tog mina bilder och sju år senare var jag på väg igen på nya vägar och nya mål.

Jag funderar på detta med fotandet hur mycket det har förändrats hos mig och jag känner mig mycket säkrare på det jag gör, Att fara omkring i ensamhet och fota är väl det som ger en mest och ögonen utvecklas hela tiden för att finna nya utmaningar och vidare utveckling av gamla syner . Stannar och tittar under en stund och lämnar bilen och fortsätter till fots på vägen. Frisk luft ned i lungorna och kinder som börjar få färg, jag är lycklig och sinnet har funnit ro.

En sista bild från min färd i ensamhetens rike...

allt gott

Peter

Postat 2014-11-27 15:16 | Läst 3260 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I ensamhet !

Efter en heldag på fotomässan så var lusten av socialt umgänge som bortblåst , nå inte så illa som det låter utan väldigt trevligt det mesta som hände där igår. Utan det var roligt att träffa alla och under några timmar få snacka om foto och åter foto. Dimman låg tät och tänkte först jag skulle dra täcket över huvudet och sova en stund till, men på med kläderna och gräva fram kamerorna och en tur upp på skogen. Snöade på höjderna och ett litet lager med snö syntes här och där. Humöret gick genast upp några grader och parkerade bilen. En långsam uppfriskande promenad längs vägen och tystnaden var underbar.

Tankar på gårdagen och efter en dag på fotomässan så känns tystnaden befriande. Träffande ju dom glada människorna som gör det liksom värt resan ned  kurre, bengt och alla dom andra. Jag går sakta längs vägen och känner hur det fylls på i hjärtat med glädje över att snön även om det är en liten mängd gör ändå livet lite ljusare.

Passar på när ingen ser en att fånga några flingor med tungan och skrattar för mig själv där ute. Sätter mig ned och dricker en kopp kaffe och lyssnar på tystnaden. Varmt kaffe får en att vakna till lite och värmer gott där i råheten och nästan nollgradigt uppe här på höjderna. 

När glädje kurvan börjar närma sig toppen så tar jag farväl av tystnaden och fortsätter min färd tillbaka till bilen. Detta väder dimma och lite lätt snö är ju i mitt tycke ett fantastiskt väderförhållande att fota i, det skapar en viss form av svart/vit dramatik och får fram lite mer av känslan som finns inom en.

Några timmar i tystheten och färden tillbaka hem kändes mycket enklare än när jag åkte ut hit.

Ha en bra dag

Peter

Postat 2014-11-23 13:38 | Läst 5128 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Fotomässan !

Lördag blir det besök av denna Mas på fotomässan och hoppas träffa en massa andra trevliga själar där. Och hoppas på att hitta lite nya fotoböcker att fylla på bokhyllan med också.. 

Önskar en fin dag

peter

Postat 2014-11-21 09:06 | Läst 3321 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ett år går mot sitt slut !

Ett år som blev lite annorlunda men på sitt vis har vart ett spännande år. Fotandet har minskar rejält men ändå har man fotat en hel del saker. Har inte samma iver ut i naturen som tidigare utan fokuserat på att finna en medelväg. Jag började året med övervikt och nu har man kämpat sig ned i en normal vikt och känns i kroppen som man är pånyttfödd . Nya 70 d har vart ett stort glädjeämne för en då den är så mycket mer än vad 60 d är, fast 60 d är ingen dålig kamera.

Har vart ut på lite längre resor för att fota, inte utan för länets gränser dock. känns som det mesta finns här som man vill ha omkring sig och det finns massor att utforska här i trakterna. En del utställningar har det blivit och resultatet av dom har ju vart kul. Alltid kul att ställa ut och visa sina bilder live och på papper och det slår allt annat dvs dataskärmen. 

Kommer framöver här att visa mina bilder på ett galleri som ska öppna i Stockholm, när det vet jag dock inte än ,utan det är genom en bildbyrå som jag är med i som detta kommer ske. Sommaren fotoresa blev ett minne att ta med sig in i vinters kyla som med en värme träffade dom flesta som deltog, missa inte nästa års resa nu ;) .

Juli och Augusti kändes dock som topp månaderna detta år, mycket som hände och vädret bidrog till fina nätter där ute. Jag är mer eftertänksam när jag fotar och letar upp ställen att besöka under den tidiga morgonen och den lockande dimman. 

Varma möten och fina mornar i tysthetens och dimmornas rike, varmt inombords när tankarna och bilderna från mina turer dyker upp framför en. Hösten har inte lockat fram något som känns som värt att visa kanske några bilder från den enda morgonen som jag var ut i och det var lite kallt. 

Ett år som dragit fram fort och ibland när man tänker tillbaka på detta äventyr så känns det som det var igår det hände. På Lördag blir det fotomässan och nya möten med trevliga människor och gamla vänner.

ha en fin kväll

Peter

Postat 2014-11-16 20:31 | Läst 3358 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa