I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Så kom Våren till Dalarna !

Tidig tur ut mot Södersätra för att hälsa dom första sångsvanarna välkomna. Har väntat och väntat på deras ankomst och hörde när jag klev ut på morgonen ljudet av sångsvanar som i mörkret flög ut mot dessa marker där dom samlas varje vår. Vet inte vad som gör det men kan sitta i timmar och beundra dessa vackra fåglar och känna glädjen inom en .

Ett tecken gott nog på att våren är på väg men man har lärt sig nu att bakslag lär komma . Några timmar i stillhet hos dessa älskade sångsvanar sedan hem med ett gladare  sinne =)

ha en fin dag

peter

Postat 2015-02-28 08:33 | Läst 3431 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Beyond Skiing 2015 !

Bortom skidåkningen ! funderade på vad som menades med detta namn när jag promenerade runt på området utanför skidstadion. Det påminner om en mässa med olika firmor gör reklam för sina saker, kanske där av namnet beyond skiing. Att komma in på skidstadion var helt uteslutet trots det var tävlings fri dag och hade ingen lust att betala för att gå in så jag stod där en stund när ett motorljud lockade mig att utforska detta....

På bandy plan hade man gjort en bana och tydligen Audi som skulle spela in en reklam film....

Beyond skiing?

Torget där man delar ut priser till vinnarna och min undran över namnet beyond skiing verkar få vara olöst och kände jag fått tillräckligt med frisk luft för denna dag och vänder mig och går tillbaka till bilen

Skylten kändes felplacerad för bredvid mig på båda gå gatorna var det fullt av vagnar som sålde mat av alla de slag och runt om i staden satt det tiggare och på första sidan av tidningen så stod det att man var förbannade att man inte fick sälja mat . Beyond skiing?

Nu kanske ni tror jag är bitter över detta med VM men det är jag inte. Men det får en att fundera hur man på ena sidan gnäller över att man inte får sälja nått när ett par meter bort sitter folk och tigger för att kunna köpa mat.

peter

Postat 2015-02-25 19:37 | Läst 2609 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det går mot ljusare tider !

Två veckor som har fått en att se ett ljus och en tro att nu kommer det att bli bättre. Träningen för min onda nacke och axel har börjat ge resultat och för första gången på länge så har man ingen smärta och det kan jag lova känns som en ren befrielse. Senaste två dagar har det vart 5 grader varmt här och sol så vårkänslan börjar så smått krypa på, fast det är långt kvar innan den ska komma .

Har ägnat en hel del tid att gå igenom bilderna från förra året och rensat bort sånt som inte behöver vara kvar. Känns befriande att slippa alla dessa bilder som man sparar på fast man vet inget gott kommer att komma från dom. Så nu är hårddisken år 2014 lika mager som fotografen själv , nå har en bit kvar till målet men rensar på inombords och förhoppningsvis är man framme till sommaren.

Tidig morgon där ute i det fria och gissa om man längtar efter dessa resor ut och snart snart är vi där , jag har haft premiär på mina bilder om branden och en hel folk har sett den och får förfrågan att visa den på fler ställen och klart är Vansbro och Surahammar och ett till ställe jag glömt namnet på. Tanken är jag ska få hjälp att marknadsföra den så ska bli kul att se hur detta slutar.

Fotografiska resan vart fulltecknad med utställare redan efter några timmar och det känns hur kul som helst. Jag kommer tillsammans med några andra medlemmar göra en bildvisning och tanken är att nästa års resa kommer några nya få chansen. Och planer inför nästa år är att vi ska vidga oss och bredda det hela till fler områden inom foto som tex gatufoto och analogt, några tilltänkte föreläsare kommer kontaktas så småningom.

Men först och främst dom närmaste veckorna ska jag träna upp kroppen och få tillbaka styrkan i höger arm som är riktigt mager och behöver få en massa nya muskler för att orka med. Till sist får man önska en riktigt fin kväll och glöm för guds skull inte att boka in 25-26 juli då vår fotografiska resa i tid och rymd går av stapeln med Namn som Brutus Östling och Anders Geidemark och Hans Strand , Jan-peter Lahall

Peter

Postat 2015-02-11 16:53 | Läst 3289 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera