I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

På resande fot med Brandutställningen !

Nått som jag inte hade nån som helst plan på att göra en utställning av var det tänkt men när jag visade min bilder för ett tag sedan här på folkan i Säter så tog saker och ting en väldans fart. Tidningar och radio från Dalarna och Västmanland har var på besök och förfrågningarna har kommit in. Så från April till slutet av oktober är jag inbokad på flera ställen att ha bildvisning och  utställning med mina bilder. Och nu håller jag på att ställa ordning dom för tryck på pvc så dom blir mer tåliga och efter som dom ska skickas runt så behövs det lite bättre och tåligare material .

Naturligtvis är detta skoj och ser fram emot en sommar med bilderna från branden och alla nya möten med människor runt om. Och har en som ska jobba för att marknadsföra utställningen runt om i landet så vi får se hur lång resa det blir. Så mycket fokus på detta nu och mindre tid för foto ett tag tills allt detta blir klart. 16 April startar det hela med bildvisning och föreläsning på Grangärdebygdens fotoklubb. 

Vart resan slutar det återstår att se,man naturligtvis väldans glad att jag genom sponsorer fått denna möjlighet att få åka runt och visa detta.

Peter

Postat 2015-03-28 18:49 | Läst 3226 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En resa i min hembygd !

Som så ofta så går mina resor runt i skogarna och byarna där jag bor. Jag finner ofta lugn och ro i naturen i närheten där jag bor och dom få gånger man gör en resa till nån annan plats så finns inte  samma ro . Det finns så mycket att avbilda runt om en bara man har tålamodet att finna det och på nått vis så är det en större vinst när man finner det man söker. Visst kan vissa dagar bjuda på noll men samtidigt så händer det att det inte spelar någon större roll, då man kommer hem har ett större lugn än när man åkte.

Jag fotar inte hejdlöst som man gjorde förr utan ögonen försöker finna nått svårare att avbilda och samtidigt så känns det ibland meningslöst att fota nått man redan gjort, handlar en hel del om utvecklande av ens bildsinne att man tänker i andra banor än vad man gjorde förr. Men samtidigt så känns det kul att fota det enkla. Att krångla till det för sig gör det bara svårare om man inte är redo för det.

Skrev för ett tag sedan att fotandet avspeglar ens själ och jag upptäcker när jag tittar tillbaka i det jag fotat att det stämmer till viss del att man söker sig till det stillsamma . Jag rensade bort det mesta av några års fotande och sparade bara dom bilderna som jag kände igen mig i , och samtidigt så kändes det befriande att börja om från noll igen och med nya ögon finna det stillsamma. Jag tror att jakten ibland på det som får en att finna ett lugn gör att man istället finner ett måste och på nått vis så blir det hela fel i ens tänkande.

Ändlösa vägar i ensamhet är det som lockar mig längre och längre bort från vägen som är så enkel att åka fram på och kanske där finner man det man söker. Jag letar mig fram utan krav och ju mer man släpper tanken på att finna det man söker ju enklare blir det att finna det. Naturen har sedan barnsben varit mitt andra hem och minnena finns avbildade där inne och ger mig kunskap om den väg jag traskar fram på och bjuder upp ibland till bilder som får en att känna ett rus inombords.

Att traska omkring i andras spår är inte min väg även om det händer man kommer in på andras vägar ibland för att finna inspiration så är den egna vägen nog den bästa att gå för min del. Men vad jag vill och hur jag vill det kommer aldrig någon annan att styra utan jag söker det som behagar mig och inte andra.

Peter

Postat 2015-03-22 15:37 | Läst 3233 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Humans without faces !

En del människor när man tittar in i deras själ  kan man ganska ofta får en uppfattning vilken typ av människa det är, ögonen avspeglar själen . Jag är väldigt intresserad av detta fenomen och brukar studera människor jag möter på min väg eller i kön vid affären. En ung man fångade mitt intresse en dag vid affären och av klädseln att döma så var det en man som var van vid jobb men när jag försökte få en blick av hans själ så fann jag ingen hur än jag sökte så var hans ansikte så anonymt som om han gömde sin själ där inne. Fastnade i tanken hur det kan komma sig att man kan va anonym även fast man såg deras ansikte så sa det ingenting ? Hemskt på sitt vis att ingen ser en eller döljer han sig för någonting , kan va så eller kanske en människa som valt att inte synas.

Vilsen i själen i en värld som ter sig allt kallare och tankarna går igen till mannen utan ansikte någonstans där så finns det kanske en historia om hur och varför?. Precis som mannen från jupiter en tragiskt människoöde och som han själv inte styrt över utan människor med överdriven oro för sina barn. Nu behöver det inte alls vara så med mannen i affären men lite tragisk när själen gömmer sig någonstans där inne.

Peter

Postat 2015-03-21 11:32 | Läst 2691 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mot nya Äventyr !

Har kommit igång med att jobba igen och det känns väldigt bra, efter några månader av värk och slit så börjar axel och armen svara på träningen och styrkan återvänder. Kameran har fått vila länge men några turer har det blivit. Så hoppas att det blir mer nu när saker och ting fungerar som det skall igen. Branden utställningen har blivit en hit och Folkets hus i Sverige ska marknadsföra den runt om vårt land och innan den ens har kommit ut så har jag varje månad fram till September bokad. Vilket känns riktigt kul och lite oväntat med.

Några vildsinta planer finns inte för stunden utan det är träning och åter träning som gäller så kraften kommer tillbaka. blir en hel del resande med branden utställningen så vi får se hur mycket tid det kommer att finnas . Fotofestivalen till sommaren rullar på och imorgon ska vi ha möte nere i Säterdalen för att se över platser och försöka få till ett schema. Lovar att fotograferingen på Lördag kvällen kommer bli nått kul och en överraskning åt deltagarna. Och på kvällen så kommer det att bli en Dan Andersson kväll   så missa inte detta.

Var på en tur i morse för att kolla in svanarna men dom hade parkerat sig lång ut på en åker så det blev inte så mycket att se. Minus 12 grader hade vi i natt och kanske en påminnelse att än är inte värmen och våren riktigt här. Håller på att förbereda för ombyggnation här hemma med ny veranda och balkong så hoppas att det hela är klart innan sommaren.

Har kollat på en ny kamera och en 6d som ska inhandlas inom kort hoppas jag och canons nya 16-35  finns med på listan som ska inhandlas och en blixt ska köpas med är tanken. Är riktigt nöjd med min 70 d och även om det var ett tag sedan den inhandlades så känns det mesta som en inlärning än då man finner nya prövningar.

Nya vägar och nya mål väntar denna vår.

Ha en fin kväll

Peter

Postat 2015-03-14 16:48 | Läst 3066 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Beyond Skiing 2015 !

Tog mig upp för första gången till skidstadion för att se avslutande 5 milen på plats i Falun idag. Vädret var inte det allra roligast när det började vräka ned snö. På läktarna så myllrade av folk och flaggor av alla de slag men mest syntes nog di Svenske och Norske . 

Dalarnas kompanifanor (Dalabataljonen)

Norska flaggor var det gott om

Norska fans 

Svenska fans .

Folkhav 

Skidåkare fanns det med men var man inte på plats i tid fick man se på skärmen 

Sen snöade det så jag plockade ned kameran  . en blöt tillställning som vanns av en Norrman till slut. glad och nöjd och genom frusen begav jag mig hem genom folkhavet

peter

Postat 2015-03-01 21:07 | Läst 2511 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera