I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

På resande fot med kameran och en massa minnen !

Har fått en möjlighet att resa runt med mina brandbilder på olika utställningar denna sommar . Men för någon helg sedan var jag till Vimmerby fotoklubb och höll ett föredrag om mina andra bilder och resor på olika vägar. Det är utlämnande och på samma gång kul att få berätta om sitt liv kring bilderna . Röda tråden är min kärlek till den vackra naturen vi har runt omkring oss. Sista bokningen är i slutet av November till fotoklubbar och än har dom inte kört igång marknadsföringen av brandbilderna. Bilderna är klara på tryckeriet och ska hämtas upp under den kommande veckan och 23 bilder blir det i storleken 50*70.

6 Juni så kommer premiären av brandbilderna visas i Virsbo och konsthallen där. Landshövdingen kommer inviga det hela och man ser fram emot detta. Utställningen kommer hänga där under juni månad. Det är nog lätt att dra iväg när det flyter på så här men håller mig på  jordelivet med båda fötterna stadigt på jorden. Saker och ting har hänt snabbt och ibland känns det liksom man inte är redo eller det känns jobbigt att stå i centrum.

Minnen från svunna tider dyker upp när en ny bild rullas upp på duken och jag har minnen kring dom flesta av bilderna jag tagit och det får bli den röda tråden i min bildföreläsning. Jag har inte så mycket tid till annat då jag äntligen börjat jobba heltid och ser till att en timme varje dag hamnar på gym och styrketräning. Har dragit igång ett projekt som jag ska hålla på med under sommaren då tid finnes.

Kommer att handla om utanförskap och mer om det senare. Har tröttnat ur fullständigt på negativa människor som spyr ut sig negativa saker och känner inte igen mig i det dom spelar upp om vårt land. Den ständiga resan med kameran i hand och upptäckande av nya platser kommer att få mer tid längre fram i år.Hemma byggs det en nya veranda och ett staket ska sättas upp så det känns ganska fullt som det är redan nu så jag tvingas ta bort vissa saker för att låta annat som är viktigare gå före.

Naturligtvis är det kul att fått denna chans att åka runt och berätta om sig själv och bilderna även om det ibland känns utlämnande . Jag kommer få några dagar i Virsbo så jag tänkte åka runt där några dagar och fota på brandområdet för att se förändringarna.

Peter

Postat 2015-05-24 13:21 | Läst 3066 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Dalkarlsvandringen 2015 !

Traditioner är något vi värnar om här i dalarna och denna tradition härrör långt tillbaka i tiden ,då masar och kullor gick till Stockholm för att arbeta eller utskeppning till nått krig i Europa. Soldater och civila vandrade denna långa väg och en del av dessa vägar finns än idag bevarade. Stolthet över mitt Dalarna och att få vara med och fota när Dalkarlsvandringen med dess förening kör sin årliga vandring. I år gick man från Vansbro till Gagnef och den berömda komtillmåtta krog iGagnef. Där dom bevingade orden "Orsakompani lovar inget bestämt" kom till . Borlänge hemvärnskår spelade upp en blandning av välkända melodier och Dalregementetsmarsch stenbocksmarschen. I ett ljuvligt vårgrönskande Dalarna och ett väder som höll vad prästen lovade på korumet på morgonen , en solig och varm vandring.

Peter

Postat 2015-05-16 20:51 | Läst 2915 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Arla morgon !

En grad kallt och sitter vid den lilla sjön och spejar ut över den. En lätt dimma dansar fram över sjön och någonstans där borta i fjärran kan man höra tjäders spel. Solen har så sakta vaknat till liv och molnen börjar få färg ju mer den rör sig uppåt på himlen. Så underbart att få sitta här i ro och bara vara. första morgonen som jag far ut och kaffet som jag tog med värmer gott i morgon kylan. En ensam sångsvan glider sakta fram där i dimmorna och kan höra den ropa och tankarna kommer hur och varför den är ensam här? kanske räven tagit dennes maka eller make. 

Sitter under en timme och följer svanens färd över vatten ytan. så fridfullt och jag gillar verkligen dessa sångsvanar som kan trollbinda en under en lång stund. dricker lite kaffe och äter en macka medans ögonen söker över den dimklädda sjön.

Harmoni i överflöd och känner hur jag förvandlas till en sådan där glad mas igen och beslutar mig för att fortsätta min färd in i gryningen. Det blå skenet börjar få ett annat sken då solen raskar på med sin färd upp denna morgon.

ha en fin dag

peter

Postat 2015-05-03 10:34 | Läst 2779 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera