I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Dags för ett Farväl !

Att ta farväl kan kännas tungt och eländigt . Som sommaren då min älskade ganja somnade in var en tung tid i mitt liv då hon betytt så mycket för en. En hund som alltid finns där och än i dag dyker hon upp i mitt inre för att kolla till husse. Kan se henne springande där på milsvida ängar i himlen, glad och lycklig och väntandes på husse. 

Dagen får jag ge till min älskade fyrbenta vän och ett sätt att visa för henne jag har inte glömt av henne än och inte dags än att ta farväl än och följa henne på dom milsvida ängarna. Än finns det saker som jag vill göra innan min tid är kommen. 

till min älskade vän

Postat 2015-06-29 19:52 | Läst 3669 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd 2015 !

Nu börjar vår resa närma sig och det mesta är löst som behöver fixas .väggarna väntar på oss nere i Säterdalen för att göra den 5 resan tillsammans. En helg som brukar vara en varm och trevlig helg med likasinnade . I år har vi ju en hel hög med föreläsare och utställare som kommer falla dom flesta i smaken hoppas vi. En av combat cameras grundare kommer dyka upp med sin utställning kurbits en svart/vit bild serie som jag lovar kommer göra succe och Jan-Peter Lahall kommer visa sin utställning Ukraina också väl värt resan för att kolla.

http://www.sdff.se/program-2015/

Så välkomna till vackra Säterdalen 25-26 juli för att vara med på vår resa i tid och rymd

Styrelsen säterdalensfotografiska förening 

Postat 2015-06-27 18:30 | Läst 3092 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

In i Sommarnatten !

Traditioner är till för att följas och så även detta år i midsommar tider . Första gången jag vart ut och åkt runt nattetid och det känns lite tråkigt att det inte kunnat blivit fler gånger . Men vädret har inte vart det bästa och nu jobbar man dag tid så helgen har två dagar och ibland finns det liksom inte tid för en stund i stillhet.

Banjoskogen är ett nytt område för mig på mina nattliga fotoäventyr. Banjoskogen är ett påhittat namn har ett par kompisar som bor längs vägen, mitt i ingenstans där dom har en mindre gård med en massa travhästar och vi brukar skoja om att det är ett ingemansland och Banjo är favorit musik instrumentet där.

Har nog sagt detta fler gånger men vilken upplevelse att fara fram på ödsliga skogsvägar och ibland stanna till för att fånga nått med kameran. Skrämmande men samtidigt en kick att vara så här långt ut i vildmarken själv. Fast rädd för att nått ska hända är man inte utan det är mer ödsligheten som skrämmer.

Ibland kan jag önska mig där jag sitter på nån stubbe och dricker mitt kaffe att en varg eller björn skulle dyka upp men det är ju bara drömmar men en dag kanske drömmen slår in. Jag stannar och kliver ur bilen njuter en stund av tystnaden . 

En trött kropp jag släpar runt på men dessa andningshål hjälper mig att få tillbaka lite energi. En lom ropar där i morgon timman och ett ljud som får en att dra på smilbanden. Söder göken ropar och jag sätter mig i bilen igen och fortsätter min färd in i gryningen. Snart juli och känns som sommaren håller på att flyga ifrån en men än finns det tid att njuta av den .

Klockan passerar 06.00 och jag känner gäspningarna börjar bli svåra att kväva så vänder hemåt igen efter några timmars stund i frihet där ute i den vida skogen på Banjoland.

peter

Postat 2015-06-21 20:05 | Läst 3460 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Allt föds på nytt !

En blandning av brandrök och nysågat timmer var den lukt som mötte mig idag när jag tog mig in på brandområdet i Västmanland. Vinden tog rejält tag i mig och dom få träd som fortfarande fått så kvar böjde sig rejält i vinden. Under dom 4 km jag tog mig fram till fots längs grusvägen så blåst 3 st träd ned. Jag är med i den stora utställningen som blir denna helg i Virsbo. Pirrigt och med förväntan ser jag fram emot helgen och hängde upp 30st bilder idag i konsthallen. Många minnen vaknade till liv när jag strosade fram längs grusvägen och jag antar att alla vi som var med där då det hände ,kommer bära med sig minnet av branden länge .

Jag finner dock en ro ändå och på nått vis kan jag stundtals le åt allt detta elände som passerar framför mina ögon, då små mirakel växer upp och man kan se små gröna oaser sticka upp här och där. Kommer nog ta en tag innan marken återhämtar sig och bjuder upp på grönska.

Mötte en äldre herre på min färd och vi stannade upp för en stund och talade om branden , som fortfarande gjorde ortsbefolkningen oroliga. Kan förstå detta då man vet hur himlen stod i brand under några dagar.Han tittade en stund på mig och sa: ni är alla hjältar! jag känner mig inte som en sådan, jag gjorde vad som förväntades av mig och alla andra som var där. Världen idag bryr sig allt för lite om varandra och mitt i detta elände så kände vi alla en värme från er och tacksamhet, det var belöning nog.

Vi sa på återseende och jag lämnade mannen bakom mig. Svalor i massor flyger över den våld förda marken och en och annan sädesärla såg jag. annars dött och tyst och lukten av brand slog i mot en ibland när man passerade en timmervälta. Den 10 juli ska jag stå på scen i Virsbo och berätta om mina dagar i brandområdet. Har föreläst några gånger nu och man börjar bli varm i kläderna på detta, även om jag ibland kan känna mig naken och utlämnad.

Livet finner alltid en väg och för hoppnings vis är detta starten på nått nytt och vackert som kommer födas på detta så karga område. Jag stannar upp under en stund låter vinden vina  runt mig och en del minnen dyker upp i mitt minne. Helt sjukt så stort det är och när man röjt upp alla eldhärjade träd så ser man lättare storleken på branden .

Jag vänder åter till bilen och på nått vis så känner jag mig glad att jag tog mig tid att stanna upp här under en stund. På fredag reser jag tillbaka och tänker utforska området mer i väntan på vernissage på Lördag. Så har ni vägarna förbi titta in i Virsbo  konsthall det hela börjar klockan 13.00 och pågår till 17.00 sedan hänger bilderna där månaden ut.

Ha en fin kväll

Peter

Postat 2015-06-03 18:22 | Läst 3314 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera