I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En Kärleksförklaring.

Att Bohuslän skulle få en på knä hade man inte räknat med. visste ju om dom kända platserna men aldrig ens förut hört talas om tjurpannan Naturreservat. Men nu känner man till denna plats och skönheten överträffar ens vildaste fantasi. Fick denna mas hjärta att pumpa lite snabbare och här fastnade jag under några timmar och man liksom försvann in i kamerans och allt det som bjöds som ögongodis framför en.

Hoppade omkring på dessa klippor och fick lära sig den dyra vägen att ge tusan att vara där klipporna är svarta.......och jäkligt hala. Ramlade omkull och fick en rejäl bula under knäskålen och dum som man va så hade man dom där byxorna på sig man inte ska ha på sig i sådan terräng .

Batterierna inom en laddades och all jäkt som fanns inom en var som bortblåst och en hel dags solsken fick en att leva upp här bland dessa klippor . En som är van att fara omkring i skogen så blev denna kaskad av fototillfällen helt otrolig upplevelse.

Sista kvällen träffade jag Roger från fotosidan och en trevligt möte. begav mig hem till hotellet för att smällta dessa intryck av dessa dagar i Bohuslän och kan lova det blir besök hit igen väldigt snart igen då det finns en massa andra stället att utforska längs kusten

peter

Postat 2015-07-31 17:14 | Läst 3705 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fotosidan är ett måste.

Vill rikta ett tack till fotosidan för hjälpen med att lyfta fram vår utställning och skriva om den. Har vart med några år nu på Fotosidan och för min del har den betytt väldans mycket på olika vis. Den har har ju inspirerat mig som fotograf och hjälpt mig att utvecklas som fotograf. Men den har ju också skänkt mig nya trevliga vänner och att sluta som medlem på fotosidan det skulle inte gå. Bloggandet har vart lite si och så med även kommenterandet , men läser nog några av bloggarna varje dag då det är några man brukar följa. 

Och till vår resa i tid och rymd så kommer ju dom flesta fotograferna från här. Nu ska denna mas packa sin bil och under några dagar ska jag resa genom vårt land och vart man hamnar ja det återstår att se 

ha det

peter

Postat 2015-07-28 08:22 | Läst 2945 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Så blev allt så tyst och stilla

Ett år har gått sedan vi drog igång planeringen för den resa vi precis har klarat av. Mycket mycket jobb är det som krävs för att driva detta tåg fram i tid och rymd, men ett jobb som görs med glädje även om ibland man går på knäna. Så när jag nu ser tillbaka på denna helg och alla dessa möten så kommer detta att värma långt in i hösten och säterdalen väntar på oss för en ny resa 2016. Vi slog alla rekord när det gäller besökare och även om regnet på söndagen var ihärdigt så fanns leenden kvar där på våra läppar.

Stort Tack till våra föreläsare, Utställare och framför allt till alla besökare som kom till oss i Dalarna för att vara med på vår resa i tid och rymd. nu är allt så stilla och tomt..

Peter

Postat 2015-07-26 23:31 | Läst 3445 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Välkommen till Dalarna och en resa i tid och rymd!

Tanken var ju från början att det skulle bli bara en dag detta år men istället så blev det två. Mycket jobb enorm mycket mer jobb att driva detta lok framåt mot avgång Lördagen den 25 juli . Men nu kan vi börja andas ut och ta det lite lugnare och se framtiden an. Tanken att samlas under en helg för att tillsammans visa och umgås och frottera i det vi fotografer gillar mest, är ju svindlande men vi har gjort detta nu några år och vårt budskap om värme och gemenskap har spridit sig runt om i landet. Jag är glad att vi har kommit till detta som vi i styrelsen har jobbat hårt för under detta år ,nämligen att vi kan hälsa alla välkomna till En fotografisk resa i tid och rymd i Säterdalen . Väl möt i Säterdalen 25-26 juli

Peter

Postat 2015-07-23 14:16 | Läst 2828 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd!

Det mesta som ska göras håller på att bli klart. Tror årets resa kommer att bli något i hästväg och ett startfält som inte går av för hackor. Arbetet med att fixa till festivalen är väldans mycket jobb och vi startade redan efter förra årets med att planera inför årets resa. Lite nya saker som vi fixat till inför årets resa är föreläsning/bildvisning av våra medlemmar före dom stora föreläsarna. Vi har vart i kontakt med en hel del av våra medlemmar och konstatera att det där med att stå på scen och berätta om sina bilder inför en massa folk inte alls är så enkelt. men vi hoppas vi kan ha detta som ett stående inslag i fortsättningen med

I år kommer även Säterdalens ägare ha en Dan Andersson kväll med kolbullar och sång. vi har hyrt en minibuss som kommer frakta ned alla våra deltagare och besökare i dalen på kvällen där vi kan samlas och tillsammans ha en samkväm . Så passa på att hänga med ner dalen på kvällen och lyssna på fin musik och testa en kolbulle.

5 årets resa i tid och rymd och förhoppningsvis kommer denna resa glädja många in i höstmörkret och alla vi i styrelsen hälsar alla välkomna till Säterdalen 25-26 juli .

peter

Postat 2015-07-18 10:40 | Läst 2883 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa