I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

När allt återvänder

Har under längre tid vart trött slut och sliten trött på att ha människor hängande runt sig, vad det beror ja det vet jag nog inte men förändringar under året med träning och nytt jobb har gjort mirakel för mig. Så nu känns det som allt vänt och man känner glädjen till livet och allt i det igen. Jag far på en helande resa om några dagar till Norge och jag längtar så, har haft en vecka semester i år och allt jobb med min utställnings turne och fotoresan har tagit ut sin rätt.

Jag känner det där suget i kroppen efter äventyr och hoppas det suget infrias i Norge. Det är också hög tid att sparka igång träningen som jag haft uppehåll med ett tag nu, så bara man kommer hem från resan ska gymkläderna fram igen och aktivera sig med att lyfta skrot. En muskel i axeln visade sig vara i sådant skick att man måste bestämma hur man ska göra så väntar på besked från läkarna. så hur saker och ting blir ja det lär visa sig, ingen ide att gräva ned sig.

En morgon som fick mig att le från öra till öra och det enda som fanns med för att föreviga det var mobilen, attans osis men det märks så tydligt nu att hösten kommer allt närmare och nätterna är betydligt kallare nu. Hösten är en tid att glädjas åt och alla dessa färgen den bjuder på får ju vilken surmulen att fröjdas .

Ny dag randas så och för mig och man känner hur glädjen får en att hoppa av lycka. Jag känner en fröjd att jag klarat mig genom alla dessa hinder som dykt upp efter olyckan och jag fick behålla livet ett tag till det är väl ändå en högvinst. Sen att det funnits mörka dagar ja så är det väl för alla utan gäller att lägga sorger bakom sig och se framåt längs den väg man vandrar.

ha en fin kväll

Peter

Postat 2015-08-31 18:56 | Läst 3392 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Funderingar mitt i livet.

Dagen närmare sig allt snabbare då man tar klivet in i 50 års åldern och lämnar ungdomen bakom sig. Dom senaste 10 åren känns som dom bara farit iväg och ibland känns det som man inte riktigt hunnit med i svängarna.Var drygt 5 år sedan jag upptäckte hur kul det var med kamera och ja sen dess har det rullat på, men det finns ju annat som man hunnit med både på gott och ont . 50 år är kanske inte så mycket men jag funderar en hel del på mitt liv, saker och ting som man kunde gjort annorlunda och saker man försakat. Men det mesta man gjort är sånt man kan stå för då räkenskapens timme slår dom sista slagen.

Som synes så att krypa på knäna har man inte vuxit ifrån , nå man är inte äldre än man gör sig. Jag är väl inte lika pigg i kroppen nu som för 10 år sedan men än finns det lite krut kvar i den blivande gubben . Mitt fotande har vart min räddning från stunder då livet inte allt jämnt vart en jämmer väg och nu så här när man kan se tillbaka på dom stunderna så får man kanske kalla dom en lärdom.

Livet är inte alltjämt en promenad på en rak väg men när man ser allt som har hänt så kommer det ett leende krypande och  egentligen så är ju ens bästa tid nu, man har samlat på sig en massa erfarenheter längs vägen som glädjer en. Ett stort projekt ska jag dock påbörja denna höst nämligen att skriva en bok om min vandring och nått jag velat göra under en längre tid , som det känns nu så har lusten hittat tillbaka till en för att skriva och bilder finns det att fylla boken med.

En rak väg in i hösten och min utställning om branden fortsätter med föreläsningar och bildvisningar och det är ju en sak som jag kommer att minnas av detta år, denna möjlighet att få ha en utställning som besöker olika ställen. Jag läste mina bloggar jag skrivit här om dagen och kul att läsa om ens fotografiska resa som för hoppnings vis kommer fortsätta än ett tag och skulle den ta slut så tänker jag inte gråta för det utan minnas alla dessa bilder och människor som jag mött på min väg och alla vänner jag funnit sånt måste värderas högt när tiden är slagen.

Och naturligtvis måste jag tacka alla som funnits där för en  när livet vart mörkt eller ljust. och alla som följt en på resan så här långt i bloggen som med kommentarer förgyllt ens vardag på gott och ont. Så här mitt i livet kan jag känna en stolthet att jag kommit hit , och vägen som ligger där känns med glädje att få trampa på och nya möten längs med den.

Peter

Postat 2015-08-30 21:06 | Läst 3484 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En ny resa !

Vi håller på så sakta dra igång nästa års Fotoresa och pratar lite om nya föreläsare. Finns en hel del som vi vill att ska komma hit till Säter för att vara med på vår resa. Klart är att vi ska bredda oss och bryta lite nya marker för att bygga en liten stabilare grund för resan. Har vart i kontakt med några stycken redan som kan ge oss den bredden och min förhoppning är ju att vi får hit den ena av dessa herrar.

Årets resa vart ju en lyckad tillställning och mycket folk dök det upp. vi kommer att fortsätta att släppa fram medlemmar som vill hålla i en bildvisning/föreläsning, tycker det är viktigt och en ny erfarenhet för alla som vil testa detta. Det är ett rejält tryck på folk som vil vara med och vi ska försöka lösa detta till nästa år, men dom som vart med för kommer alltid ha en förtur till att få vara med.

Hans kommer att lämna sitt styrelse uppdrag och Sonja kommer kliva in som ersättare för hans. Vill passa på att rikta ett stort tack till Hans för allt jobb han har gjort i och för vår resa . vi kommer att tacka av Hans riktigt ordentligt senare i höst. Men vi kommer behöva ha mycket mer hjälp för att föra detta tåg framåt till nästa år så vi hoppas att det finns medlemmar som känner sig manade att hjälpa till. Det kommer behövas en massa hjälp under dagarna som utställningen pågår, och efter årets resa så förstod vi att detta kommer inte att funka att göra det mesta själva.

Jag Tycker detta årsresa tog oss ett stycke högra upp på skalan av festivaler och det är kul men vi ska inte lämna den öppenhet och hjärtlighet som resan ändå står för bakom oss, utan det är en viktig grund att föra den fanan högt framför oss och blicka framåt med tillförsikt och glädje . Den 6 resan kommer att sätta oss på prov och hoppas vi alla är med för att hjälpa oss att den ska bli så. 30-31 Juli är vi redo för en ny resa tillsammans i tid och rymd.

Peter

Postat 2015-08-30 09:55 | Läst 2720 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Arla Morgon !

Efter att hela veckan tvingats åka till jobbet, trots dom fina mornarna och dimman som låg fin över älven så bestämda jag mig denna morgon för att göra slut på plågan och bege mig ut i det första gryningsljuset. Jag packade det som behövdes för att förgylla dagen , nämligen kamerorna och en balja kaffe i termosmuggen. Har trots lusten att bege mig  ut .känt ett tag att lusten att fota har avtagit. Tror det beror en hel del på mitt nya jobb och att jag har inte så mycket ledighet för att kunna vara ute så ofta längre.

Jag finner mig själv mer i ett beskåda detta vackra skådespel än att låta kameran föreviga detta ögonblick. Ibland kan inte ens kameran göra naturen rättvisa . Stannar upp allt oftare och sitter still låta mig förföras av allt som bjuds istället för att på så kort tid som möjligt hinna fota allt man ser. kanske är en form av mognad och jag känner att bilseendet kräver mer av mig än det som var förr.

Känner mig ibland mättad på naturen här och söker mig till nya platser när jag så kan. Det finns hur mycket som helst att föreviga men tror för ens egen utveckling lär man finna nya vägar, för att senare komma tillbaka hit och med nya ögon föreviga det hela.

En hel det av detta kan jag nog tacka min vän Jan-peter Lahall som för mig är nog den största naturfotografen vi har. Vi har långa samtal ibland om foto och utveckling och för min del har detta betytt mycket då Jan-Peter har så lång erfarenhet. Jag sätter mig ned dricker lite kaffe och ett par djupa andetag av den friska morgon luften och känslan av att hösten är på väg.

Min färd in i gryningen fortsätter och då min resa började så fanns vardagen, och veckan som vart fortfarande fast i en , men nån timme senare så känner jag mig så mycket lättare på min färd. Hösten är nästan fullbokad med utställningar och föreläsningar och det känns ju väldigt kul. Om nån vecka så styr jag min färd mot Norge och fjällvärlden där något jag ser verkligen framemot. Har haft ett tufft år och det har förändrat mig  i många hänseenden. Jag kostar på mig att njuta mer av det liv jag har. och jobbar för att vara 100% återställd. Min resa in mot hösten fortsätter och är så glad över den väg jag valt .

Peter

Postat 2015-08-22 09:53 | Läst 3507 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bröllopsfotograf !

En intensiv helg har kommit till ett stopp , jag har haft ännu en intensiv helg i fotograferingens tecken. Lördags morse begav jag mig till Engelsfors bruk för att visa bilder från branden , och när allt var klart där for jag vidare till Hedemora för bröllops foto och för min del premiär. kul och ställer ju lite krav på en som fotograf dock. Efter det var det bara hem och sadla om för att fota ett äldre gäng gubbar som lirade skön 60-tals musik på folkan i Säter. Stupade i säng strax efter 12.00 och upp med tuppen för att återvända till Engelsfors och utställning där. Kul att träffa alla dessa människor och samtal kring mina bilder .

En bild från gårdagens premiär. nu ska jag lägga mig en stund och bara vara

ha det

peter

Postat 2015-08-09 19:12 | Läst 3820 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 Nästa