I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Finns det liv utanför internet?

Pratade härom dagen med en kompis om hur det var förr,långt tillbaka i tiden då man faktiskt träffades live och inte via facebook. Man pratar ju ibland om det var bättre förr och tycker när det gäller detta så var det betydligt bättre förr. Internet är nog på både gott och ont, har lärt känna en massa människor genom fotosidan och facebook så visst finns det en del plus men för min egen del blir det ett stort minus för att man blir sittande allt för lång tid framför datorn. Så nu ska det bli en del förändringar när det gäller detta, dags att ta tillbaka sitt liv och umgås med alla andra som normalt folk brukar göra. 

Har tröttnat ur fullständigt på informations flödet på tex facebook som för det mesta sprider falska saker som man till i början med köpte utan någon som helst bakgrundskoll . Fotoböcker och vanliga böcker ska få vinna tillbaka sin plats hos denna mas. så länge leve fotoböckerna =) Har också märkt att strömmen av bilder som passerar varje dag framför ögonen är en mega ström och man hinner ju inte alls med i flödet.

The truth is out there och det är dags att ge sig ut för att söka den, på det viset som kanske var menat från början och dags att våga vägra nätet om inte minska ned rejält på beroendet av det. Träffa fotopolare på fika istället eller på något fotoäventyr kanske umgås med sin familj dom ska vara trevliga har jag hört . 

peter

Postat 2015-09-30 20:13 | Läst 3222 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Förlist

Kanske är det ett och annat skepp som förlist här vid Tjurpannan enligt utsagor ett riktigt blåshål där vinden sällan är stilla. Landade här några dagar i somras när jag behövde några dagar i stillhet efter festivalen. Mäktigt att stå vid öppet hav och andas in den friska luften och blandning av hav och tång. När jag sitter här i mitt nya kontor och går igenom dessa bilder dyker ju minnen upp från tiden . En hel del bilder slängs och några får vara kvar. Har insett att samla på bilder man tror kommer bli nått är bara att kasta. Numera när jag far ut på fotoäventyr så blir det inte så många bilder på minneskortet.

Varit väldans less på foto och tanken har passerat flera gånger att lägga ned detta. det tar på tok för mycket energi av en och festivalen tar en massa tid för en också och när det gäller den är man less på dessa människor som alltid måste gnälla över nått, spelar liksom ingen roll hur man än försöker så är det aldrig bra. Men tack och lov har man ett val även där att lägga ned det hela för då slipper man detta. Mest besviken blir jag på dessa människor man liksom gett den ena chansen efter den andra .

Tjurpannan och resan till Norge är mina fotografiska höjdpunkter detta år och glad att jag gjorde dessa resor.Min brandutställning rullar på och även en hel del inbokat nästa år med. Så det blir en hel del resande med denna ett tag till. Påbörjat mitt skrivande av boken jag tänk ska vara klar i vår och den kommer att handla om mina resor i naturen och tankar. Så får hoppas allt går vägen och Jan-peter har lovat att kritiskt granska bilderna som ska vara med så får se hur många bilder det blir kvar.

Resan inför nästa år så har vi redan fått några fina fiskar på kroken , sen kommer den ändras en hel del för att göra jobbet för oss tappra få som har orken att dra detta tåg framåt  lättare.

Peter

Postat 2015-09-29 20:42 | Läst 3017 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kvällen kommer med ro

En tur ut på kvällen ,parkerar bilen och vandrar längs sjön ulvsjön ligger strax bortom Grängshammar . Vägen slingrar sig ett långt stycke längs med sjön. Svag bris och luften känns frisk .Dom flesta sjöfåglarna har lämnat sjöarna häromkring så det känns att vi vandrar sakta mot vinter och kallare klimat. Älgjakten står för dörren så då blir det slut med lugnet här på skogen och ingen ide att fara ut på några skogsfärder. Jag mår mycket bättre nu när jag slutat med 5 skiftet och jobbar bara dagtid, det har sina för och nackdelar. Fördelar ja det märks i dennes mas kropp att jag har blivit mycket piggare , nackdelen är ju färre lediga dagar och mindre i plånboken men väger man upp det hela så tycker jag detta är det som passar mig bäst, pengar spelar ingen större roll.

Solen börjar få färg på dom moln som finns på himlen denna kväll, Tycker mer och mer om att fota när det finns dramatiska moln på himlen. Kanske ingen hit denna bild men den duger att fylla sin uppgift i denna blogg. Sparkar till en sten som ligger där så perfekt på grusvägen och gör en lätt målgest när den träffar en gren ett stycke längre ned på vägen.

Svårt att förklara denna kärlek till naturen som finns inom en men naturen har funnits nära mig hela mitt liv och livet i en storstad lång från naturen skulle sakta ta död på en. Stannar upp för en stund och ställer in kameran, högt iso på båda då mörkret kommer snabbt då solen försvinner bakom bergen. Raskar på min färd för att inte missa färgspelet som kommer närmare och närmare.

Stannar en stund vid den övergivna bäverhyddan och fotar dom döda björkarna som står på myren. Snabbar på och fortsätter färden längs sjön och känner hur flåset gör sig påmind , träningen som jag ägnade mig åt i vintras och en bit in på sommaren har kommit av sig och känner det är dags att ta upp den igen. En råbock skriker högt och får en att rycka till skrattar lite åt mig själv över rädslan över nått som jag borde veta bättre om.

Finner målet för kvällen tar dom bilder jag vill ha och sätter mig ned en stund för att följa skådespelet, tystnaden är total och vinden har mojnat . återvänder till bilen och tar farväl av kvällen för denna gång

Peter

Postat 2015-09-27 21:25 | Läst 2564 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Morgonens stillhet

Ensam vandrare i gryningen, stannar upp lyssnar vänder sig för en kort stund mot mig, en blick sen borta. Stillheten är så stor denna morgon att man nästan kan ta på den. En hård vecka och en lätt trasig man i själen på vandring in i gryningen för att finnande det helande lugnet. Stannar upp med jämna mellan rum andas djupt för att fånga stillheten i mina lungor. Hungern efter stordåd är som bortblåst och på nått vis finner jag mig i det hela, Jag vandrar in i gryningen för min egen skull och fångar det ögonen finner på dess väg.

Rådjuret får fart över ängen och med eleganta hopp försvinner hon in bland träden . står stilla en stund och kollar efter henne , ett sträck med sångsvanar kommer flygande över träden och morgonen tycks vakna upp under deras vingar. Kameran hänger där på sidan och ber om att jag tar upp den för att fånga ögonblicket men denna gång får den vara. Jag fortsätter min färd och man kan se så tydligt nu att hösten är på väg och träden lyser i olika höstfärger .Ler för mig själv åt denna skönhet som varje gång den kommer får en att leva upp.

Solen börjar anas där i dimman och känner min tid är ute denna vackra morgon. Med lätt sinne och en glädje över mitt ansikte tar jag adjö av gryningen.

Postat 2015-09-26 10:12 | Läst 2953 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

I skogen kan ingen höra dig skrika

Ibland funderar  jag vart detta land är på väg och i ärlighetens namn så är det faktiskt väldigt ofta detta kommer upp i sinnet. Är verkligen människor så trångsynta och naiva? På facebook kan man följa dessa ständigt återkommande falska bilder och i ärlighetens namn så höll jag själv på att falla i gropen men när man började vara källkritisk så insåg man detta är bara en stor plan att skapa kaos. är folk verkligen så här naiva? att man sväljer allt som sprids på nätet? 

Vilka makter drar i dessa trådar? jag blir lite fundersam hur man kan driva en sådan kampanj för att få fram sitt mål att skapa kaos och komma till makten. Är detta den nya demokratin? Vad för  typ av folk följer denna makt så blint och med skygglapparna på?  Är vi inte mer upplysta än så? Ibland så verkar det att så länge man sitter bakom en skärm är det helt ok att uppföra sig hur man vill. 

Kanske är det så man borde vara mer orolig för dom som är tysta? I skogen där kan ingen höra en skrika för ibland känns det som man vill göra detta högt och länge. Jag försöker bilda mig en uppfattning om hur saker och ting är, innan jag tar ställning, någonstans finns alltid sanningen om man är bered att finna den.

Det nya Sverige är grymt och snålt och fult.

Men livet livet är allt för kort för att slösas bort-

lämna hatet åt gamarna.

(lisa nilsson joakim berg innan vi faller )

Postat 2015-09-19 12:28 | Läst 2797 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa