I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En resa mot hösten.

Efter ett fotojobb på morgonen så drog jag ut i hösten och längs vägar där man så många gånger tidigare farit. Hösten med alla dessa färger och en natur som ställer om sig till vintervila. Jag ska villigt erkänna att jag har missat en stor del av hösten och känns lite vemodigt att fara in i höstens sista dagar och upptäcka att många träd står där nakna och i väntan på vintern.

Närmare mig målet med denna höst och i veckan var jag i Stockholm för en bildvisning/föreläsning på fotoklubben Avtrycket, mycket roligt besök . Efter hösten så blir det en lång vila för min del oxå och planerna är att lägga kameran på hyllan för ett bra tag. Har börjat skriva på min bok och hoppas att få den klar till sommaren. Stannar och kliver ur bilen och drar ihop jackan och huttrar till för en stund åt den bistra vinden.

Går en stund omkring i skogen och njuter av att bara få vara en stund. kameran dansar till i mellan åt då man finner nåt att bevara . Så många besök på denna plats björkarnas rike har nog fotat mest på detta ställe men en fröjd varje gång att återvända hit. Människor kan allt ibland vara märkliga då man talar om för andra vad man ska göra ,då man tyckte dom borde se till sig själva i första hand.

Har nog sagt detta hundratals gånger att jag går min egen väg och fotar det jag finner stilla min själ. Sätter mig i bilen och tar farväl av björkarnas rike för denna gång. Svänger upp på stora vägen och far vidare mot skäve, musiken i bilstereon får en att stämma in i en gammal låt från tider som flytt.  Tömmer mig själ på mörker under resan och känner hur ljuset har tagit sin plats igen i mitt inre.

Svänger upp på en ny väg och nya möten i hösten.

peter

Postat 2015-10-24 14:55 | Läst 2609 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ensamhet

En färd ut till stillheten och friheten där man kan andas och känna sig lycklig i själen. Tröttheten finns där har vart ett tufft år med utställningar och föreläsningar och resor ut på nya vägar. Några möten kvar innan man kan summera detta foto år. Stannar bilen och kliver ut på myren och råheten i luften känns då man huttrar till en stund och andas i djupt in av den friska luften. Tankarna skingras och ett lättare sinne, månen smygen upp bakom skogen och tystnaden är total. Nya kameran testas och glad att det blev av och denna canon 6d kommer nog bli bra bara man blivit kompisen med den.

En resa in i det stilla och glädjen kommer åter till en svag mas med sorgset sinne. Står där på myren och ögonen vilar längs den lilla bäcken och dimman smyger sig fram längs dess flöde. Jag sätter mig ned med kaffemuggen i högsta hugg och det varma kaffet värmer en, huttrar till och slår en åkerbrasa för att få upp lite värma. Ungefär som men vinterdäck man svär varje år man inser det har kommit snö under natten så lär man sig aldrig att klä sig varmt.

Älgjakten pågår för fullt och man håller sig undan så länge som det går, lätt hysteriskt detta kan jag tycka men inte min sak att lägga värderingar i detta. Reser mig upp och går runt under stund på myren, solen har tagit farväl av dagen och mörkret kommer fort denna tid på året. Skrattar högt och tittar mig omkring så ingen hörde mitt hysteriska skratt , konstaterar under tystnad att det var ingen som hörde detta lyckliga utbrott. Jag håller på att samla ihop till en kultur festival i November och svär i mellan åt mig själv att man hela tiden tar på sig saker då man borde egentligen ta det lugnt.

Stannar upp tar en bild och konstaterar att kameran känns väldans bra i hand ett batterigrepp ska inhandlas och så småningom ett nytt objektiv, och vad det blir det återstår att se. Snart är det dags att dra ut i fält och under 6 dagar ska jag följa Bataljonens övningar med kameran och har en hel det som ska dokumenteras under dessa dagar. Stannar upp och andas ut känner jag har fått den stillheten jag behöver denna kväll och med betydligt lättare steg går man tillbaka till bilen .

En krigare i ensamhet och kämpar varje dag med en blandning av envishet och ett mål att finna lugnet varje stund och inte bara här ute i ensamheten . 

Peter

Postat 2015-10-19 20:40 | Läst 2807 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hälleskogsbrännan Västmanland

Idag öppnade ett nytt naturreservat på brandområdet I Västmanland, kom iväg sent på dagen men det var riktigt mycket folk på området . Man har sparat en hel del av skogen här och förvånande så har det vuxit upp en hel del grönt på området så det verkar som livet återhämtar sig snabbt på vissa ställen av brandområdet.

Området eller vägen har gjorts om och fixats till så det var inge som helst problem att ta sig fram, mycket parkeringsplatser och inga problem med mötande trafik. Parkerade bilen där jag kunde och passade på att vandra runt på olika områden.

Visst lever minnet kvar än på stora ställen av branden men som sagt verkar det som naturen återhämtar sig snabbt. Blir nog fler vändor hit innan vintern kommer och det fanns en massa vackra ställen att titta närmare på. 

Naturen och branden bygger olika mönster av en salig blandning av brunnet och sånt som vuxit upp under sommaren. En del av vägen känner jag igen sedan tiden vi var här och allt ser så mycket annorlunda ut nu, man blir glad av allt som vuxit upp och inte alls så nedstämd som man varit på tidigare besök.

En timmes tur denna gång men nästa gång blir det en längre tur i detta område . Och ett ställe jag kan rekommendera om man vill besöka brandområdet

peter

Postat 2015-10-04 21:33 | Läst 3227 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera