I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Möten

Jag letar mig fram på vägar mot nya möten med morgonen. I den stillhet som råder dessa arla mornar finner man den ro som tar en några dagar till. Jag laddar mina batterier och en soft mjuk känsla träffar en när man finner en stillhet där i morgondimman . Längtar efter dessa sommarnätter och värmen dom för med sig. Sitter hemma tittar i mellan ut genom fönstret och nedslående blick när allt är grått och trist, bilar som far fram på vägen mot nya mål och ibland kan man se vart deras resa bär.

Möten på dessa vägar jag far fram har vart många och till glädje lång tid efter jag nått mitt mål. Skogens konung har man mött några gånger på dessa resor, glädjen är nog större hos mej än hos honom då våra möten slutar ofta med en flykt djupare in i skogen av konungen.

Dricker lite kaffe och njuter av den varma drycken och lite grädde för att höja njutningen en smula. Tankarna går mot nya vägar och denna sommar tänker jag fokusera betydligt mer på det. Boken jag skriver på börjar hitta en form som känns ok och skriver på den när lusten faller in. Hoppas på lite äventyrs resor och till fjällen först och främst men upptäckte västkusten förra året så kanske vägarna tar en dit i år igen.

Lyssnar på musik och musik är nått som får en att liva upp en stund och glömma bort verkligheten en stund. En lugn helg framför en och det som ska göras är att plugga på lite inför nästa veckas övning med 17 Dalabataljonen.  En ynnest att få vara med dessa män och kvinnor . 

En ensam gran skymmer den sol som göra sina försök att finna mer mark. Jag dricker mitt kaffe och för en stund så vandrar min blick tillbaka till trafiken som blir allt intensivare. Helgen stress har börjat för en del , jag avslutar mitt kaffe och kryper ned i sängen för att sova en stund.

Ha en fin helg

Peter

Postat 2016-01-29 16:09 | Läst 2094 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd 2016

Så är dom föreläsarna som kommer till oss i år i stort sett klara, vi har ett namn som vi väntar på så avslöjar dennes namn senare. Dom som är klara är Carina Hedlund, Peter Nilsson, Felix Heintzenberg, Brutus Östling , Bente Egerdahl, Erik Birgersson. Erika Ahlgren.

Och som vanligt handlar detta om den sista helgen i Juli  30-31 juli nere i vackra Säterdalen .

Utskick av medlemsavgifter kommer under mars månad och som vanlig så har våra medlemmar första tjing på utställningsplatser.

Vi kan lova lite nya intressanta utställare som vi fått klart med och som beslutat så kommer vi att lämna naturfoto till viss del och släppa in lite gatufoto och från andra fotografiska grenar.

väl mött

Styrelsen Säterdalens fotografiska förening

Postat 2016-01-24 10:47 | Läst 2882 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

I nattens mörker

Jag ligger i sängen och hur många gånger som jag inte försökt försvunnit in i drömmarnas land och få den söm som jag behöver. Klockan ställd på 05.00 och dags för att börja jobba efter en lång behövlig ledighet. Julen är för det mesta ett stress moment till så även denna jul, fast tycker dessa dagar försvann väldans fort och frågan är ju är all denna jäkt värt denna julstress? Känner mej rastlös och trolig orsak till att jag inte kan somna. Tankar på dagar som flytt, tankar på dagar som kommer.

Jag har tankar på saker och ting och saker som man kan lösa och tankar på saker man ej kan lösa. Jag lyssnar på musik för att stressa av och som för det mesta musik som får en att piggna till och inte så bra kanske när man bara vill få sova, skrattar lite åt min egna lilla hjärnröra och inser att morgonen kommer bli tung men va gör det om hundra år.

Det snöar ute , man ser det snöar rätt friskt där bland lamporna och från kalla dagar är vi nere på -5 grader här i Dalom. Jag känner mig besegrad och kliver upp igen och stiger ut på trappen tar ett bloss och inser jag lär få ta reda på snö innan jag åker till jobbet.

Kliver in till värmen och kakelugnen som värmts upp under dagen, vilken underbar värme dessa kakelugnar avger . Sätter på tv för att kolla om det är nått sövande på den, men det bjuds inte upp till nått sådant på tv. Går till datan slår på den och skriver några rader i bloggen, kanske tömmer det som behövs komma ut för att falla i ro.

Tittar på bilder från Norge och längtan till dessa vidder slår till och man blir varm inombords när man tänker tillbaka till dessa dagar bland troll och enorma vidder och en luft så klar

peter

Postat 2016-01-10 22:32 | Läst 2239 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Så tog det roliga slut

Har haft ett långt jul lov och imorgon så börjar man och jobba igen och då blir det mindre tid för foto. Efter en lång höst så var ledigheten behövlig, som vanligt så går dagar vid jul fort och ibland funderar man varför man lägger ned så mycket tid och pengar på nått som är över så fort. Jag har vart ute några gånger och åkt omkring för att fota. Snön dök upp  under julen och med kylan som dök upp samtidigt så fann man ett vackert landskap . så här kommer några bilder på mitt lov .

nu börjar jakten på ett nytt objektiv och ett lättare stativ för ett äventyr längre fram

ha det så gott

Peter

Postat 2016-01-06 19:24 | Läst 2465 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nytt år !

Önskar er en god fortsättning och gott nytt år !

peter

Postat 2016-01-01 11:34 | Läst 1911 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera