I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En vandringensman

Trött efter en vecka som gått i allt för högt tempo, man känner i varje muskel en ömhet och efter en kväll i soffan tog jag med mig kameran och for ut för att besöka ett nygammalt område. Vädret gråmulet och blåser friska vindar men känner en glädje över denna friska vind och pulsar fram i snön längs området jag tänker utforska. Funderar på detta med fotoväder och kommer fram till att dessa dagar då vädret inte alls är så bra är något jag finner en glädje att fota i och det bjuds på mer dramatik.

Solen gör tappra försök att bryta igenom men detta ljus är allt som bjuds på denna vinter morgon. Lättare i sinnet vandrar jag vidare längs vägen och leendet blir bredare ju längre färden går. Kommer på mig själv att ropa högt av glädje över denna vandring.

Vägen slingrar sig utför och man hamnar snart i gamla välkända marker. Önskade jag tagit med mig kaffe för att få något varmt i sig men i brådskan att komma ut blev det kvar hemmavid. Sångsvanarna låter höra av sig då jag närmar mig mitt mål och glädjen är stor då man finner dom där dom brukar och att dom valt att stanna kvar här över vintern.

Sångsvanarna far fram där över ytan och jag sätter mig ned vid åkanten och följer dom under en lång stund. vet inte vad det gör som får mig att stanna upp och bara sitta och glo i timmar på dessa vackra fåglar. Men dom skänker en ro och stillsamhet och det räcker långt för denna mas.

Vandrar fram längs med ån och hittar några guldkorn att föreviga. Denna vinter har väl inte bjudit upp till några längre utflykter då vädret har vart så varierande , och lusten att vara här ute har inte vart så stor. Jag återvänder till svanarna för att kolla på dom en sista gång.

Känner tröttheten komma smyga och det beror nog en stor del på att man tömt skallen på allt som samlats i den och med glada steg tillbaka till bilen och värmen där hemma känns som det man längtar efter nu. 

Ha en bra dag

peter

Postat 2016-02-20 13:48 | Läst 2646 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd 2016 mot nya mål

Sakta men säkert far vi fram emot vår festival och styrelsen har fullt upp med att fixa och dona inför årets resa. Vi har ju sedan förra året bestämt oss för att bredda oss så inför årets resa har jag jagat lite nya fotografer för utställning och föreläsning. Så glad att  berätta inför detta år har John Artur Ekebert tackat ja till att komma hit för att hålla en föreläsning. vi har även den otroligt duktiga fotografen Malin Jochumsen med på vår resa och kommer hålla en separat utställning, även den duktiga Carina Hedlund dyker upp som föreläsare. 

I dagar har ett mail gått ut till dom som vart med tidigare och ställt ut som vanligt så har dom företräde till att medverka sedan fyller vi på med sådana som finns med på listan  med personer  som anmält intresse att deltaga som utställare.

Så passa boka in 30-31 juli 2016 då reser vi mot nya mål

styrelsen

Postat 2016-02-13 12:48 | Läst 2729 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dags för utställning !

Efter ett år med bilder från branden i Västmanland känns det riktigt skönt att få visa upp mina naturbilder för första gången, så man är nog allt lite nervös inför detta . Ska ställa ut på folkan säter tillsammans med vännerna Magnus Höög och  Erika Ahlberg. 

Fått hem bilderna från Crimson och så jäkla nöjd med bilderna och tryckt upp dom flesta i stor storlek och helt strålande att se dessa i stort tryck. Bilder ska ses live vilken skillnad det blir. Har insett vilken skillnad det är mot mindre tryck och vissa bilder passar ju bättre i stort format, är nog också viktigt att tänka på.

Jag har funnit nån form av harmoni i mitt fotande och det känns skönt och inte länge nå prestation ångest som tryckte på inom en under ett tag förra året. Viktigaste är att man finner glädjen i foto och framför allt man fotar det som glädjer ens inre.

Jag känner stor glädje inom mej inför allt detta som kommer att hända under detta år och en hel del föreläsningar är inplanerade bla Åre i början av April på nått stort event som Trafikverket har. Ser mest fram emot söndagen nu och få visa mina minnen på stort tryck . Så har ni vägarna passa på att besöka oss på söndag 14 februari 13.00-15.00 Folkan Säter

Peter

Postat 2016-02-10 16:06 | Läst 2833 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera