I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

På besök hos Sångsvanen

Kanotstadion i Borlänge som ligger längs Dalälven på vägen mot Torsång från Gustafs. Närmare 1000 sångsvanar och minst lika många kanadagäss och Grågås samlas här under våren och under natten så samlas dom i en liten vik för att under morgonen ta sig ut på åkrarna som ligger längs med älven. Påskaftons morgon innan solen började sin klättring begav jag mig ut till älven och hittade ett bra skyddat ställe att sitta på och möta morgonen.

Sångsvanarna på väg ut ur viken och till startbanan . Det tycktes vara liksom en gigantisk flygplats så fort dom kommit ut på rakan så startade deras  flykt.

Roligt att se deras springande och mäktiga vingar som ser till att dom kommer upp i luften efter några meters springande. 

Tillbringade några timmar hos dessa makalösa fåglar och alltid lika roligt att studera dessa. jag åkte vidare längs älven mot stora skedvi och på många åkrar kunde man se sångsvanar som vaggade omkring och samlades till dans och trumpetande att våren är här.

Glad och nöjd efter några timmar hos sångsvanarna så var det dags att fara hem för att äta påskmiddag

glad påsk 

peter

Postat 2016-03-27 10:22 | Läst 2208 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Sångsvanar

Ett ganska bra vårtecken är när det börjar dyka upp en massa sångsvanar i dessa trakter. Brukar finnas sådana som stannar här året runt ska tilläggas . Denna familj jag har följt några dagar nu finns i Ljustern sjön som ligger några stenkast från där jag bor. Sångsvanar ligger mig varmt om hjärtat och kan bli sittandes i timmar och studera dom. Vaksamma och kommer man för nära så börjar deras trumpetande. Dessa dock verkar inse att jag inte är farlig så idag fick jag ta bilder på nära håll. Skulle tro det är ett föräldrar par med deras fjolårsunge för den är fortfarande grå .

Dom har hittat en liten vik som dom håller till och inte mycket vatten dom kan röra sig i då det ligger en hel is kvar.

Upp från vattnet och ut på en promenad på isen

Hallå där! vad gör du ? 

avslappnad stil 

vi får se hur länge dom blir kvar men väldans kul att spana in dessa vackra fåglar

peter

Postat 2016-03-13 19:53 | Läst 2253 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tillbaka till framtiden med gamla bilder

oj ibland fastnar jag i tankar från tiden då man gled omkring på moppe , jagade brudar och slet ut sina träskor eller rent utav då man testade det där med öl första gången. Ibland blir längtan olidligt tillbaka till dessa tider och svär att man inte använda kameran mer. Musiken från 70-80-talet är nog den musik som man alltid kommer minnas och vilka minnen man har från den. Abba, gyllene tider , smokie ja listan kan göras hur lång som helst med kanon musik från den tiden.

En av få bilder jag har på mig själv och denna är från slutet av 80-talet. tror vi hade korvgrillning med grannarna där jag bodde på den tiden. Och på denna tid hade man ju inte heller en massa kilon extra att släpa på. Men åter till längtan tillbaka till framtiden och alla tankar som samlas ihop och sprider värme långt in i hjärtat på en. Jag växte upp i en liten by Dala-Järna som ligger i västerdalarna och på den tiden började ett namn Gunde svan dyka upp och satte orten på kartan. Tänk att våra barn skulle växa upp som vi gjorde utan internet, tvspel, och allt sånt där vi inte hade en aning om då.

Sittandes längs bak i bilen i barnvagn , ja på 60-talet fanns ju inte alla dessa barnstolar och säkerhets saker som finns idag för barn. Minns min första moppe en röd zundapp och rejält trimmad var den oxå , önskade jag hade den kvar idag då dom är värda en hel del. Men denna moppe slet jag hårt på och resorna gick som ofta till sommarstugan när den vart nedkörd och övergiven så blev det en yamaha med högt styre mm minns denna hur stolt jag var över denna Moppe.

Här var man inte gammal några månader skulle jag tro. Jag letar minnen och minns den där första kyssen men tyvärr minns jag ej hennes namn , kommer ihåg man skrev sin tjejs namn på handen och dom där disko kvällarna som vi hade i någons källare och dessa lugna låtar man kunde dansa nära varandra och som det så fint hette då hångla. 

På åland och den lille bredvid mig är min äldsta son albin. Blev far vid 22 års ålder och ett annat liv tog sin början. Jag minns så väl den tiden jag kunde stå där i mörkret och lyssna på hans lugna andetag . Jag har levt ett lite kringflankande liv och kanske därför tankarna som så ofta kommer tillbaka till gamla tider. Längtan hem finns ju alltid där men som så ofta när det kommer på tal tar mej vägarna längre bort från denna önskan.

Bild från förra sommaren. Nå tankar och längtan finns där av en orsak kan jag tänka och längtan ger ju en hopp om framtiden , en längtan som håller ljuset levande inom en om att en dag kommer man tillbaka till framtiden

peter

Postat 2016-03-08 18:38 | Läst 2553 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Harmoni för själen

En stillsam resa för själen och ett ställe att finna den där inre friden på. Det finns dom där platserna som man bär med sig länge, ett sånt ställe är för mig Rondane och här om dagen hittade jag ett ett minneskort med bilderna från Rondane . Ett ställe som man finner sådan glädje till och minnena kommer i mellan åt får man väl kalla harmoni för själen. Om det blir någon resa till Norge återstår att se. planer för finland och ryssland ligger högre upp på listan i år. men här kommer det lite ny fixade bilder från resan till Rondane hösten 2015

ha en fin kväll

peter

Postat 2016-03-07 19:27 | Läst 2124 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vart går din resa?

Jag är nog min hembygd väldigt trogen då det gäller fotografiska utflykter. Har ju hänt man vågat sig utanför Länsgränsen för att testa nya marker,men det är nog hemmavid jag finner det där jag söker. För min del handlar den också en hel del om utveckling , då det ställer mer krav på en som fotograf att finna det där vackra. Men att åka till Norge har ju sin tjusning det med men man kommer hem ofta med samma typ av bilder som en massa andra och tycker nog för egen del det inte är så utvecklande. Nu tänker jag ju inte klanka ned på dessa som gör dessa resor utan pratar om min egen utveckling.

Är lite så ju mer jag fotar ju mer tur har jag för att härma en känd utförsåkare. Men tiden jag är i det fria och far omkring är ju en belöning i sig och ett stort plus om man finner nått som glädjer själen. jag har släppt kraven om att det alltid måste bli nått bra när man är där ute, det blir ofta en hets då och då missar man ju allt det där sköna . Tanken är ju också att finna en harmoni med sitt fotande och inte fota för fotandes skull.

Laddar inför sommaren och naturligtvis våren, tanken det ska bli några nätter i björngömslen här hemma och Finland. sen blir det nog resa till fjällen här i Dalarna och om gud vill och grejorna håller en tur till Västkusten. 

ha en fin dag

peter

Postat 2016-03-06 14:56 | Läst 2393 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa