I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En kväll vid Myggtjärn

Efter en vecka som bjudit på långa dagar och hårt slit så beslöt jag mig för att ta en tur ut på nya marker. Molnen skvallrade om en oro och på vägen ut så öppnade himlen sig och under en stund fick jag sitta i bilen och invänta bättre väder. Dramatiska moln sådan som jag gillar att fånga och en härlig natur runt den lilla tjärnen lovade en fin kväll. Jag hittade en fin udde och av spåren att döma var det fler än jag som funnit en ro på denna plats.

Sätter mig ned och släpper ut en lång suck och sluter mina ögon för en stund, en lom håller mig sällskap och dess rop bryter tystnaden . Dricker lite av det medhavda kaffet och sluter ögonen för en stund . Riggar kameran på stativet och ställer in den och gör den redo för att föreviga denna stund på jorden.

Vardagens betraktelser i en miljö som lugnar ens inre, jag känner hur allt går ned inom en till ett lugn och stressen försvinner ur den trötta kropp. Långt i fjärran hör man en uggla ropa ut i det sista ljus som denna dag bjuder på. Reser mig och börjar färden tillbaka till bilen för att slippa trampa omkring här i mörkret.

Mörkret gör det svårt för kameran och redigerings programmet bruset men molnen bjuder upp till en dramatik och en mas som med lättare steg tar sig hem så spelar det ingen roll

Peter

Postat 2016-04-30 10:56 | Läst 2454 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ibland blir längtan så stor

Jag har vart sparsam med mitt fotande och nu för tiden så  det går långa stunder innan kameran kommer fram och jag finner ro för en stund i stillhet ute där i den fria naturen. Längtar efter den där tiden när jag kan sitta vid någon sjö i timmar och bara vara. Snart kommer våren på riktigt och allt som är grått börjar få fin färg och alla dessa blomsterängar får liv igen.

Jag känner i kroppen en trötthet och en stor önskan om frid i mitt inre som kämpar varje dag för att mobilisera krafterna att orka ytterligare en dag. Kan tro mycket handlar om vädret och att det är väldans intensivt nu på kabelverket , men drygt när man är ständigt trött.

Jag längtar efter dessa varma ljusa sommar mornar där ute och man finner ljuset och värmen när det som mest behövs. En resa som tagit mig en lång bit bortom saker och ting jag aldrig kunnat tro men alltid kul när saker och ting finner nya vägar. 

Jag har sökt mitt kall men långt ifrån funnet än och kanske det beror på det finns saker och ting jag vill testa för att känna mig nöjd med mitt mål. Att fota där det uppenbarligen är lättare finna det vackra lockar inte mej speciellt mycket utan försöker finna det där som krävs med av mig som fotograf 

Mål med viss tvekan och vägar utan tydliga mål nja kanske är det bättre att  inte veta utan lättare med det man inte vet...nå ibland blir längtan stor efter det tydliga

Peter

Postat 2016-04-27 18:43 | Läst 2368 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En stund i ro

Står under en lång stund vid kanten av myren låter ögonen vila på denna vackra myr, insvep med en dimma och en tysthet som man nästan kan ta på. Finner en vällust av ro och sluter ögonen för en stund och känner glädjen över denna stund i ensamhet . Solen kämpar för att bryta ned morgonens dimma men under en lång stund så för den en ojämn kamp. Ropet från en trana långt där inne i dimman bryter tystnaden , jag försöker finna den men dimman är alldeles för tjock för att lyckas med det, men vad gör väl det? Jag får denna stund i arla morgon för mig själv och laddar mitt inre för att orka en dag som redan innan den börjat kommer bli en kamp.

Peter

Postat 2016-04-26 18:44 | Läst 2443 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I Ensamhetens landskap

Hur många gånger åker man inte förbi dessa lador som står där på åkrarna ? I ensamhet , bortglömda, övergivna. En gång i tiden fyllde dom en funktion för människorna som brukade jorden, tänk så mycket historier dessa lador skulle kunna berätta. Kanske om den ensamma luffaren som sökte skydd en mörk natt eller dom förälskade som behövde ett skydd från allas ögon. Jag älskar dessa lador som fyller en funktion för mig genom att skänka mig en glädje att beskåda dessa. En gång i tiden behandlades dom med ära nu står många bara och förfaller i en tid man snabbt glömmer bort historien om dessa lador.

I ensamhetens landskap i en tid där deras värde har försvunnit i tider då pengar och tid betyder mer än eftertänksamhet.

Peter

Postat 2016-04-25 18:44 | Läst 1854 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

39 Minuter

Det är den tid det tar från det jag behöver från att ta mig hemifrån och till jobbet. I vintras skrev jag en blogg om tristessen att göra denna sträcka. Så denna gång tänker jag visa hur vägen till jobbet ser ut. Ibland behöver man vända dessa negativa vågor man bär på och göra det motsatta , så häng med på min resa från hemmet till jobbet:

Husets lilla katt är ofta den som säger hej då när jag åker och kräver mat och lite kliande bakom öronen innan man får åka. 

I korsningen så ligger Säterdalen rakt fram och jag tar av till vänster ut på motorvägen mot Borlänge. Säterdalen har ju för mej och alla dessa fotografer som samlas här under en helg i juli blivit en mötesplats som vi flesta vill återvända till.

Kanotstadion som ligger mellan Gustafs och Torsång bjuder ofta upp till intressanta saker och vid denna tid på året samlas sjöfåglar här av alla de slag . Denna morgon så fann mina ögon denna spegelbild.

Ännu ett stop när dessa i kajak dök upp och naturligtvis kunde man ju ej låta bli att fylla på kameran med spegelbilder.

När man väl passerat Torsång så blir den ett annat landskap och detta ställe jag tog denna bild på har jag sneglat några gånger på när jag passerat.

Under motorvägen är det sista stället jag kan stanna på vägen till jobbet så blir det sista stoppet på resan till jobbet.

Sista besöket vid hästhagen som ligger precis bredvid Kabelverket. En annorlunda resa till jobbet och bilder som funnits på min näthinna under en lång tid och just denna dag passade det utmärkt att vända på den negativa trenden om min resa till jobbet. 39  minuter och det är dags att jobba

ha en bra dag

peter

Postat 2016-04-03 18:54 | Läst 3748 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera