I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Peace and Love !

Kollade på en dokumentär i morse om Peace &Love festivalen  i Borlänge. Om deras vision och förändringar dom gjorde för en stad som Borlänge. Blev riktigt tagen av det hela och det fanns en vision om att förändra saker och ting och vad du själv kunde göra för att förändra på saker . Satt länge efter programmets slut och funderade över vad jag skulle kunna göra för att förändra saker i mitt liv. När ens liv går i 200 hundra är det svårt att se visioner och förändringar som behövs, att stanna upp tänka efter och med öppet hjärta se på ting som passerar på ens väg. 

Varje liten gnista man kan skänka någon , ett ord av glädje gör ändå en förändring hos denne för stunden och kanske gör dennes dag till en bättre dag! vacker tanke att genom lite peace and love kan man förändra någons dag. Ett ord, hur svårt skulle det vara att åstakomma?inte svårt alls mina vänner  ett ord kan göra förändringar sanna min ord.

Bitterheten har lagt en sur och negativt dimma över oss och vi har tillåtit bittra människor att få ett grepp över oss och sprida sina negativa vågor . Ett ord kan göra förändringar om man så vill. Jag tänker börja min dag med att sprida lite peace and love  och ringa till min mor och gratta henne på morsdag!

Ett program fick min dag att börja med ett leende . Ett glatt hjärta, tänka sig hur lätt det kan vara om man har ett öppet sinne  och låter glädjen få skölja över en en .

peace

peter

Postat 2016-05-29 09:08 | Läst 2556 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gamla Stan

Ett besök i Stockholm denna helg och deltagande vid en stämma hela lördagen fick jag söndagen fri för att knalla runt i gamla stan med kameran hungrigt letande efter motiv. Måste villigt erkänna att Stockholm för mig har bara känts stressigt men kanske det beror på mig själv att låta det bli så. Denna dag i gamla stan får jag ta tillbaka detta och jag njöt när jag gick omkring bland dessa gränder och dessa gränder fick mig att kapitulera fullständigt inför dess skönhet. så här kommer några bilder och min kärleks förklaring till denna vackra stad.

Ha en fin kväll

Peter

Postat 2016-05-22 21:16 | Läst 3639 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotografisk resa i tid och rymd 2016

Nu är det klart och redo för vår resa i Säterdalen 2016 och som bestämt tidigare så lämnar vi  att vara en renodlad naturfestival bakom oss och börjar ta steg ut i alla former av foto. 

passa på och boka in denna helg och häng med oss ut i en resa i tid och rymd

välkomna 

styrelsen

Postat 2016-05-18 18:12 | Läst 2705 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Dalmasar och kullor tågade in i Stockholm

I lördags så gick dessa vandrare i mål. 12 dagar vandrade man från starten i Mora/Orsa Tammeråsen , dags etapper på ca 3 mil tog man sig fram på gamla vandringsleder Dalfolket använde för att ta sig till Stockholm för att söka jobb eller skeppas ut i dom olika krigen Sverige deltog i. Mycket folk längs gatorna då eurovisions finalen gick samma kväll så vart dessa män och kvinnors intågande i Stockholm en lyckad kampanj för vårat landskap. Här kommer lite bilder från dagen:

Så när dessa masar och kullor anlände till Stortorgen hade man vandrat en bra bit över 30 mil och soldater ur 17 Dalabataljonen deltog under marschen in mot stortorget och Borlänge hv musik kår. En makalöst trevlig upplevelse och alla dessa turister som kantade vägen gjorde stora ögon. stolt mas

peter

Postat 2016-05-18 17:42 | Läst 2945 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Med Kameran in i gryningen

Stod länge och funderade igår om jag skulle offra en natts sömn med ännu en tur ut i friheten och trotts att allt inom mej sa du borde sova så ställde jag klockan på 03.45 . Upp med dom bruna ögonen som hade svårt att fatta att dom skulle vakna nu, men övriga kroppen hade redan lämnat sängen innan ögonen förstod att här blir det inge mer sömn. Utmärkt väder idag med så jag tog en längre tur denna morgon.

Första morgonljuset vid Myggtjärn och höga iso tal , lugnt och stilla runt mej där jag står och kan konstatera att det var betydligt varmare idag än förra gången jag var ute. Egentligen så är det denna tid man bör vara vaken om man vill fånga naturen och allt som vaknar till liv denna tid. Jag har radion som sällskap även denna natt , önskemusik så varierat utbud men ändå sådan musik man har minnen till.

Mötte den ensamma tranan där ute och helt obekymrad av min närvaro så spatserade den omkring på åkern och jag höll mig lugn och inga glädjetjut. Låg en bra stund i slänten och likt en soldat ålade jag mig så nära jag tordes.Egentligen så kan jag tycka att tranor inte är speciellt vacker men allt är i betraktarens ögon. Tog farväl av den långbente kompisen och fortsatte min färd längre in på skogen.

Två storlommar simmar sakta fram över den spegelblanka tjärnen och jag tar en stund i ro här och smakar av det kaffe som fick följa med. Inom mej så sprids en behaglig värme båda av det varma kaffet och stunden här ute. Morgonen bjöd inte upp till samma dimma som igår men det spelar ingen större roll.

Ute på myren ett stycke längre bort hade orrarna dans och sång nummer men tyvärr var dom inte lika glada åt mitt sällskap så dom for till väders så fort dom såg mig komma genom skogen. Även en tjädertupp med full utslaget stjärtparti kom traskande genom skogen men denne fotograf var långtifrån lika snabb som tjädern som likt fåglarnas Ingemar Stenmark flög iväg mellan stammarna med en säkerhet i svängarna som skulle nog få Ingemar att blekna.

Drillsnäppan hade intagit min favis plats nere vid sjön men bjöd in mig att sätta mig ner bredvid denne glade gynnare och under en stund så visar den upp sig från sin bästa sida så jag fick ta lite bilder av honom eller henne, Små fåglar är inte mitt starkaste kort och inget jag brukar fota men kunde ju inte säga nej till detta tillfälle.

Morgonens sista bild och min sista färd in i gryningen på ett tag. två fina resor in mot gryningen och ett lite gladare sinne bär man med sig av dessa två dagar.  Men dessa resor har även väckt lusten hos mej att skärpa till mig och ta mig ut oftare på dessa resor som ger så mycket.

Peter

Postat 2016-05-07 09:33 | Läst 3273 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa