I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Rallarrosornas rike branden Västmanland

Snart två år sedan den ödesdigra branden i Västmanland. Har vart dit när tid funnits och lusten för att se hur det ser ut. Precis som mina minnen börjar blekna så börjar det synas allt mer att naturen håller på att hämta sig. Blev glad när man kommer in på området och ser alla dessa blommor som kantar vägen och rallarrosor i stora ängar på området. En njutning i färgprakt för ögat och själen då dessa färger bjuder upp.Här kommer några bilder från mitt besök:

Peter

Postat 2016-06-27 17:27 | Läst 3492 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Med kameran in i Midsommarnatten.

En resa in i sommarnatten i midsommar tider har jag gjort dom senaste 4 åren. En tradition som bjuder en på poesi och ro. Inte många som är vakna denna tid på dygnet och i princip kan jag stanna var jag vill för att kliva ut och fånga midsommarnatten. Radion håller en sällskap och bjuder denna natt på sjön musik som får en att sjunga med och glädje på ens läppar.

Kliver ut ur bilen följer den lilla grusvägen en bit och monterar stativ och kamera. Tystnaden är skrämmande tyst och jag börjar prata hög för mig själv medans jag väntar på att kameran ska slutföra bilden. Dricker lite kaffe och känner mej levande på ett sätt som det var länge sedan jag känt. 

Jag har kommit till en liten sjö och solen har vaknat till så smått och målar himlen röd på sin väg upp. hur kan man vara sur en sådan här morgon? inte jag iallafall Landskapet dukar upp för ett färgsprakande midsommar firande i Dalom. Jag sätter mig ned tänder en cigarett och tar en slurk kaffe till. Kommer på mig själv att prata högt för mig själv,kollar nervöst att ingen hört mig men den enda som hört mig var en ny vaken fiskmås som cirklade en stund runt mig, andas ut och ler.

En sista anhalt denna natt är vid kanotstadion och solen målar himlen allt större i sina färger , jag sätter mig i älvkanten sluter ögonen för en stund. Lyckligaste stunden på länge här vid stranden och denna mas ler ikapp med solens strålar som träffar mitt ansikte.

ha en fin midsommar

peter

 

Postat 2016-06-25 14:48 | Läst 2267 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vandring längs brokiga vägar

Jag finner mig själv på vägar som ibland kan göra mig förvirrad och tung i sinnet. Ni vet en sån där dag när allt verkar gå i mot en. Just nu är jag inne på dessa vägar och kampen för att lämna detta bakom mig tynger en allt mer. Känns som ett stort kors på ens rygg och detta vägrar att släppa dess grepp om en.

Går mina promenader längs vägar som tycks sakna slut och mitt i allt detta så bjuds man på den ena upplevelsen efter den andra. Råbocken står där och tittar på en och tycks helt glömt bort att springa sin väg i rädsla. Låter kameran dansa och några bilder på honom innan vi skils åt. Tankarna skingras för stunden och en smal glipa kan anas mellan mina läppar av glädje.

Lupinerna längs den stillsamma sjön bjuder upp till en färgsprakande upplevelse och mina bekymmer lämnar mig för stunden och själen öppnar upp min syn för att för ett ögonblick kunna föreviga detta möte.

Jag låter mig förföras av allt detta och min vandring längs dessa brokiga vägar tycks rätta på sig . Tankarna suddas sakta ut och känner hur man fylls med ett ljus och en värme som kramar om ens själ. Abstrakta tankar fyller och ögonen letar i naturen efter ett ögonblick att fånga.

Abstrakt möte i den för många välbesökta gruvan. Jag lämnar dessa vägar för stunden sätter mig ned för att bara andas och att finnas....

Peter

Postat 2016-06-20 17:59 | Läst 2140 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera