I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

En resa in i hösten till Eajra!

Eajra är det samiska namnet på Idre , här ligger Sveriges sydligaste sameby och platsen för mina 4 dagar i en resa in i hösten. Idre är en plats som dom flesta känner igen för deras fina skidanläggning och dom fina fjällen som ligger strax intill . Nipfjället besökte jag i sommar och då var allt grönt , nu har hösten gjort sitt antågande och längs trädgränsen så var det fullt av gulnande björklöv . Tyvärr så var jag ute i sista minuten för många av dessa ståtliga björkar hade redan tappat sina löv.

Men fanns några björkar som envist hållit kvar sina löv. Faktiskt den enda dagen av dessa fyra som solen visade sig . 

Solen gjorde tappra försök att bryta igenom denna morgon men fick se sig besegrad av molnen . Gränstjärn tidig morgon strax före 07.00 

För det mesta dessa dagar så var det mulet men spelade egentligen ingen roll jag njöt dessa dagar och att få vandra runt i dessa marker är verkligen balsam för själen.

Tidig morgon och ännu en dag som solen förlorade till molnen men bjöd ändå på ett färgspel för denna morgonpigge fotograf.

Fyra dagar som bjöd på fina motiv trots avsaknad av sol men som sagt det spelade ingen roll , jag älskar att gå i dessa fjäll med sin storslagna natur och vidder som breder ut sig så långt ögat kan nå

peter

Postat 2016-09-25 21:17 | Läst 2922 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vid vägs ände

En sommar har passerat och utanför fönstret börjar björkarna så sakta byta färg. Känns som tiden flyger iväg och mycket av det man velat göra har inte hunnits med. Här om kvällen tog jag med kamerorna för en lång tur på ett nytt ställe för mej , underbart ställe med fin natur runt den lilla sjön. Satt under några timmar på en sten och bara njöt av stillheten. Tankarna samlas och det som slagit en är hur lite sjöfågel det har funnits här under sommaren, inga sångsvanar eller lom och vad det beror på har jag ingen aning om. Ute på sjön dyker det en bäver upp och börjar närma sig där jag sitter.

Törs knappt röra mig utan passar på att ta lite bilder innan han upptäcker han inte är själv.Och plötsligt lika fort som han dök upp så försvinner han ner under ytan med ett plask. Sommaren turer ut i natten har vart väldans få men här om morgonen så passade jag på en morgon.

Kallt och fin dimma som fick en att leva upp under några timmar . Hösten är ju en bra tid för att fånga den tidigare morgon dimman och med lite tur så håller den sig till solen börjar blanda sig med den och skapa fantastiska färg kombinationer.

Svart/vit passar bra vid dramatiska stunder och gillar att ta sådana bilder speciellt när det bjuds på dramatiska moln eller landskap som passar bättre så än i färg. ofta en smak sak och vi har ju alla olika tycke och smak. Solen börjar att försvinna ned bakom skogen och jag börjar söka mig längs sjön för att finna nått att fota denna kväll.

En samling näckrosblad fångar mitt öga och det fick bli den sista bilden denna kväll. Låter solen kliva ned från himlen och mörkret kommer snabbt så med bestämda steg tar jag mig tillbaka till bilen för färd hemåt. 

Peter

Postat 2016-09-11 11:58 | Läst 3006 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera