I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Sakta jag går genom stan

Skulle ljuga om jag påstod Stockholm ligger mig varmt om hjärtat men  en promenad genom gamla stan kan få den buttraste Dalmas att kapitulera för dess skönhet. Jag vandrade i tystnad en tidig morgon genom detta paradis och med kameran som enda följeslagare och naturligtvis ett leende. 

Upptäckte att den tomhet som mötte mig fick mej att njuta mer av denna vackra stad , alla dessa människor som man möter  drar en med i sitt tempo och man glömmer bort att stanna upp och njuta av det vackra som ändå denna stad bjuder upp till.

Allt jag hade önskat mig var att dessa gator och hus kunde berätta sin historia, detta får bli en början på nått nytt för mig som i vanliga fall finner ensamheten i naturen som min stund. Jag måste säga hur denna morgon fick mig att inse att det verkligen finns en massa skönhet i en stad i ständig rörelse.

peter

Postat 2016-10-24 17:21 | Läst 2910 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Strandad i gryningens rike

Allt stannar upp när solens första strålar träffar den första i raden av björkar som står i givakt längs med den lilla grusvägen. Stannar upp för en stund låter ljuset som passerar igenom dess grenverk  lysa upp min själ och för en stund tycks tiden stanna. Andas lugnare och finner den ro som passerar igenom mig värma upp mitt kalla inre. En resa börjar en annan slutar, vandringarna längs den lilla sjön påbörjar ett nytt kapitel när dagen gryr.

Peter

Postat 2016-10-18 15:36 | Läst 2228 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Poesi i naturen

Ibland finner man dom där bilderna som rör om i ens inre och minnen dyker upp från tidigare händelser. jag kan känna en vekhet i hjärtat ibland över saker som hänt mig. Min fotografiska resa har skänk mig många minnen och många stunder av lycka. Ett liv i naturen med kameran är nog ett liv jag har svårt att tänka mig utan. Tidiga mornar och en stillhet som griper tag i en och när den där känslan väller in över en är ju lyckan total. 

Det är ögonblicket som gör bilden och har man turen på sin sida kan man föreviga stunden. Detta minne är från våren 2015 och jag minns denna morgon väl. Fota för mig handlar också om att tillfredsställa mig själv, för i slutändan så är det ju mina minnen och tankar jag fångar på min bild.

Finnmarken och den i Grangärde finnmark räcker bara höra ordet och en lycka infinner sig hos en och ögonen nästan tåras av lycka över denna plats. så mycket mystik och underbar natur det finns i detta område. Några nätter och tidiga mornar har jag tillbringat här och andas in denna poetiska plats.

Att sitta vid en en å eller sjön och vänta på det första ljuset och lyssna på hur dagen gryr är makalöst vackert och alla vardagens bekymmer försvinner i tak med solens uppgång. Ibland och ska jag va helt ärlig så gör sig sällan bilden sig verklig hur det egentligen ser ut och hur det låter när dagen gryr.

Dagen gryr över den lilla sjön och sitter där i ensamhet och med ett hjärta och inre som suger i sig all denna mystik, ögonen vandrar över allt detta vackra och någonstans längre ut i dimman hör man morgon pigga tranor som bjuder på musik i arla morgon.

peter

Postat 2016-10-12 11:13 | Läst 2697 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tankar en lördagsmorgon

Efter en intensiv vecka på jobbet och upplärning i ny maskin och nästa vecka ska jag börja jobba 4-skift så känns det ganska lugnt att få sitta här hemma och bara vara. Har gått igenom bilder som har fått vara och legat i bildbanken i väntan på att man ska göra nått av dom.  För det mesta så plockar man ut några bilder när man vart ute på nått fotoäventyr och kvar blir en hel del bilder . Tankarna kretsar kring varför man tar en massa bilder som inget kommer att bli nått av, har skärpt till mig när det gäller detta men som sagt ibland så spårar man ur fullständigt och kommer hem med bilder som bara tar plats.  Här kommer det några bilder som legat i banken och väntat på att bli redigerade:

Faktiskt väldans kul att gå igenom dessa bilder och minnen dyker från tiden då dom blev till. Denna bild är från Grängshammar en kylig höst dag 2015.

Denna bild är färsk bara nån dag gammal . nere vid sjön Nisshyttan , tidig morgon hösten 2016.

Nere vid ån. Grängshammar hösten 2015 Den lilla björken som håller på att byta skrud.

Bild från Fulufjället hösten 2016 . 

Ha en fin lördag

peter

Postat 2016-10-08 13:45 | Läst 5559 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera