I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Nådens år 2016

Så här på dom sista dagarna av detta år så får jag passa på att tacka alla som följer min blogg och lämnar avtryck i den. Blir inte så många bloggar som jag skrev förr men att skriva flera bloggar om dagen eller i veckan är nog inget jag kommer att syssla med nästa år heller. Bättre som det är nu när man har nått att berätta om eller att visa. Så tack så mycket för alla kommenterar och likes sånt värmer i hjärtat på denna mas. 

En av bilderna från detta år som jag själv gillar kanske inte någon kioskvältare men det finns nått i enkelheten där. Och strävan efter att alltid hitta svåra bilder gör att man missar det enkla. 

Dessa resor in i skönhetens land bär man med sig över den kalla årstid vi befinner oss i nu. Lusten att finna nya vägar har inte funnits där och jag hoppas jag hittar tillbaka på vägarna igen. Denna bild är en bild också som jag själv är nöjd med och den är tagen på banjoskogen som det kallas nu för tiden.

Ett bra år för mig med en massa föreläsningar och utställningar runt om. men naturligtvis så var dagarna i vårgårda nått jag minns med glädje och alla dessa nya människor man mötte då. Tänk ibland hur märkligt det är att träffa människor som man ofta möter här när man träffars live så känns det så naturligt och ska villigt erkänna det kom en hel del fram för att prata som man inte hade en aning om vilka dom var men som det tokiga mas man är höll man masken.

Och naturligtvis kan jag inte låta bli att nämna detta möte , ett möta få förundrat så naturligtvis får jag ödmjukt säga att detta möte är ett av höjdpunkterna på mina resor. så fyra bilder som jag känner mycket för på mitt vis och naturligtvis finns det säkert andra åsikter om detta .

Nå får tacka för detta år och ser fram emot 2017 och nya äventyr.

Ha det

Peter

Postat 2016-12-28 17:41 | Läst 3057 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En önskan om en riktig God-Jul!

Får passa på att önska alla en riktig God-Jul !

och

Gott-Nytt År!

mvh

Peter

Postat 2016-12-23 14:09 | Läst 2134 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ett år i bild

Ett år har snart passerat och detta år har vart fyllt av resor med föreläsningar och utställningar och framför allt möten med nya människor och vänner här och på facebook. Så för att summera mitt år så har det vart upp och ned men man minns ju dessa ljusa stunder och alla fina kommentarer man fått under året. så här kommer mitt år i bild:

Januari

Februari.

Mars.

April.

Maj.

Juni.

Juli.

Augusti.

September.

Oktober.

November.

December

Mitt år

Peter

Postat 2016-12-08 18:58 | Läst 3513 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Stillhetens timma

Att få möta en ny dag där ute i det fria är för mig ett sätt att finna ro i en själ som många gånger har en oro och rastlöshet i sig. Foto har blivit en livsstil och ett sätt att hela och stilla sin själ . Efter en natt på kabelverket och man är uppe i varv så är det skönt att fara hem och hämta kameran för att stilla sin själ.

Tystnaden går nästan att ta på, luften kylig och för en stund huttrar man till innan man börjar andas med ro. Sakta börjar man att finnas och även om bilden hamnar i det svart/vita facket så finner själen en stund av ro i denna stillhetens timma.

Några sångsvanar passerar mig och från deras nattvila vid den lilla tjärn söker dom sig ut på dom öppna fälten för att söka föda. Jag följer dom under en stund och ler inombords och på nått vis avundsjuk på deras enkla liv.

En ensam sångsvan passerar i det första ljuset denna dag bjuder på. Sitter under tystnad och tittar på den medans den följer strömmen och den verkar vara precis som jag obekymrad över ensamheten .

Längre ut finns tvåsamhet i en grynig morgon och den spegelblanka tjärnen bjuder upp till motiv för ens inre och plötsligt som den kom försvinner oron i ens inre. nöjd med morgonen så återvänder man hem för att sova och vila för ännu en dag på kabelverket

peter

Postat 2016-12-03 12:48 | Läst 2683 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera