I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

När allt står i brand

Sju år har resan pågått och ska väl för sanningens skull säga att just nu är jag långt borta från kameran och i en djup dal . Kanske kommer allt tillbaka med våren och glädjen hittar hem igen, men just nu behövs mitt fokus på annat. Vi håller också på att bygga upp för årets fotografiska resa i Säterdalen och ska ärligt säga det känns även tungt att ro detta i hamn . Jag följer en serie på tv rättare sagt flera serier som handlar om människor som lever i ödemarken i Alaska. jag blir verkligen avundsjuk på detta liv där kanske kampen för överlevnad varje dag är stark med samtidigt så lever man ett fritt liv.

Min plats på jorden ute där i friheten där man kan glömma alla måsten och krav utan man kan under en stund få släppa alla dessa tankar. Frisk luft och en ibland tystnad som får en att slappna av och fylla sig med ny energi. Ibland tänker jag varför började jag med detta? blev allt som jag tänkt mig? Mitt engagemang är nog mitt stora bekymmer som till slut får en att känna som allt stod i brand.

En dubbel exponering på isen ungefär så känner man sig stundtals , kluven i ens tro på om detta är den väg som man vill gå. Och kanske detta gnäll mynnar ut i nått bra när lusten kommer tillbaka. Om man vill prestera bra bilder bör hjärtat vara med och känslan bistår med sitt kall på bild som tar en med på en resa ut i det okända.

Jag hungrar inte efter några stordåd utan mer ro i själen och glädjen att få finna ro där ute och en hunger som ändå trots allt finns där inne och ideer finns det som väntas på att få skapas. Ibland kan jag känna en oro att allt detta jag byggt upp kommer att försvinna men så är det naturligtvis inte utan alla behöver en stund i ro för att finna sin väg igen.

Som löven en gång fallit till marken och i form av jord när allt brutits ned så är det början på något nytt som spirar, hoppas jag längre fram när värmen kommer tillbaka så kommer lusten tillbaka och man fortsätter sin resa in i det okända.

Peter

Postat 2017-02-26 19:33 | Läst 3203 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sveriges Bästa Dalabataljon

Jag har nog alltid varit en krigare i själen även om jag börjar bli en gammal och sliten soldat nu så klappar ändå hjärtat för att få tjänstgöra som infobefäl i en av Sveriges bästa Dalabataljoner och att få följa dom med kameran ger ju extra krydda till det hela. För mig personligen handlar det mycket om att ställa upp för dom som behöver oss och naturligtvis försvara mitt land om så skulle behövas. Men när man ser dessa killar och tjejer kämpa i snårig skog för att hjälpa till att finna någon som gått bort sig , eller vid någon skogsbrand så växer ändå en stolthet fram att få vara med i detta och några som verkligen ger allt och lite till för att hjälpa dom som mest behöver det utan någon som helst tanke med att man utsätter sig själva för en fara. Så här kommer en liten bildkavalkad med dessa soldater ur Sveriges bästa dalabataljon:

ha en fin kväll

peter

Postat 2017-02-18 21:00 | Läst 2317 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera