I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Dalabataljonens KFÖ 2017

Sju dagar i fält med Dalarnas stolthet den 17 e Dalabataljonen. Jag blir lika imponerad varje gång jag är med dessa män och kvinnor som samlas under några dagar varje år för att träna och utbilda sig. Bataljonen  ligger i framkant när det gäller personal och än så länge den enda hv-Bataljon utrustad med en GRK-pluton. Jag följde ett kompani under 3 dagar och fotade deras framfart . Bilderna jag tar får ej planeras utan det måste skildra verkligheten som den är vilket ställer en hel del krav på fotografen att lära sig se ett bildtillfälle. Här kommer några bilder från mina dagar.

Peter Engman

Postat 2017-05-24 22:11 | Läst 3530 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Naturens själ

Vandringar in i en natur som håller på att skruda om från en blek till en färgprakt och lukten av skogen byts från en instängd lukt till en mer behaglig doft av nytt liv. Jag fyller mig själv med livslust och mitt ansträngda ansikte får en mer avslappnad profil. Fåglarna spelar upp en vårserenad och mitt i allt detta vandrar man med lätta steg och ögon som sprudlar av glädje.

Naturens egna dubbelexponering fångar upp mig längs ån och för en stund försvinner jag in i mitt bildskapande. En stund av stillhet där allt ljud runt om en försvinner och man fokuserar på vad själen sett. 

Livets rötter i all sin enkelhet och dessa rötter håller fast i det liv som ska gro och hålla dess färd fram i livet på en stadig grund. Reflekterar en stund över dessa rötter och hur dom ringlar sig fram över den karga marken .

Speglingar och himmel som förkunnar att vädrets makter är i någon form av oro. Sätter mig ned och bara njuter av den serenad småfåglarna bjuder på .

Ett svanpar kommer sakta glidande förbi där jag sitter och jag törs knappt andas för att inte skrämma dom utan tar mina bilder på dessa sångsvanar . Jag tar mig försiktigt bort från ån och fortsätter min färd mot det jag nyss lämnade men med lätta steg och ett sinne som sprudlar av glädje

peter

Postat 2017-05-13 12:13 | Läst 3288 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vårens första kväll

Tyst så tyst ute vid den lilla tjärnen , sätter mig ned vid strandkanten och låter vardagens bekymmer rinna av mitt fulla sinne och en djup suck hördes tydligt komma från mig. Andas in tystnaden och glada fågelkvitter från skogen stämde upp en serenad i sena kvällstimman. Vattnet på den mörka tjärnen låg spegelblank och solen på väg ned bakom Norrberget. känner mig så glad och lycklig över denna stund att få släppa vardagens bekymmer och bara få vara i stillhet.

Leende och fingret på avtryckaren förevigar jag dessa vackra svanar som förgyller den lilla tjärnen. För en stund glömmer jag tid och rymd och fokuserar på deras färd över vattenytan. Häller upp en mugg kaffe och dricker den med välbehag och fortsätter att följa paret .

Glad över att tillslut funnit några häckande sångsvanar letar jag motiv och bakgrunder . Lägger mig ned när dom börjar närma mig och på några meters håll passerar dom och bryr sig inte ett dugg om mig och kamerans smattrande.

Solen börjar färga himlen röd när den dyker ned bakom Norrberget och jag hinner får några bilder till innan jag måste lämna svanarna och ta mig till bilen innan mörkret kommer. Vårens första kväll och med ett jätteleende beger jag mig hemåt .

Ovanför bilen på hygget står denne herre och kollar in mig och jag hinner ta några bilder innan vårt möte avslutas med ett språng in i skogen , skrattar högt och känner pulsen återgå till det normala igen.

peter

Postat 2017-05-02 18:07 | Läst 3036 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera