I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Resa in i Midsommarnatten

Som så många gånger förr gör jag en resa in i midsommarnatten och som ofta så är ingen resa den andra lik. Olika upplevelser och denna gång höll jag mig mest djupt inne i skogen borta från allt som kan ha att göra med civilisationen. Dimman var tät och morgon kylig, bilens temperaturmätare visade 4 grader, jag känner jag lever upp under dessa stunder i ro och fokuset ligger på att njuta av denna stund. Stannar gör utflykter när jag finner nått värt att föreviga av nattens resa.

Över ytan kommer en morgonpigg lom farandes och en start på dagens dykande för att samla föda till dennes små. Jag samlar ihop mig och fortsätter min vandring in i gryningen , känner hur hela mitt inre får en bost av allt detta denna färd mot gryningen skänker mig.

Lupiner i motljus och midsommar är väl blommornas tid och den tid då man finner dessa färgsprakande oaser med dessa blomster. stannar upp för en stund och njuter av morgonen. Tiden går så fort så fort när man finner en stund av lycka och jag reser vidare mot gryningen.

Björkens blad kysser den lilla åns yta och solen lyser upp deras möte . Kameran låter högt i morgonen och mina ögon lyser av lycka av att få se allt detta morgonen och vår fantastiska natur bjuder på bara man orkar sig upp för att möta den i all sin prakt.

Ett sista ögonblick från morgonen , min kropp har laddats med ny energi och det känns lugnet har gjort mig trött och jag tar farväl av gryningen för att resa hem.

får önska en glad midsommar här från Dalom

peter

Postat 2017-06-23 13:55 | Läst 4197 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

På flykt undan verkligheten

Dimman var verkligen tjock denna morgon och även om solen var på väg upp så förstod man det skulle ta sin lilla stund innan solen tog sig igenom den tjocka dimman som lagt sig som ett täcke över dalen. Vädret dom senaste dagarna har inte vart så speciellt bra och på lördagen föll det ned en massa regn, kollade på vädret på kvällen och skulle vara sol några timmar på morgonen . Ibland så känns det så befriande att låta kameran vara och bara promenera längs sjön och släppa ut allt som byggs upp i ens inre den senaste tiden. Byxorna dyblöta upp till knäna men vad gör det om hundra år? inte mycket , trycket inombords pyser långsamt ut och man låter den alltför bistra minen breda ut sig till ett leende som räcker från öra till öra.

Jag kommer på mig själv med att prata högt för mig själv kollar så ingen hörde mig och skrattar högt åt mig själv . Dom senaste veckorna har vart dryga och ibland eller stundtals har jag vart beredd att ge upp stormen. Jag sätter mig ned vid kanten av sjön tänder en cigarett och dricker lite kaffe. Någonstans ute där i dimman stämmer tranorna upp till serenad i gryningen.

Solen börjar ge himlen och molnen en svag färg strimma och det är min tid nu och kameran jobbar där i gryningen för att fånga in allt den ser. tiden stannar upp och jag njuter av flykten från verkligheten en stund i dimmornas land. Känner glädjen och lusten få fart på själen och ögonen byter skepnad från tröttna slitna till ögon som sprudlar av lust till verkligheten. 

I dimman kommer en familj fram med sina små från nattens lega och tar sig ned till sjön för att bege sig ut på säker mark igen. Nytt objektiv på gång till kameran 70-200 2.8 känns som det objektivet kommer komplettera det jag redan ha bra och sedan blir det nått fast objektiv. Dimman börjar lätta så smått och anspänningen som släppt gör sig påmind och jag gäspar högt där vid sjön.

Solens strålar skär genom dimman och i dunklet så bjuder morgonen på ytterligare glädjeämnen denna morgon. Jag sätter mig i bilen och börjar färden hem igen för att sova. Svårt med ord förklara denna mani att leva en stund i ro i grynings landet men för mig gör det allt värt och med friskt sinne somnar jag.

Peter

Postat 2017-06-12 17:30 | Läst 9070 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

När natten blir till dag !

Känns som evigheter sedan jag begav mig ut i natten med kameran för att möta födelsen av den nya dagen. Ska erkänna i den stressiga tillvaron jag har nu har jag glömt hur lugnande för själen dessa resor i natten är. Ingen mål med resan utan mer för att få tillbaka det där lugnet och själen ska få en bost av ro. Jag hamnade nere i Grängshammar just som solen började sin klättring på den nya dagen.

En morgon nere vid ån glömmer man sällan och den lilla ån var fylld av liv och nya liv som testar åns vatten kanske för första gången. Allt försvinner bort inom en och för en stund så hör jag bara kamerans klickande och  värmen av lycka som värmer upp hjärtat.

Resan fortsätter längre in i landet ro och solen bjöd på ett nytt skådespel och åter igen glöms tid och rymd bort. Jag sätter mig ned och bara andas in den färska morgon luften och släpper alla tankar som mörkat ens sinne för en allt för lång tid. 

En groda kommer simmandes upp mot ytan för att hälsa och för att dela den friska morgon luften. Hälsar artigt på den och reser mig för att att fortsätta min resa in i det okända landet.

En älgtjur stod där i skogsbrynet och gav mig en blick och kameran jobbar för en stund och jag tittar upp och ropar hej på den blivande skogens konung men han vände sig om och försvann in i dunklet .

En sista bild från min resa in i gryningen och trött inombords efter alla nattens upplevelser men ett ljusare inre och lättare sinne styr jag min färd hemåt och den väntande sängen .

allt gott

peter

Postat 2017-06-03 13:46 | Läst 4189 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera