I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Vintervandring med kameran

Har inte fotat så mycket trots att för första gången på länge så har vi rejält med snö, men har blivit några vändor. Solen har inte vart synlig på länge men får väl vara okej och temperaturen har hållit sig på lagom temp. Har hittat flera av mina bilder på ställen där dom inte ska vara så nu blir det ram runt dom , trök men hör liksom till tiden att ta andras jobb . 

En av få dagar med sol då man vart ute men glädjen av att mötas av solen, biter fint även på en trött mas. Var nog den kallaste morgonen denna vinter detta -15 grader men myggen höll sig borta och varmt kaffe smakar ju bättre när det kyler ute. 

Snön tynger ned trädens grenar och vi har ca 70 cm snö så inga längre sträckor orkar man med ute i skogen. Njuter varje minut när man får ro att vandra längs sjön. har skaffat ett nytt stativ som är betydligt lättare än det gamla och en fröjd att använda det. Mitt 70-200 f 2.8 är det som för det mesta sitter på och är nöjd med detta.

Tyvärr så har sångsvanarna som fanns i början av vintern här lämnat trakterna och trök då dessa svanar ligger en varmt om hjärtat men dom dyker nog upp här så småningom. Älgarna och andra av skogen djur förstår har det svårt dessa tider att ta sig fram i den djupa snön så det har inte syns till så många av dessa heller.

Vägar man far fram på och snövallarna växer sig högre för varje gånga man är ute och jagar med kameran. Längtar efter våren nu men känns som vintern kommer hålla sig fast ett bra tag till.

Några bilder från dagar som varit nu hoppas man på att solen håller sig framme mer och man får tid att vara där ut och söka bilder och stunder av ro

Peter

Postat 2018-02-16 17:31 | Läst 6574 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera