I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Arla Morgonstund!

Vaknade före klockan och ögonen tog sin lilla stund innan dom fick liv, några koppar kaffe senare så var dom vakna och redo för fotoäventyr vid älven. 10 grader kallt hemma byttes mot -16 nere vid älven så kylan nöp friskt i kinderna. Man måste ju säga man blir imponerad av dessa sjöfåglar att dom klara av det kyliga vattnet men dom är ju av annan uppbyggnad än vi människor. Sångsvanar ligger mig varmt om hjärtat, så här kommer lite bilder från dagens äventyr. Med i kameraväskan låg canon 6d och mitt 70-200 2.8

Kärlek i luften det är vår även om temperaturen säger nått annat. När sångsvanarna bildar par är det för livet .

Några av morgonens bilder

Får önska en glad påsk 

peter

Postat 2018-03-30 13:36 | Läst 5827 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotograf i kronans tjänst

Börjar bli några år nu som jag har hållit på och fotat 17e Dalabataljonen , börjar mer och mer hänga med och åren har vart lärorikt för en annan då det krävs en hel del för att fota och hitta bilder. Arrangera bilder är strängeligen förbjudet förutom då man tar Gruppbilder dvs när man står uppställda. Nybliven info/befäl inom bataljonen så kommer bli lite utbildningar framöver. Som inf/bef har man hand om möten med press och sätter upp pressmöten och information. Nå mer om det sen, jag har mina två kameror canon 6d och 70d som passar perfekt för dessa fotouppdrag och som ofta sitter mitt 70-200 F2.8  17_40 f4.5 på. Kul träning är det att gå omkring leta och finna bilder direkt där det händer i skogen.

Har för det mesta full tillträde till att fota utan hinder men ibland behövs fototillstånd för att få fota och på vissa ställen får man glömma helt att fota då det råder fotoförbud även för fotograf i grönt. Detta har lärt mig att alltid fråga innan jag fotar och slipper på så vis obehag senare och tycker det är viktigare att fråga än att bara köra på.

Hovfotografen är det öknamn man fått och många vet vem man är nu när man kommer travande med kameran och för det mesta är det glada tillrop. Genom Dalafänikans försorg har jag under vintern lärt mig flyga drönare och börjat ta bilder med denna, kul då världen ser annorlunda uppifrån och som ofta så går naturfotografen igång i en. Kommer bilder lite senare från dessa flygtillfällen.

Denna vackra hund ingår i hundgrupperna som finns på Bataljonen. Jag älskar verkligen dessa dagar i grönt som tagit mig ut på resor och fotouppdrag år Hemvärnstidningen och tänker fortsätta satsa på detta ett tag till. Dokumentära bilder handlar det mycket om, och bilder som ska användas för reklam så mycket är ren sådan ibland händer det man fotar action.

 Känner jag har mycket kvar att utveckla och utmanar mig som fotograf att göra det svårare för mig själv, för att fortsätta utveckla mig och framför allt att våga på det omöjliga som ofta handlar om egna begränsningar men när man testat så vet man. Men det viktigaste att man är ödmjuk inför uppgiften och hålla sig stadig på jorden.

Ha en fin dag

Peter

 

Postat 2018-03-17 16:30 | Läst 8613 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Vinterbilder från Vintrigt Dalom.

Snöar fortfarande här och börjar att undra när det ska vända för snart finns det inte plats för all snö här hemma i trädgården. Nå våren dyker säkerligen upp när det är dags ,när man ser tillbaka på åren som vart så var det ett tag sedan det var sådana massor här. Har vart sparsamt med resor ut med kameran som jag skrev i förra blogginlägget men alla har vi haft våra downs and ups när det gäller foto.

Men planer för året finns och skönt att få vila avtryckarfingret i väntan på lusten att färdas ut på markerna igen. Vintern trots all snö har vart helt okej och kylan har hållits sig kring 15 minus som mest. Lusten att skriva finns där ibland men inte som förr när man skrev bloggar varje dag, å andra sidan har man ju inte alls nått av större vikt att förmedla heller.

Önskar ibland att lusten finns där allt jämnt men med tanke på senaste årens ivrigt fotande så har det mättas av det och kanske inte så konstigt det gör så. Men ställer högre krav på mig själv när jag fotar så det blir inte lika mycket bilder på kortet som det gjorde då. Lite kul är det dock att gå igenom bilder man tog för ett tag sedan som fått ligga i källaren och vänta på redigering och man upptäcker hur annorlunda man tänker om en bild om den får vara ett tag.

Man har avverkat en massa skog på markerna jag brukar vandra så det ser inte lika dant ut nu både på gott och ont så man får se hur det kommer se ut när det börjar bli grönt ute. Alltid kul att utmana sig själv att hitta nytt på områden man har vart flera gånger tidigare och som ofta så är ljust olikt .

Sista bilden har jag lekt med i color efex och gillar dessa för att man kan göra så mycket mer med bilder. lek och testning i olika program utvecklar sinnet och tycker om att mixtra lite för att hitta sånt som ger lite mer sting.

ha en fin kväll

Peter

Postat 2018-03-11 19:15 | Läst 4448 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera