I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Fotoresan !

Sitter vid köksbordet och funderar lite på min resa och allt man fått uppleva. Fick min första digitala kamera i julklapp , en canon 1000 d med tillhörande objektiv 18-55 inget mycket att skryta med kanske men så där i början så var det perfekt att börja med och framför allt onödigt att köpa dyra saker innan man finner om denna väg är den man vill gå eller rentutav vad målet med resan är. Jag tror fotograferingen för min del var en form av pys ventil mot vardagen och ett sätt att finna ro.

Finns mycket att prata om och det finns mycket glädje på resan men finns och saker som är mindre kul. Det var väldans naturligt att jag hamnade med kameran i naturen då jag större delen av mitt liv funnit ro i skogen och man kunde finna allt det där som vardagen saknade. Om man skulle summera all den tid jag lade ned i början på mitt fotande så blir det nog en hel del tid och mil i bilen. men törsten av att lära sig och våga pröva saker gjorde drivet framåt allt starkare och tycker att allt detta har gjort mig till en säkrare fotograf och det kan alltid bli bättre. Men skulle man ge råd till någon ny fotograf så skulle nog mitt råd vara att testa våga och pröva.

Allt eftersom intresset för fotografering växte så började jag att handla mer prylar och andra kameror och jag använder mina objektiv flitigt och lär mig använda dom till allt möjligt fotande och när jag känner jag behöver nått annat för att nå längre eller finna nått annat ja då köper jag nått mer passande för det fotandet. mitt 17-40 och 70-200 är dom som följer med på dom flesta resorna eller uppdragen. 

Har vart mycket resande på utställningar och föreläsningar som jag haft och just nu känner jag en mättnad på det och försöker hitta tillbaka till ruta ett , varför man började att fotografera. Målet på resan är nog detsamma som när jag började att finna ro och någonstans på resan glömde jag bort allt det där. Fotograferingen har givit mig så mycket och alla dessa resor har givit mig nya möten med nya människor .

Nyfikenheten har tagit mig ut på vägar och resor och utmaningar av alla det slag . I sommar kör vi vår fotografiska resa igen men denna resa blir den sista och för egen del så börjar den helgen en ny resa med ny utmaning för min del. Men innan detta så blir det en vår och sommar att se fram emot och varma sommar nätter att färdas fram i.

Peter

Postat 2018-04-21 11:12 | Läst 5951 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera