I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Till alla dessa kämpar!

Sitter här hemma och vilar upp efter några dygn vid branden skjutfältet  Älvdalen. Försöker fundera på vad jag ska skriva för att försöka förklara hur det är att jobba i sådana förhållanden. Värmen är vår värsta fiende då temperaturen ute ligger kring 30 grader och lägg till värmen från elden så förstår ni att det inte är någon dans på rosor. Kameran var med men låg för det mesta nedbäddad i skyddsväskan, miljön och damm, vatten som fanns ständigt hängande på en gjorde så att jag bestämde mig för att inte använda den så den skulle paja helt.

Men tillbaka till branden och alla dessa människor som kommer tillsammans för att bekämpa dessa bränder. Män kvinnor kämpar sida vid sida svartbrända av sot och kläder blöta av svett och armar som värker efter slangdragning i hård terräng och ibland ska slangen dras kilometer vis för att stoppa branden på ett nytt ställe, nytt kopplingsställe fler slangar ut så pågår det i timmar och man sätter sig ned där man är sover en stund, dricker lite vatten sen kämpar man på mot lågorna och bekämpningslinjer som ska hållas till varje pris.

Ska någon äras är det väl alla dessa som kämpar, alla dessa som ser till vi får mat och vatten  dessa frivilliga som bidrar med det dom kan, man ser med stolthet hur svåra stunder enar oss.

Helikopter bild över området fotograf jag

Helikopter bild  fotograf jag

Ha en bra dag 

Peter

Postat 2018-07-27 08:43 | Läst 4357 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera