I Huvudet på en Dalmas björkar och annat....

Vinterbilder från Vintrigt Dalom.

Snöar fortfarande här och börjar att undra när det ska vända för snart finns det inte plats för all snö här hemma i trädgården. Nå våren dyker säkerligen upp när det är dags ,när man ser tillbaka på åren som vart så var det ett tag sedan det var sådana massor här. Har vart sparsamt med resor ut med kameran som jag skrev i förra blogginlägget men alla har vi haft våra downs and ups när det gäller foto.

Men planer för året finns och skönt att få vila avtryckarfingret i väntan på lusten att färdas ut på markerna igen. Vintern trots all snö har vart helt okej och kylan har hållits sig kring 15 minus som mest. Lusten att skriva finns där ibland men inte som förr när man skrev bloggar varje dag, å andra sidan har man ju inte alls nått av större vikt att förmedla heller.

Önskar ibland att lusten finns där allt jämnt men med tanke på senaste årens ivrigt fotande så har det mättas av det och kanske inte så konstigt det gör så. Men ställer högre krav på mig själv när jag fotar så det blir inte lika mycket bilder på kortet som det gjorde då. Lite kul är det dock att gå igenom bilder man tog för ett tag sedan som fått ligga i källaren och vänta på redigering och man upptäcker hur annorlunda man tänker om en bild om den får vara ett tag.

Man har avverkat en massa skog på markerna jag brukar vandra så det ser inte lika dant ut nu både på gott och ont så man får se hur det kommer se ut när det börjar bli grönt ute. Alltid kul att utmana sig själv att hitta nytt på områden man har vart flera gånger tidigare och som ofta så är ljust olikt .

Sista bilden har jag lekt med i color efex och gillar dessa för att man kan göra så mycket mer med bilder. lek och testning i olika program utvecklar sinnet och tycker om att mixtra lite för att hitta sånt som ger lite mer sting.

ha en fin kväll

Peter

Postat 2018-03-11 19:15 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vintervandring med kameran

Har inte fotat så mycket trots att för första gången på länge så har vi rejält med snö, men har blivit några vändor. Solen har inte vart synlig på länge men får väl vara okej och temperaturen har hållit sig på lagom temp. Har hittat flera av mina bilder på ställen där dom inte ska vara så nu blir det ram runt dom , trök men hör liksom till tiden att ta andras jobb . 

En av få dagar med sol då man vart ute men glädjen av att mötas av solen, biter fint även på en trött mas. Var nog den kallaste morgonen denna vinter detta -15 grader men myggen höll sig borta och varmt kaffe smakar ju bättre när det kyler ute. 

Snön tynger ned trädens grenar och vi har ca 70 cm snö så inga längre sträckor orkar man med ute i skogen. Njuter varje minut när man får ro att vandra längs sjön. har skaffat ett nytt stativ som är betydligt lättare än det gamla och en fröjd att använda det. Mitt 70-200 f 2.8 är det som för det mesta sitter på och är nöjd med detta.

Tyvärr så har sångsvanarna som fanns i början av vintern här lämnat trakterna och trök då dessa svanar ligger en varmt om hjärtat men dom dyker nog upp här så småningom. Älgarna och andra av skogen djur förstår har det svårt dessa tider att ta sig fram i den djupa snön så det har inte syns till så många av dessa heller.

Vägar man far fram på och snövallarna växer sig högre för varje gånga man är ute och jagar med kameran. Längtar efter våren nu men känns som vintern kommer hålla sig fast ett bra tag till.

Några bilder från dagar som varit nu hoppas man på att solen håller sig framme mer och man får tid att vara där ut och söka bilder och stunder av ro

Peter

Postat 2018-02-16 17:31 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Tankar i arla julmorgon !

Julen är gemenskapens högtid och vi samlas med nära och kära för att fira jul. Mina tankar går till alla dessa som på ett eller annat vis inte får uppleva den som många av oss får. Finns många olika vägar varför det är så och för många av dessa så känns denna tid extra tung. så låt oss skänka alla dessa en tanke och en önskan om julfrid. 

Och till sista en varm tanke till alla som måste jobba trots det är jul !

God-jul till er alla från ett snöigt Dalom

Peter

Postat 2017-12-24 10:26 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fotoåret 2017

Ett år som vart sparsamt med fotandet men det blev lite bilder dock tagna under det år som gått. så här kommer mitt år månad för månad:

Januari

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Får passa på att önska en God-jul och ett fint fotoår 2018

Peter

Postat 2017-12-08 15:58 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

På nya vägar

Har tagit det väldigt lugnt under ett tag med kameran och fokus har varit på en massa annat under ett tag. Men lite bilder har det blivit under höstmånaderna . Diabetesen har fått mig att fokusera på annat och det handlar om att finna en bra väg då det gäller mat och motion. Är inte så enkelt jämnt att ständigt tänka på vad man äter men tillslut hittar man nog in på rätt spår. nog om det här kommer några höstbilder:

Nya gluggen 70-200 f2.8 är jäkligt bra och ska bli kul att testa den vidare sen

ha en fin kväll

peter

Postat 2017-10-29 20:31 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 245 Nästa