Låt bilden mogna!

Min gode vän Jan-Peter ställer sina bilder han tagit långt efter bilden blev till. På sätt och vis ett smart sätt då man ser på en bild flera månader senare på ett annat vis än då bilden blev tagen. Jag började själv göra djupdykningar ner i arkivet och bilder som jag tagit 2015. En del bilder har jag ställt direkt eller redigerat för att använda till blogg eller för att jag tyckte bilden var ok. Men många av dessa bilder jag redigerat upptäckte jag att man såg på ett annat sätt nu än vad man gjorde då. En enkel förklaring är ju man utvecklar sitt bildseende och man ser på den på ett annat sätt.

Våren 2015 och nere vid ån Grängshammar en knipas flykt och en bild jag glömt bort. dammade av den och redigerade den i silver efex och bilden fick en annan lyster och utseende i svart/vit och sen är det lite så att en del bilder passar bättre i svart/vit.

En annan bild på samma knipa fast i annan vinkel och i färg.

En hare på en äng och tidig höstmorgon .

 Bilder som legat en stund i arkivet för att mogna och vilken glädje att minnas tillbaka till tider som flytt. Sen är det ju också en för del med detta det blir tommare i arkivet då vissa bilder blir nog inget av. Jag förstår lite hur den gode Jan-peter tänker och kanske en sak att testa, ladda upp bilder låt dom ligga för att under hösten gå igenom arkivet och se på dessa minnen med andra ögon.

ha det

peter

Inlagt 2017-03-14 18:48 | Läst 3762 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Låter tänkvärt det du säger! Känns rätt! Ett 'ilandsproblem' idag jämfört med 'förr' är ju hur enormt mycket mer bilder som ofta tas, bilder som många gånger håller måttet för ens egna krav, men vilka ska man välja ut bland kanske 400 bilder som blev kvar, efter sortering och urgallring.. till exempelvis en blogg.. Men visst märker man att vissa bilder blir bättre efter ett tag, även om många bilder togs från början.. Den svartvita bilden på Knipan ovan känns helt rätt, jämfört med den i färg..
Hälsn!
Svar från Thordur 2017-03-14 19:45
Tack för raden. Jupp bilder ses på annat vis efter en stund
Helt klart växer vissa bilder med tiden.
Jag har suttit och valt bilder till Kamera och Bilds Grand Prix nu på kvällen.
Tema "på gatan" så den är ju öppen för tolkningar.
Och jag hittade en del som jag förbisett tidigare...
Förstan blev riktigt fin, gillar den sista också. Att bilder blir liggande innan man gör vid dem kan ju hända ändå, om jag t.ex. tar många bilder på sommaren, så kan en del ligga till vintern då det passar bättre att sitta inne och redigera. Och då brukar det vara lättare att kasta och sortera med "nya" ögon.
Bilden med haren- och Watership Down blixtrar förbi i tanken. Handlade visserligen om kaniner. Tack för den bilden!