Med Kameran in i gryningen

Stod länge och funderade igår om jag skulle offra en natts sömn med ännu en tur ut i friheten och trotts att allt inom mej sa du borde sova så ställde jag klockan på 03.45 . Upp med dom bruna ögonen som hade svårt att fatta att dom skulle vakna nu, men övriga kroppen hade redan lämnat sängen innan ögonen förstod att här blir det inge mer sömn. Utmärkt väder idag med så jag tog en längre tur denna morgon.

Första morgonljuset vid Myggtjärn och höga iso tal , lugnt och stilla runt mej där jag står och kan konstatera att det var betydligt varmare idag än förra gången jag var ute. Egentligen så är det denna tid man bör vara vaken om man vill fånga naturen och allt som vaknar till liv denna tid. Jag har radion som sällskap även denna natt , önskemusik så varierat utbud men ändå sådan musik man har minnen till.

Mötte den ensamma tranan där ute och helt obekymrad av min närvaro så spatserade den omkring på åkern och jag höll mig lugn och inga glädjetjut. Låg en bra stund i slänten och likt en soldat ålade jag mig så nära jag tordes.Egentligen så kan jag tycka att tranor inte är speciellt vacker men allt är i betraktarens ögon. Tog farväl av den långbente kompisen och fortsatte min färd längre in på skogen.

Två storlommar simmar sakta fram över den spegelblanka tjärnen och jag tar en stund i ro här och smakar av det kaffe som fick följa med. Inom mej så sprids en behaglig värme båda av det varma kaffet och stunden här ute. Morgonen bjöd inte upp till samma dimma som igår men det spelar ingen större roll.

Ute på myren ett stycke längre bort hade orrarna dans och sång nummer men tyvärr var dom inte lika glada åt mitt sällskap så dom for till väders så fort dom såg mig komma genom skogen. Även en tjädertupp med full utslaget stjärtparti kom traskande genom skogen men denne fotograf var långtifrån lika snabb som tjädern som likt fåglarnas Ingemar Stenmark flög iväg mellan stammarna med en säkerhet i svängarna som skulle nog få Ingemar att blekna.

Drillsnäppan hade intagit min favis plats nere vid sjön men bjöd in mig att sätta mig ner bredvid denne glade gynnare och under en stund så visar den upp sig från sin bästa sida så jag fick ta lite bilder av honom eller henne, Små fåglar är inte mitt starkaste kort och inget jag brukar fota men kunde ju inte säga nej till detta tillfälle.

Morgonens sista bild och min sista färd in i gryningen på ett tag. två fina resor in mot gryningen och ett lite gladare sinne bär man med sig av dessa två dagar.  Men dessa resor har även väckt lusten hos mej att skärpa till mig och ta mig ut oftare på dessa resor som ger så mycket.

Peter

Inlagt 2016-05-07 09:33 | Läst 3189 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snyggt Peter! Alltid lika intressant att följa med på dina morgonturer..... Fina bilder och tänkvärda betraktelser.
/Uffe
Svar från Thordur 2016-05-18 17:21
tack uffe =)
Underbart! Ska själv försöka komma upp ur sängen nån gång, gryningen är bäst.
Svar från Thordur 2016-05-18 17:21
tack stefan=)
Väldigt fint! En morgon som verkligen gillas genom dina bilder!
Ha det bra!
Svar från Thordur 2016-05-18 17:21
tack micke =)
Hej Peter!

Tack för att du klev upp mitt i natten! Så att jag fick möjlighet att se dina underbara bilder. Gryningsljuset har du fångat på ett utmärkt sätt. Sedan är jag även förtjust i att drillsnäppans spegelbild ramas i av stenarna i vattnet. Via din profilsida såg jag att du bor i Dalarna. Så jag gissar att bilderna är tagna där i trakterna. Spännande för en Östgötabo att se lite Dala-natur.

Mvh Lisa
Svar från Thordur 2016-05-18 17:21
tack för fina rader lisa =)