När natten blir till dag !

Känns som evigheter sedan jag begav mig ut i natten med kameran för att möta födelsen av den nya dagen. Ska erkänna i den stressiga tillvaron jag har nu har jag glömt hur lugnande för själen dessa resor i natten är. Ingen mål med resan utan mer för att få tillbaka det där lugnet och själen ska få en bost av ro. Jag hamnade nere i Grängshammar just som solen började sin klättring på den nya dagen.

En morgon nere vid ån glömmer man sällan och den lilla ån var fylld av liv och nya liv som testar åns vatten kanske för första gången. Allt försvinner bort inom en och för en stund så hör jag bara kamerans klickande och  värmen av lycka som värmer upp hjärtat.

Resan fortsätter längre in i landet ro och solen bjöd på ett nytt skådespel och åter igen glöms tid och rymd bort. Jag sätter mig ned och bara andas in den färska morgon luften och släpper alla tankar som mörkat ens sinne för en allt för lång tid. 

En groda kommer simmandes upp mot ytan för att hälsa och för att dela den friska morgon luften. Hälsar artigt på den och reser mig för att att fortsätta min resa in i det okända landet.

En älgtjur stod där i skogsbrynet och gav mig en blick och kameran jobbar för en stund och jag tittar upp och ropar hej på den blivande skogens konung men han vände sig om och försvann in i dunklet .

En sista bild från min resa in i gryningen och trött inombords efter alla nattens upplevelser men ett ljusare inre och lättare sinne styr jag min färd hemåt och den väntande sängen .

allt gott

peter

Inlagt 2017-06-03 13:46 | Läst 4096 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från din tidiga morgonresa. Här stämmer verkligen ordspråket "Morgonstund har guld i mun". Att fånga morgondimman i rätt ljus ger en stark upplevelse, väl värd obehaget att gå upp så tidigt. //Anita
Vackra bilder som vanligt från dig.