Närmare till gud !

Uppe på Nipfjället finns det 3 st toppar och den högsta är molnet och är Dalarnas högsta punkt. Ett bit nedanför den finns en topp jag tror dom flesta som är hit vandrar upp till och det kan tyckas som en liten resa upp mot toppen men när man väl börjar gå så kan den nog kännas betydligt längre. I alla fall för en annan som har tappat en del kondis men upp kom jag och belöningen är stor.

När man står här närmare till gud och nära molnen så slås man av hur vidunderligt vackert det är i vårat land. städjan reser sig där i bakgrunden och för nått år sedan var ju upp där .

Ren finns det gott om här uppe och jag hade två saker jag ville fota och det var ren i motljus och ren i dimma . Renen är en symbol för fjällvärlden och dessa renar ägs av idre sameby,

Städjan igen det är lite svårt att låta bli att fånga städjan ur olika vinklar då fjället har en central roll här uppe.

Denna dock ej i dimma men fick en bra bild på en i dimma också sista morgonen men det får bli en annan blogg.

Tiden går fort och mina tre dagar är till ända, jag har fått fota mycket och framför allt har jag gått mycket och vistas ute hela tiden vädret helt ok och en morgon med sagolik dimma och sol så nått mer kan man ej önska sig. stugan var alla tiders och nästa gång jag far hit senare i höst vet jag vilken stuga jag vill ha.

Tar ett vemodigt farväl av nipgubben och lämnar honom bakom mig i backspegeln. Sova en stund innan färd hem och säger på återseende till personalen på hotellet och styr färden hem

Peter

Inlagt 2014-08-31 20:03 | Läst 3384 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ofantligt fina vidder vi har i vårt land och även i våra grannländer! Den översta bilden är riktigt härlig...
Ha det bra!
Svar från Thordur 2014-09-07 08:27
tack micke =)
Vackert där uppe på fjället
Svar från Thordur 2014-09-07 08:27
det är det Bengt=)
Det var inte länge sedan jag var däruppe och vandrade. Det är verkligen vackert. Snygga bilder fick du på renarna också!
Svar från Thordur 2014-09-07 08:28
tack Tommy =)
Ja, det funkar ju inte med Blackhawk om man blivit Ren-levandsmänniska.... :) Ett steg närmre gud... ett val bättre än den andra riktningen... ;) Fina bilder Peter!! Du har kanske nått toppen... ;))
Ha en fin fotografisk framtid!! //Peter
Svar från Thordur 2014-09-07 08:28
hehhehe tack din tok ;)
peter
Fin selfie där på slutet. :)
-affe
Svar från Thordur 2014-09-07 08:28
hehehhe jupp
peter
Har ännu aldrig kommit så långt upp i vårt långa land. Roligt då att få se hur vackert det är genom de bilder du förmedlar och det väcker en längtan att någon gång få besöka dessa hisnande vidder och höjderna "närmare gud" ;-)
De två översta bilderna blir favoriterna för min del - den första för att den återger det dramatiska landskapet och det lynniga vädret mycket karaktärsfullt samt förgrunden är intressant fångad.
Den andra bilden är fin med den varma tonen och silhuetten av renen som trippar fram över bergskammen.

Hälsningar/Kirsten