Naturens själ

Vandringar in i en natur som håller på att skruda om från en blek till en färgprakt och lukten av skogen byts från en instängd lukt till en mer behaglig doft av nytt liv. Jag fyller mig själv med livslust och mitt ansträngda ansikte får en mer avslappnad profil. Fåglarna spelar upp en vårserenad och mitt i allt detta vandrar man med lätta steg och ögon som sprudlar av glädje.

Naturens egna dubbelexponering fångar upp mig längs ån och för en stund försvinner jag in i mitt bildskapande. En stund av stillhet där allt ljud runt om en försvinner och man fokuserar på vad själen sett. 

Livets rötter i all sin enkelhet och dessa rötter håller fast i det liv som ska gro och hålla dess färd fram i livet på en stadig grund. Reflekterar en stund över dessa rötter och hur dom ringlar sig fram över den karga marken .

Speglingar och himmel som förkunnar att vädrets makter är i någon form av oro. Sätter mig ned och bara njuter av den serenad småfåglarna bjuder på .

Ett svanpar kommer sakta glidande förbi där jag sitter och jag törs knappt andas för att inte skrämma dom utan tar mina bilder på dessa sångsvanar . Jag tar mig försiktigt bort från ån och fortsätter min färd mot det jag nyss lämnade men med lätta steg och ett sinne som sprudlar av glädje

peter

Inlagt 2017-05-13 12:13 | Läst 3194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket vacker bild den första, som tryckt på ett lakan.
Som vanligt en serie riktigt fina bilder från dig.