Nytt fotoprojekt !

Lugnt och fint på fronten och kameran får vila men idag så tog jag med den ut på en vandring längs sjön här hemma. nästan 10 grader kallt på sina håll och det var absolut myggfritt. Elisabeth Landerberg och Niklas Virsen och jag håller filar ihop ett projekt som kommer att bli rätt så stort och en hel del jobb och tid kommer det att bli, vad det kommer handla om är lite hemligstämplat än så länge men det kommer naturligtvis handla om ett djur.

Vädret har vart lite till och från och jag har jobbat en hel del men denna solnedgång fick jag se innan den lilla bilen beslöt sig för den behövde till verkstaden igen! nå inget att gråta över och vädret denna morgon bjöd på dimma och rejält kallt väder som sagt, men helt okej för det var skönt med rejäl frisk luft och mungiporna åkte upp:

På sjön börjar isen lägga sig i vikarna och fortsätter kylan så står det inte på förrän isen har täppt till sjön. Förra året kom snön i slutet av November så får se om det blir lika i år igen. Jag promenarar i rask takt i mellan varven för att få igång apostlahästarna .Det är stilla och över sjön rullar en vägg av dimma in och snart är allt grått runtomkring en.

På sina håll tränger solen igenom och det blir rätt läckert sken på sina håll. Jag stannar upp och kliver ned till sjökanten och ett pågående dammbygge gör att man kan gå långt på den torra sjöbotten. Ett par änder kommer för att hålla en sällskap på färden. Deras glada kvackande får en att skratta till ibland.

Jag anslöt mig till deras höjd och tog lite bilder på deras simmanden hit och dit, innan jag tackade för mig och fortsatte min färd längs den torra sjöbotten. En svartmes anslöt sig och den började kvittra så glatt där den satt i ett träd framför min färd och stannade en stund för att beskåda den lilla mesens hoppande mellan grenarna.

Jag drack en kopp kaffe och satt en stund , vilade inför hemfärden och dimman blev allt tjockare . På lördag blir det fotomässan med hans och stig och det ska bli kul, tidig morgon och färd mot Stockholm blir det. Jag fortsätter min färd hemåt och det känns temperaturen har klättrat ned mot det varmare hållet.

Väl tillbaka till den lånade bilen så tog jag fram handskarna som man glömt kvar i bilen och händerna har fått en liten ny färg.

Jag fick ny energi men värme på händerna så det blev en promenad till i det sköna vädret och även om dimman gömde solen så var det ändå skönt ute och ett häftigt sken.

så här såg det ut över sjön=) Rena London dimman liksom och med den for jag hem till goa värmen där hemma och en lite stund på sängen med en god bok i hand =)

ha det

Peter

 

Inlagt 2013-11-20 18:51 | Läst 4562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hemligheter är kul!
Pssst! du kan väl viska lite till mig bara? Ingen kommer höra ;-) hehe

Ha det gott!
Svar från Thordur 2013-11-20 19:15
hehe klart det det handlar om gnagare ;) syns vi på lördag ?
tomazon 2013-11-20 20:01
Maybe. Det finns en konkurrerande aktivitet som kan komma emellan, men vi får höras på tel.
Så fina bilder!!!!
Svar från Thordur 2013-11-20 19:30
tack Anneli =)
Fina naturbilder i vanlig ordning :)
Svar från Thordur 2013-11-24 19:11
tack Micke=)
Ska bli spännande att se vad era hemligheter leder till! =)
Fina bilderPeter!
Ha det tokbra!
Svar från Thordur 2013-11-24 19:11
mmm det blir det =))) tack fröken
peter
Fint och härligt att se din promenad... Vackra bilder och jag känner igen det där med kalla fingrar... Fast, era mygg som tåler minusgrader har jag inte upplevt i huvudstaden... ;)
Och kul med er plan... Hemligt?? Jag tror att det är Elisabeth och Niklas som ska ta en "Selfie" av dig... ;)
Ha en fin kväll Peter! //Peter
Svar från Thordur 2013-11-24 19:12
hehehhhe en selfie ???av mig !!!! gudars skymning hahha tack för raden och som vanligt som får man sig ett skratt
ha en fin kväll
peter
Vackert vintrigt måste jag säga
Ta de lugnt i skogen
Svar från Thordur 2013-11-24 19:12
tack Bengt=)
Spännande! Ni uppdaterar väl oss med ert projekt vad det lider?!
Ha det fint bland dimmor, vargar och skogsrån!
ewa
Svar från Thordur 2013-11-24 19:13
det dyker nog upp en blogg då och då=) tack Ewa=)
peter
Jag vet, jag vet....;) men tiger som muren....;) Underbara bilder som alltid Peter och hoppas bilen är klar nu så vi kan ut och fara på skogvägarna igen...:) Ha en underbar dag i Tokholm!!! Inte alls bitter över att jag måste jobba hela dagen... haha... men ha så skoj så hörs vi och du får rapportera lite från mässan!! KRAM
Svar från Thordur 2013-11-24 19:14
hehhehe just fan det gör du=) jupp bilen redo för färd med bästa limpan och tack och en överljuds kram=)
peter