På flykt undan verkligheten

Dimman var verkligen tjock denna morgon och även om solen var på väg upp så förstod man det skulle ta sin lilla stund innan solen tog sig igenom den tjocka dimman som lagt sig som ett täcke över dalen. Vädret dom senaste dagarna har inte vart så speciellt bra och på lördagen föll det ned en massa regn, kollade på vädret på kvällen och skulle vara sol några timmar på morgonen . Ibland så känns det så befriande att låta kameran vara och bara promenera längs sjön och släppa ut allt som byggs upp i ens inre den senaste tiden. Byxorna dyblöta upp till knäna men vad gör det om hundra år? inte mycket , trycket inombords pyser långsamt ut och man låter den alltför bistra minen breda ut sig till ett leende som räcker från öra till öra.

Jag kommer på mig själv med att prata högt för mig själv kollar så ingen hörde mig och skrattar högt åt mig själv . Dom senaste veckorna har vart dryga och ibland eller stundtals har jag vart beredd att ge upp stormen. Jag sätter mig ned vid kanten av sjön tänder en cigarett och dricker lite kaffe. Någonstans ute där i dimman stämmer tranorna upp till serenad i gryningen.

Solen börjar ge himlen och molnen en svag färg strimma och det är min tid nu och kameran jobbar där i gryningen för att fånga in allt den ser. tiden stannar upp och jag njuter av flykten från verkligheten en stund i dimmornas land. Känner glädjen och lusten få fart på själen och ögonen byter skepnad från tröttna slitna till ögon som sprudlar av lust till verkligheten. 

I dimman kommer en familj fram med sina små från nattens lega och tar sig ned till sjön för att bege sig ut på säker mark igen. Nytt objektiv på gång till kameran 70-200 2.8 känns som det objektivet kommer komplettera det jag redan ha bra och sedan blir det nått fast objektiv. Dimman börjar lätta så smått och anspänningen som släppt gör sig påmind och jag gäspar högt där vid sjön.

Solens strålar skär genom dimman och i dunklet så bjuder morgonen på ytterligare glädjeämnen denna morgon. Jag sätter mig i bilen och börjar färden hem igen för att sova. Svårt med ord förklara denna mani att leva en stund i ro i grynings landet men för mig gör det allt värt och med friskt sinne somnar jag.

Peter

Inlagt 2017-06-12 17:30 | Läst 6095 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Just så skall en morgon vara. Sista bilden favorit.
Svar från Thordur   2017-06-12 19:24
Tack stefan
Ja sista bilden är riktigt fin! Den hade jag velat skriva mer och välja som favorit :)
Svar från Thordur   2017-06-12 19:25
Tack ska du ha david får ladda upp den senare då😉
Sista bilden är verkligen magiskt.
Hälsningar Lena
Svar från Thordur   2017-06-12 20:42
Tack lena😊
Fina grejer alltihop, och får mig att inse att jag är verkligen för sällan i naturen. Tack.../PE
Svar från Thordur   2017-06-12 20:42
Tack peter😊
Tjusigt Peter din morgontupp =)
Svar från Thordur   2017-06-12 20:43
Tack knasluva😉😂
Vilka otroligt magiska och stämningsfulla bilder .
Måste börja masa mig upp på morgnarna tror jag .....
Kan ju inte missa allt detta !
Ha de '
Mvh Kicki
Svar från Thordur   2017-06-13 18:41
tack ska du ha=)
Älskar sista bilden!
Skön blogg :)
Mvh Jocke
Svar från Thordur   2017-06-13 18:41
tack jocke =)
Inte mycket annat att säga än: Vackert! Sista bilden är fantastisk, men jag dras mer till första bilden och gluggen i lövverket. Känner närvaron med skogen.
Svar från Thordur   2017-06-13 18:41
tack Micke =)
Tänk att det kan va så där himla vackert!!!!! Fantastiskt!
Svar från Thordur   2017-06-13 18:42
tack Lena=)
Bra sammanfattat hur viktigt det kan vara med en morgon på skogen som kan ventilera ut annan stress! Fina bilder som vanligt dessutom även om det ibland funkar lika bra utan kameran.....
Svar från Thordur   2017-06-13 18:42
tack P1 =)
Svala krispiga och väldigt vackra färgbilder, det är värt att stiga upp tidigt.
Svar från Thordur   2017-06-13 18:42
tack stefan =)
Mycket snygga bilder med skön stämning.

//Ronnie
Svar från Thordur   2017-06-13 18:43
tack Ronnie =)
Kan inte bli mer än sugen och peppad när du visar upp sådana bilder att själva göra "bättring" och masa sig ur sängen när tillfället bjuds och ta lite fika med sig ut för jag vet av egen erfarenhet att det är en lisa för själen. //R
Svar från Thordur   2017-06-13 18:43
tack ska du ha=)