På resande fot med kameran och en massa minnen !

Har fått en möjlighet att resa runt med mina brandbilder på olika utställningar denna sommar . Men för någon helg sedan var jag till Vimmerby fotoklubb och höll ett föredrag om mina andra bilder och resor på olika vägar. Det är utlämnande och på samma gång kul att få berätta om sitt liv kring bilderna . Röda tråden är min kärlek till den vackra naturen vi har runt omkring oss. Sista bokningen är i slutet av November till fotoklubbar och än har dom inte kört igång marknadsföringen av brandbilderna. Bilderna är klara på tryckeriet och ska hämtas upp under den kommande veckan och 23 bilder blir det i storleken 50*70.

6 Juni så kommer premiären av brandbilderna visas i Virsbo och konsthallen där. Landshövdingen kommer inviga det hela och man ser fram emot detta. Utställningen kommer hänga där under juni månad. Det är nog lätt att dra iväg när det flyter på så här men håller mig på  jordelivet med båda fötterna stadigt på jorden. Saker och ting har hänt snabbt och ibland känns det liksom man inte är redo eller det känns jobbigt att stå i centrum.

Minnen från svunna tider dyker upp när en ny bild rullas upp på duken och jag har minnen kring dom flesta av bilderna jag tagit och det får bli den röda tråden i min bildföreläsning. Jag har inte så mycket tid till annat då jag äntligen börjat jobba heltid och ser till att en timme varje dag hamnar på gym och styrketräning. Har dragit igång ett projekt som jag ska hålla på med under sommaren då tid finnes.

Kommer att handla om utanförskap och mer om det senare. Har tröttnat ur fullständigt på negativa människor som spyr ut sig negativa saker och känner inte igen mig i det dom spelar upp om vårt land. Den ständiga resan med kameran i hand och upptäckande av nya platser kommer att få mer tid längre fram i år.Hemma byggs det en nya veranda och ett staket ska sättas upp så det känns ganska fullt som det är redan nu så jag tvingas ta bort vissa saker för att låta annat som är viktigare gå före.

Naturligtvis är det kul att fått denna chans att åka runt och berätta om sig själv och bilderna även om det ibland känns utlämnande . Jag kommer få några dagar i Virsbo så jag tänkte åka runt där några dagar och fota på brandområdet för att se förändringarna.

Peter

Inlagt 2015-05-24 13:21 | Läst 3000 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul!
Vi ser fram emot ditt besök hos oss :-)
Och så ser jag fram emot Säterdalen i juli!
Naturbilderna var grymma i svartvitt. Första är klockren. Sedan tycker jag om bild 3, hemsk men effektfull!
Ha det bra!
Både vackert och skrämmande Peter!
Mycket mycket fina bilder alla! Och roligt med utställning och projekt! Lycka till!/ Björn T